Bundesliga: Τα highlights της 10ης αγωνιστικής (hls)

Το πανόραμα της 10ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος

Δέκα τον αριθμό αγωνιστικές συμπληρώθηκαν στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου σ’ ένα “γεμάτο” τριήμερο αγωνιστικής δράσης με σημεία αναφοράς την “επιστροφή” της Μπάγερν στις επιτυχίες και την έλλειψη εκπλήξεων. Αναλυτικά …

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

Χόφενχαϊμ-Χέρτα 2-0

Η Χόφενχαϊμ ήταν αποτελεσματική στο πρώτο μισό της αναμέτρησης και με πρωταγωνιστές τους Κράμαριτς και Σκαβ δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες αξιοποιώντας δύο από αυτές.

Πρώτα με τον Κράμαριτς να σκοράρει για 9η φορά σε 11 αγώνες με αντίπαλο τη Χέρτα Βερολίνου στο 19ο λεπτό και στη συνέχεια με τον Ρούντι το 35ο λεπτό να διαμορφώνει το 2-0, μετά την αρχική προσπάθεια και το σουτ του Σκοβ στο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και μόνο η Χόφενχαϊμ απείλησε με τον Μπεμπού. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες όταν στο 75′ ο Μπογιατά αποβλήθηκε για μαρκάρισμα στον Στίλερ.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Αρμίνια Μπίλεφελντ-Μάιντς 1-2

Η Μάιντζ νίκησε με 2-1 την Αρμίνια Μπίλεφελντ στην «Σούκε Αρίνα» για την 10η αγωνιστική της Bundesliga και την άφησε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του ματς, δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες και δίκαια έφτασαν στην κατάκτηση των τριών βαθμών που τους έφεραν ακόμη ψηλότερα στην βαθμολογία.

Η Αρμίνια από την άλλη πλευρά έμεινε για 10η αγωνιστική χωρίς νίκη κάτι που είχε συμβεί και την σεζόν 2008-09 όταν και υποβιβάστηκε.
Η Μάιντζ άνοιξε το σκορ στο 25’ όταν μετά από το σουτ του Ονισίβο και την ασθενή απόκρουση του Ορτέγα Μορένο, ο Λι με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1.
Η Αρμίνια κόντρα στην ροή του αγώνα κατάφερε να ισοφαρίσει στο 42’ με σουτ του Λάουρσεν μετά από φάση διαρκείας.
Στην επανάληψη η Μάιντζ, στο 68’ ΄κανε το 1-2 όταν ο Μπούργκαρντ, έκλεψε την μπάλα από τον Πίπερ, μπήκε περιοχή και πλάσαρε ιδανικά για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Στοπν πάγκο για την Αρμίνια ο Στέφανος Καπίνο, ενώ ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε για τους γηπεδούχους ο Σεμπάστιαν Βασιλειάδης.

Φράιμπουργκ-Γκρόιτερ Φιρτ 3-1

Στην ξέφρενη πορεία της Φράιμπουργκ δεν μπήκε τελεία ούτε στην 10η αγωνιστική της Bundesliga, καθώς η ομάδα του Κρίστιαν Στράιχ νίκησε 3-1 τη Γκρόιτερ Φιρτ που υπέστη την 9η ήττα της στο πρωτάθλημα και παρέμεινε χωρίς νίκη.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης με το αυτογκόλ του Άστα μετά από γύρισμα του Χέλερ, ενώ στο 39′ από κόρνερ του Γκρίφο και κεφαλιά του Χέφλερ η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στη συνέχεια από το σώμα του Φανκ κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, η Φράιμπουργκ κατέβασε ταχύτητα, καθώς στο πρώτο δεν απειλήθηκε ούτε μία φορά από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στο 49′ απείλησαν με τον Γκριν, ενώ και στο 73′ ο Λέβελινγκ είδε τον Φλέκεν να μπλοκάρει με δύο προσπάθειες το σουτ που έκανε.

Δευτερόλεπτα αργότερα όμως, στο 74′, ο Ολλανδός τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο πλασέ του Λέβελινγκ, ο οποίος σκόραρε για δεύτερη φορά στη Bundesliga, έπειτα από ασίστ του Χργκότα.

Στο 77′, νέο λάθος στην άμυνα της Γκρόιτερ Φιρτ, ο Χέλερ που παραμόνευε το εκμεταλλεύτηκε, “τσίμπησε” τη μπάλα και ο Φανκ τον ανέτρεψε με τον Μπριχ να δίνει το πέναλτι και τον Γκρίφο να σημειώνει το 3-1, με το οποίο ολοκληρώθηκε το παιχνίδι.

Λέβερκουζεν-Βόλφσμπουργκ 0-2

Χωρίς νίκη η Λεβερκούζεν στα τελευταία πέντε ματς σε όλες τις διοργανώσεις, απουσίαζαν οι Σικ, Μπελαράμπι και Ντιαμπί, υπέστη τρίτη ήττα μέσα στην Μπάι Αρένα, δεν κατάφερε να σκοράρει για πρώτη φορά φέτος σε όλες τις διοργανώσεις και παρέμεινε στους 17 βαθμούς. Η Βόλφσμπουργκ με νέο προπονητή μετά την απομάκρυνση του Μάρκο Φαν Μπόμελ, κατάφερε να πάρει τρίποντο για πέμπτη φορά στην εφετινή σεζόν. Ο Φλόριαν Κούφελντ κατάφερε να φέρει φρέσκο αέρα και να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη για πρώτη φορά μετά τις 11 Σεπτεμβρίου και την νίκη κόντρα στη Γκρόιτερ Φιρτ (0-2).

Δύο γκολ σε τρία λεπτά για την Βόλφσμπουργκ με τον Ενμέτσα να αξιοποιεί το γύρισμα του Λουκεμπάκιο ανοίγοντας το σκορ (0-1, 48ο λεπτό) και ο Άρνολντ σκόραρε για 10η συνεχόμενη σεζόν στην Μπουντεσλίγκα και με το πρώτο φετινό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Στις καθυστερήσεις ο Λακρουά αποβλήθηκε για κράτημα της φανέλας του Λούκας Αλάριο, με τον Αργεντινό επιθετικό να κερδίζει πέναλτι που δεν αξιοποίησε καθώς τον νίκησε ο Κάστελς.

Ντόρτμουντ-Κολωνία 0-2

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο ως προς τη δημιουργία ευκαιριών με τους γηπεδούχους να αξιοποιούν μια δική τους και από την 3η ασίστ του Μπέινγχαμ στο πρωτάθλημα να παίρνουν προβάδισμα με σκόρερ τον Αζάρ σε 2ο προσωπικό γκολ για την τρέχουσα σεζόν. Ο Βέλγος πήρε τη θέση του τραυματία Χόλαντ στην κορυφή της επίθεσης.

Η Κολονία κυριάρχησε και απώλεσε αρκετές ευκαιρίες στην επανάληψη, διάστημα που έκανε μια από τις καλύτερες εφετινές εμφανίσεις της στη Μπουντεσλίγκα. Παρόλα αυτά και κόντρα στη ροή του αγώνα που είχε σε θέση οδηγού ως προς τον ρυθμό και τις ευκαιρίες τους φιλοξενούμενους, οι γηπεδούχοι πέτυχαν δεύτερο γκολ, με το πρώτο στην καριέρα του 23χρονου Τίγκες στη Μπουντεσλίγκα στην συμμετοχή του.

Ουνιόν Βερολίνου-Μπάγερν Μονάχου 2-5

Η Μπάγερν διέλυσε εκτός έδρας με 5-2 την Ουνιόν και έσπασε το αήττητο σερί 21 αγώνων στο Βερολίνο. Η Μπάγερν αντέδρασε εντυπωσιακά στον αποκλεισμό του κυπέλλου από την Γκλάντμπαχ.

Μερικές φορές είναι πέρα από τις δυνάμεις σου.

Αυτό κατάλαβε και η Ουνιόν Βερολίνου απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου. Το τελευταία μεγάλο αήττητο οχυρό, το τελευταίο μεγάλο αήττητο σερί έπεσε από την Μπάγερν Μονάχου η οποία χωρίς να είναι εντυπωσιακή νίκησε την Ουνιόν Βερολίνου με 5-2.

Η Ουνιόν το πάλεψε το παιχνίδι αλλά έχασε μετά από 21 αγώνες εντός έδρας.

Οι Βαυαροί σκόραραν με τους Λεβαντόβσκι (15′, 23′), Σανέ (34′), Κομάν (60′) και Μίλερ (79′). Η Ουνιόν σκόραρε με τους Γκίζελμαν (43′) και Ρίερσον (65′).

Οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει περισσότερο. Η Μπάγερν παραμένει πρωτοπόρος.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Λειψία 1-1

Χωρίς ιδέες μέσο-επιθετικά η Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο πρώτο ημίχρονο τα περίμενε όλα από το μαγικό αριστερό πόδι του Φίλιπ Κόστιτς και λίγο έλειψε να ανταμειφθεί.

Ο Κόστιτς σημάδεψε το δοκάρι (18′) με μακρινή σέντρα σουτ ενώ λίγο έλειψε να σκοράρει με δυνατό σουτ (21′) αλλά ο Γκουλάτσι έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Η Λειψία πήρε την κατοχή της μπάλας από το 25ο λεπτό και μετά και δεν ανησύχησε ξανά. Μόνο αυτή απειλούσε και σκόραρε τελικά με τον Πόουλσεν (35′) μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε πολλά νεύρα και ένταση, σκληρά μαρκαρίσματα και φάσεις μετά το 65ο λεπτό. Ένα χαμένο τετ-α-τετ του Νκουνκού για την Λειψία (69′) και ένα σουτ άουτ του Λάμερς για τους γηπεδούχους (73′).

Ο Φορσμπέργκ νικήθηκε από τον Τραπ στο 83ο λεπτό ενώ στο 89ο λεπτό νικήθηκε… από τον εαυτό του. Μόνος σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με μια στημένη μπάλα η Άιντραχτ κατάφερε να κλέψει έναν βαθμό με την κεφαλιά του Τούτα. Ανέλπιστος καθώς έκαναν κάκιστη εμφάνιση.

Η Λειψία παραμένει χωρίς νίκη εκτός έδρας για οκτώ παιχνίδια που είναι και το χειρότερο ρεκόρ της ιστορίας της. Η Άιντραχτ έχει μόνο μια νίκη μετά από δέκα αγώνες και ο κόουτς Γκλάσνερ παραμένει υπό πίεση.

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Άουγκσμπουργκ-Στουτγκάρδη 4-1

Τη δεύτερη νίκη της στο πρωτάθλημα πανηγυρίζει η Άουγκσμπουργκ, η οποία με ανατροπή επικράτησε με το ευρύ 4-1 της Στουτγκάρδης σε ματς για την 10η αγωνιστική στη Bundesliga.

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν στο παιχνίδι, χωρίς τον κορυφαίο τους αμυντικό, τον Κώστα Μαυροπάνο, ο οποίος το Σάββατο ένιωσε ενοχλήσεις και έμεινε εκτός αποστολής. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα όταν προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου αποχώρησε και ο 2ος καλύτερος αμυντικός της Στουτγκάρδης, ο Κεμπφ.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Ματαράτσο προηγήθηκε μόλις στο 7ο λεπτό με τον Φίριχ, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 30ο λεπτό με κεφαλιά του Όξφορντ και στο 2ο ημίχρονο έκαναν… περίπατο με τρία γκολ από τον Χαουέλου επίσης με κεφαλιά στο 53΄του Νιντερλέχνερ στο 72΄και του Φινμπόγκασον στο 81΄, το πρώτο του Ισλανδού φορ εφέτος, καθώς ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό και έπαιξε για πρώτη φορά στη βασική ενδεκάδα.

Γκλάντμπαχ-Μπόχουμ 2-1

Η Γκλάντμπαχ πήρε την κατοχή μπάλας από την αρχή του αγώνα και ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη σημαντική ευκαιρία με την κεφαλιά του Πλεά (12′).

Δέχτηκε μερικές αντεπιθέσεις από την Μπόχουμ αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν έφτιαξαν μεγάλη ευκαιρία. Αντιθέτως με την δεύτερη καλή στιγμή τους τα πουλάρια πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Χόφμαν (40′).

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε με την Γκλάντμπαχ να συνεχίζει να ελέγχει. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Λαμπρόπουλο να έχει δοκάρι στο 71ο λεπτό και οι γηπεδούχοι απάντησαν με χαμένο τετ-α-τετ του Χόφμαν με τον Σοάρες να σώζει πριν καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα.

Στο 86ο λεπτό με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ ο Μπλουμ μείωσε σε 2-1 και έδωσε ενδιαφέρον στο φινάλε της αναμέτρησης. Ο Ζόμερ στις καθυστερήσεις κράτησε το τρίποντο για τους γηπεδούχους με μια δύσκολη επέμβαση στο σουτ του Πάντοβιτς και η Γκλάντμπαχ επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα.

Τ’ αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου

Χόφενχαϊμ-Χέρτα 2-0

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Αρμ. Μπίλεφελντ-Μάιντς 1-2

Φράιμπουργκ-Γκρόιτερ Φιρτ 3-1

Λέβερκουζεν-Βόλφσμπουργκ 0-2

Ντόρτμουντ-Κολωνία 2-0

Ουνιόν Βερολίνου-Μπάγερν Μονάχου 2-5

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Λειψία 1-1

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Άουγκσμπουργκ-Στουτγκάρδη 4-1

Μένχενγκλαντμπαχ-Μπόχουμ 2-1

Η βαθμολογία (σε 10 αγωνιστικές)

Ομάδα Αγώνες Νίκες Ισοπαλίες Ήττες Βαθμοί

  1. Μπάγερν Μον. 10 8 1 1 25
  2. Ντόρτμουντ 10 8 0 2 24
  3. Φράιμπουργκ 10 6 4 0 22
  4. Λεβερκούζεν 10 5 2 3 17
  5. Μάιντς 10 5 1 4 16
  6. Ουνιόν Βερ. 10 4 4 2 16
  7. Βόλφσμπουργκ 10 5 1 4 16
  8. Λειψία 10 4 3 3 15
  9. Χόφενχαϊμ 10 4 2 4 14
  10. Μένχενγκλαντμπαχ 10 4 2 4 14
  11. Κολωνία 10 3 4 3 13
  12. Χέρτα Βερ. 10 4 0 6 12
  13. Στουτγκάρδη 10 2 4 4 10
  14. Μπόχουμ 10 3 1 6 10
  15. Άιντραχτ Φρ. 10 1 6 3 9
  16. Άουγκσμπουργκ 10 2 3 5 9
  17. Μπίλεφελντ 10 0 5 5 5
  18. Γκρόιτερ Φιρτ 10 0 1 9 1

Η επόμενη αγωνιστική (11η αγωνιστική, 05, 06, 07/11)

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

Μάιντς-Μένχενγκλαντμπαχ

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Μπάγερν Μονάχου-Φράιμπουργκ

Βόλφσμπουργκ-Άουγκσμπουργκ

Μπόχουμ-Χόφενχαϊμ

Στουτγκάρδη-Αρμίνια Μπίλεφελντ

Λειψία-Ντόρτουντ

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021

Χέρτα Βερολίνου-Λεβερκούζεν

Κολωνία-Ουνιόν Βερολίνου

Γκρόιτερ Φιρτ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.