Τζαμάλ Μουσιάλα: Με «όπλο» την ταπεινότητα θα φτάσει στην κορυφή!

Ο Τζαμάλ Μουσιάλα απολαμβάνει ήδη μια φανταστική σεζόν με τη Μπάγερν Μονάχου. Ο 19χρονος έχει ήδη καταγράψει συνολικά 12 γκολ και 8 ασίστ σε 21 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και δεν δείχνει κανένα απολύτως σημάδι επιβράδυνσης.

Σε λίγες μόνο εβδομάδες επίσης, πιθανότατα θα είναι βασικός παίκτης για τη Γερμανία του Χάνσι Φλικ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Μέρος αυτού που κάνει τον παγκόσμιο Τύπο να ασχολείται εκτενώς με τον Μουσιάλα, είναι το γεγονός ότι σε τόσο νεαρή ηλικία, έχει δείξει υψηλό επίπεδο ωριμότητας και παραμένει ταπεινός. Η επιτυχία δεν του έχει «χαλάσει» καθόλου το κεφάλι.

Στις δηλώσεις του μετά το προτελευταίο ματς με τη Χέρτα Βερολίνου όπου σκόραρε και ξεχώρισε με την απόδοση του, δήλωσε ότι μπορεί να μην έχει συνειδητοποιήσει ακόμη πόσο καλός είναι ο ίδιος. Αυτό είναι ένα υποπροϊόν της ταπεινής του φύσης και της ομαδικής του στάσης. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Kicker, ο Μουσιάλα τόνισε ότι του αρέσει να θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για τις ατομικές του εμφανίσεις. Δεν του αρέσει να παρασύρεται πολύ, ακόμα κι όταν ξέρει ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που έκανε εξαιρετικά σε κάθε αγώνα.

«Είμαι χαρούμενος με τις εμφανίσεις μου αυτή τη σεζόν, παρόλο που υπάρχουν πράγματα που μπορώ να βελτιώσω. Υπάρχουν στιγμές στο παιχνίδι που δεν είμαι πραγματικά εκεί ή κάνω απλές λάθος πάσες. Θέλω να δουλέψω πάνω σε αυτό», εξήγησε. Φανταστείτε ότι ήδη ο νεαρός επιθετικός έχει βελτιώσει τους ατομικούς του αριθμούς, σε σχέση με την περασμένη σεζόν. Την περίοδο 2021/22, μέτρησε μόνο 8 γκολ και 6 ασίστ σε 40 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Έχει δουλέψει σε πολλές διαφορετικές πτυχές του παιχνιδιού του εκτός αγωνιστικής δράσης, αλλά και στις προπονήσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν και είπε ότι έχει δώσει μεγάλη έμφαση στο καλό τελείωμα των φάσεων. «Πάντα προσπαθώ να δουλεύω με τον εαυτό μου. Σκέφτομαι τα πράγματα με τον προπονητή και τον εαυτό μου. Επιπλέον, παίζω σε πιο επιθετική θέση από την περσινή σεζόν. Τώρα βρήκα τη θέση όπου νιώθω πραγματικά άνετα. Βρήκα και έναν ρυθμό που παίρνω από παιχνίδι σε παιχνίδι. Το φινίρισμά μου ήταν ήδη καλό, αλλά παρόλα αυτά δούλεψα σκληρά για να είμαι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικός. Δούλεψα κυρίως με τον βοηθό προπονητή (τον Ντίνο Τοπμέλερ) μετά την προπόνηση. Τώρα βρίσκομαι πιο συχνά σε θέσεις γκολ. Δούλεψα επίσης στο σώμα μου για να είμαι σε φόρμα και σταθερότητα», κατέληξε.

Μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν, ακόμη και όταν η ομάδα του Νάγκελσμαν ήταν τέσσερις αγώνες χωρίς νίκη στην Bundesliga, ο Μουσιάλα ήταν ένα από τα πιο σταθερά φωτεινά σημεία των Βαυαρών. Τους ώθησε στο να μπορούν να εξασφαλίσουν τρεις βαθμούς αντί για έναν ή κανέναν σε κάποιες περιπτώσεις και είναι πάντα μια απειλή για την αντίπαλο.

Γνωρίζει τον αντίκτυπό του, αλλά υπάρχει επίσης ένα στοιχείο τελειομανίας στην τέχνη του. Υπάρχουν πάντα μικρές λεπτομέρειες που του αρέσει να δουλεύει μετά από αγώνες, γεγονός που μερικές φορές του αφαιρεί την ευχαρίστηση μιας δυνατής απόδοσης. «Είναι δύσκολο να είμαι χαρούμενος με τον εαυτό μου μετά από ένα παιχνίδι. Υπάρχουν πάντα καταστάσεις που μπορώ να λύσω με καλύτερο τρόπο. Αυτή η νοοτροπία με συνόδευε σχεδόν σε όλη μου τη ζωή»,.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.