Μιν – Τζάε Κιμ: Το αγαθό τέρας της Βαυαρίας

Η Μπάγερν Μονάχου προσγείωσε στη Βαυαρία έναν πρωταθλητή Ιταλίας για να οχυρώσει την αμυντική της γραμμή. Ποιος είναι ο Κιμ Μιν-Τζάε;

Καταζητούμενος από τον Ζοσέ Μουρίνιο και μια ολόκληρη σειρά από μεγάλα ονόματα ευρωπαϊκών συλλόγων, ο Μιν Τζάε Κιμ εντάσσεται στην Μπάγερν Μονάχου ως ένας από τους πιο περιζήτητους κεντρικούς αμυντικούς στο ποδόσφαιρο.

Ο Κιμ υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την Μπάγερν, ανταμοιβή για μια σύντομη, αλλά γλυκιά θητεία μιας σεζόν στη Νάπολι. Ο κεντρικός αμυντικός έπαιξε σε 35 από τους 38 αγώνες της Serie A το 2022/23 καθώς οι παρτενοπεϊ σήκωσαν τον πρώτο τους τίτλο πρωταθλήματος από το 1989/90. Στη βάση των προσπαθειών του συλλόγου, ο Κιμ κέρδισε το 63% στις μονομαχίες του, ενώ τον προσπέρασαν μόλις πέντε φορές! Κανένας παίκτης εκτός γηπέδου στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης δεν έκανε τόσες πάσες προς τα εμπρός (1.057) και κατετάγη τρίτος για τις περισσότερες πάσες που πέτυχαν τον στόχο τους (2.547).

Ο Κιμ έκανε άλλες εννέα εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της πορείας της Νάπολι στους προημιτελικούς του UEFA Champions League, προσθέτοντας στις ελάχιστες εμφανίσεις του για το Europa και το Europa Conference League την περίοδο 2021/20 με τα χρώματα της πρώην ομάδας Φενέρμπαχτσε. Νωρίτερα στην καριέρα του, κέρδισε δύο τίτλους K-League με την Jeonbuk Hyunadi Motors. Ο δεξιοπόδαρος αμυντικός κέρδισε επίσης το χρυσό μετάλλιο των Ασιατικών Αγώνων σε επίπεδο U23 για τη Νότια Κορέα, που φυσικά εκπροσώπησε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Ο Κιμ έγινε γρήγορα γνωστός ως «το τέρας» στους κύκλους της Νάπολι, λόγω της ασυμβίβαστης προσέγγισής του στο τάκλιν. Ο διεθνής Κορεάτης, μπορεί να υπερηφανεύεται για εξαιρετική επίγνωση θέσης, είναι δυνατός στην κατοχή του. Είναι ακόμα νωρίς, αλλά υπάρχουν κάποιες σαφείς ομοιότητες με τον Ολλανδό κολοσσό Γιαπ Σταμ, που πανηγύρισε το Champions League με την φανέλα της Γιουνάιτεντ στον τελικό με την Μπάγερν Μονάχου.

Ο Κιμ μπορεί να έχει συνηθίσει να παίρνει, αλλά δεν φοβάται να δώσει. Ο νέος στόπερ της Μπάγερν, ο οποίος αποκαλείται στοργικά «ο Μεγάλος Γίγαντας» στην πατρίδα του, είναι πρεσβευτής του Ιδρύματος Purme, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που δεσμεύεται να βελτιώσει τη ζωή των παιδιών με αναπηρία στη Νότια Κορέα. Δώρισε επίσης 75.000 ευρώ σε έργα έκτακτης ανάγκης για παιδιά που επλήγησαν από τον σεισμό του 2023 στην Τουρκία.

Ήθελα να υπογράψω τον Κιμ όταν ήμουν στην Τότεναμ, αλλά τελικά δεν ήταν δυνατό. Τώρα κοιτάξτε το επίπεδό του, είναι κορυφαίος παίκτης», είχε δηλώσει ο προπονητής της Ρόμα, Ζοζέ Μουρίνιο “Κάνει τουλάχιστον 20 απίστευτα πράγματα ανά παιχνίδι. Όταν τρέχει με την μπάλα στα πόδια του, είναι μέσα στην αντίπαλη περιοχή του πέναλτι μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα» δήλωσε ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, πρώην προπονητής του Κιμ στη Νάπολι.”Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάνει εξαιρετικά πράγματα, ως τεχνικός ηγέτης και προσωπικότητα. Τι ταλέντο» είπε ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ και της Νότιας Κορέας, Πάρκ Τζι Σουνγκ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.