Χαϊντενχάιμ-Λειψία 1-2: “Κλειδώνει” τα “αστέρια” με γκολ του Οπεντά (highlights)

Σημαντική νίκη για την Λειψία που πέρασε με 2-1 από την έδρα της Χαϊντενχάιμ.

Χαϊντενχάιμ και Λειψία αναμετρήθηκαν στην “Βόιτ Αρένα” για την 30η αγωνιστική της Bundesliga. Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε τα “βρήκε σκούρα” στην έδρα των νεοφώτιστων, αλλά με γκολ του Οπεντά στο 85′ πέρασε με 2-1 από την κωμόπολη κοντά στην Νυρεμβέργη και συνεχίζει να βρίσκεται στις θέσεις που οδηγούν στην έξοδο του UEFA Champions League της επόμενης σεζόν. Τα σκορ άνοιξε ο Σέσκο στο πρώτο ημίχρονο, ισοφάρισε προσωρινά ο Ντόβνταν.

Στους 59 βαθμούς ανέβηκε η Λειψία, που παραμένει τέταρτη, στο +3 από την Ντόρτμουντ (έχουν ματς λιγότερο οι Βεστφαλοί). Στους 34 έμειναν οι γηπεδούχοι, που δεν κατάφεραν να κλειδώσουν την παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία.

Το ματς ξεκίνησε με καλό ρυθμό κι ευκαιρίες για τις δύο ομάδες, αλλά η Λειψία ήταν αυτή που βρήκε το γκολ. Στο 42′, ο Σίμονς θα δώσει στον Ράουμ, με τον Γερμανό να κάνει τη σέντρα. Η μπάλα δεν απομακρύνθηκε κι έπεσε στα πόδια του Σέσκο, ο οποίος την έστειλε στην εστία του Μίλερ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο καλύτερο δυνατό σημείο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο προπονητής των γηπεδούχων προχώρησε σε αλλαγές για να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική. Στο 69′ το ρίσκο του βγήκε. Από εκτέλεση φάουλ του Μπέστε, ο Σέπνερ πήρε τη πρώτη κεφαλιά κι ο Ντόβνταν τη δεύτερη για να κάνει το 1-1 στην αναμέτρηση. Δύο αλλαγές του Σμιτ συνεργάστηκαν για να σκοράρουν.

Στη συνέχεια, κι οι δύο ομάδες είχαν τις στιγμές τους να πετύχουν το τέρμα, με τον Μάρκο Ρόζε να προχωρά σε αλλαγές. Έβγαλε από τον αγωνιστικό χώρο τόσο τον σκόρερ Σέσκο όσο και τον Σίμονς, διατηρώντας τον Οπεντά. Ο Βέλγος επιθετικός τον δικαίωσε, σκοράροντας στο 79′ μετά από πάσα “πάρε-βάλε” του νεοεισελθόντα Σιμακάν για να βάλει την ομάδα του και πάλι μπροστά στο σκορ, κι έφτασε τα 22 τέρματα φέτος. Το σκορ παρέμεινε έτσι μέχρι το τέλος, με την Λειψία να παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη.

Χαϊντενχάιμ (Σμιτ): Μίλερ, Τραορέ, Μάινκα, Γκίμπερ (68′ Τίρκοφ), Φόρενμμπαχ, Μαλόνι (54′ Σέπνερ), Ντίκσι (68′ Θομάλα), Πέρινγκερ (68′ Ντόβνταν), Σέσα (83′ Σίμερ), Μπέστε, Κλάιντιστ

Λειψία (Ρόζε): Γκουλάσι, Χέντρικς (71′ Σιμακάν), Ορμπάν, Λουκέμπα, Ράουμ, Όλμο (93′ Κλόστερμαν), Χαϊνταρά (79’Σέιβαλντ), Σλάγκερ, Σίμονς (79′ Ελμάς), Σέσκο (79΄Μπαουμγκάρντνερ), Οπεντά


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.