Φορτούνα Ντίσελντορφ: Ο περιζήτητος κ. Τζόλης (photos&video)

Οι εμφανίσεις του 22χρονου διεθνή Έλληνα ακραίου μεσοεπιθετικού με τη γερμανική ομάδα στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος τον αναδεικνύουν ως έναν εκ των πλέον "καυτών" μεταγραφικών στόχων - και - για ομάδες της Bundesliga

Ο δανεισμός του Χρήστου Τζόλη από τη Νόριτς στη Φορτούνα Ντίσελντορφ έχει αποδειχθεί άκρως ευεργετική για τον πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Μπορεί η αρχική επιλογή του να μετακινηθεί από τον “Δικέφαλο” στην Αγγλία και στην Champioship να μην απέφερε τα προσδωκόμενα για τον 22χρονο επιθετικό, ωστόσο από τη στιγμή που δόθηκε ως δανεικός στη γερμανική ομάδα δείχνει αναγεννημένος, όπως αποδεικνύουν και τ’ αγωνιστικά του κατορθώματα μετρώντας – ως τώρα – 15 γκολ και πέντε ασίστ στη δεύτερη κατηγορία του γερμανικού Πρωταθλήματος, έχοντας καθοριστική συμβολή στην πορεία της ομάδας του, που βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας με 37β., έντεκα βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ζενκτ Πάουλι, με απολογισμό δέκα νίκες, επτά ισοπαλίες κι επτά ήττες.

Ο Χρήστος Τζόλης
πηγή: https://twitter.com/f95

Όπως είναι λογικό κι επόμενο έχει προσελκύσει – εκ νέου – το ζωηρό ενδιαφέρον αρκετών ομάδων ανάμεσα στις οποίες κι αυτό της Μπορούσια Μένχεν Γκλάντμπαχ, που είχε ασχοληθεί εντόνως με τον Έλληνα επιθετικό από όταν φορούσε τη φανέλα με τον “Δικέφαλο” στο στήθος. Χαρακτηριστικό είναι το σημερινό δημοσίευμα σε γερμανική ιστοσελίδα που ασχολείται με τα της ομάδας και αναλυτική αναφορά στην περίπτωσή του.

Όπως επισημαίνει με τίτλο, “Και πάλι η Μπορούσια για τις υπηρεσίες ενός παλιού φίλου;” .

Αναλυτικά όσα σημειώνουν οι Γερμανοί: “Ακόμη και ως έφηβος, ήταν στην κορυφή της λίστας για τους μακροχρόνιους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων της ομάδας της Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ, γύρω από τον Max Eberl (50) και τον Steffen Korell (52).

Η Γκλάντμπαχ απέτυχε σε δύο προσπάθειες – υπάρχει τώρα και τρίτη μεταγραφική προσπάθεια;

Ακριβώς όταν ήθελαν να ολοκληρώσουν αυτή τη συμφωνία, ξεκίνησε η εποχή που ο σύλλογος -και λόγω του Covid – δεν ήταν πλέον τόσο εύκολο να διαχειριστεί μεταγραφές στο διψήφιο εύρος εκατομμυρίων.

Ήδη από το 2021 η Μπορούσια φλέρταρε τις υπηρεσίες του 19χρονου τότε Χρήστου Τζόλη. Ο αριστερός εξτρέμ έπαιζε ακόμα στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης. Ο σύλλογος νεολαίας του ήλπιζε σε έσοδα XXL από την πώληση του δικού του εργοστασίου και του έδωσε αρχικά μια τιμή 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό δεν ήταν δυνατό για την Μπορούσια! Αντ ‘αυτού, οι Έλληνες τον έστειλαν στην Αγγλία – τότε η ομάδα του Farke χτύπησε τη Norwich City. Τελικά τα «καναρίνια» πλήρωσαν έντεκα εκατομμύρια ευρώ.

Συμβόλαιο στη Νόριτς όπου τρία χρόνια αργότερα ανήκει ο Τζόλης. Μια άλλη προσπάθεια της Μπορούσια να εφαρμόσει το αρχικό σχέδιο Eberl απέτυχε το 2022. Ο Daniel Farke (47) ήθελε να πάρει τον Τζόλη από το νησί στον Κάτω Ρήνο, αλλά δεν μπόρεσε να επιτευχθεί συμφωνία .

Επειδή ο διεθνής παίκτης δεν είχε τις επιθυμητές εμφανίσεις στην Αγγλία, η Νόριτς αποφάσισε να κάνει διπλό δανεισμό. Ο 22χρονος πλέον πέρασε τη σεζόν 2022/23 με την Τβέντε στην Ολλανδία και αυτή τη σεζόν λάμπει με τη φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Το εντυπωσιακό ρεκόρ του Τζόλη στην πρώτη του σεζόν επί γερμανικού εδάφους: 15 γκολ και πέντε ασίστ στα πρώτα 25 αγωνιστικά παιχνίδια για τη δεύτερη κατηγορία. Η Φορτούνα εξασφάλισε οψιόν αγοράς στον Τζόλη.

Ο Χρήστος Τζόλης
πηγή: https://twitter.com/f95

Ο δυνατός επιθετικός παίκτης μ’ εξαιρετική ντρίμπλα έχει ήδη αποδείξει αρκετές φορές αυτή τη σεζόν ότι προορίζεται για μεγαλύτερα πράγματα. Εν τω μεταξύ, η Μπορούσια αναζητά μια λύση για το πώς τα πουλάρια μπορούν να αντιμετωπίσουν μια ολοένα και πιο αναδυόμενη προβληματική κατάσταση.

Στην Γκλάντμπαχ λείπει ακριβώς αυτό που έχει αυτή τη στιγμή η αντίπαλός της στη Ρηνανία από το Ντίσελντορφ: ένας κλασικός αριστερός εξτρέμ. Ο Nathan Ngoumou (23) δοκιμάστηκε ξανά και ξανά στη θέση αυτή τη σεζόν, αλλά ο Γάλλος αισθάνεται πολύ πιο άνετα στη δεξιά πτέρυγα.

Τον Φεβρουάριο, το ελληνικό αθλητικό portal « Sport24 » ανέδειξε την επιλογή ότι η Fortuna θα μπορούσε να πάρει την επιλογή να αγοράσει τον Τζόλη – και στη συνέχεια να τον πουλήσει με κέρδος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ρήτρα ανέρχεται στα πέντε εκατομμύρια ευρώ σε περίπτωση απίθανης προς το παρόν άνοδος της Fortuna στην Bundesliga. Εάν το Ντίσελντορφ δεν προβιβαστεί, ο 13-φορείς ποδοσφαιριστής της εθνικής μπορεί να έχει 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ανέφερε ως πιθανή μεταγραφή από οκτώ έως εννέα εκατομμύρια ευρώ για τον Τζόλη – και δύο ενδιαφερόμενους από την άνω κατηγορία της Γερμανίας. Η VfL Wolfsburg κι η Borussia αναφέρεται ως η δεύτερη ομάδα – έτσι ένας κύκλος θα έκλεινε στην τρίτη προσπάθεια.

Ο Χρήστος Τζόλης
πηγή: https://twitter.com/f95

Για τους Wolves, μια χρέωση μεταβίβασης σε αυτό το τμήμα τιμών είναι στην πραγματικότητα πάντα διαχειρίσιμη. Στην Μπορούσια, πιθανότατα θα έπρεπε πρώτα να δημιουργηθούν έσοδα.

Ωστόσο, εάν οι Foals θέλουν να βασιστούν σε ένα σύστημα 4-3-3 ή 4-2-3-1 μεσοπρόθεσμα, γίνεται όλο και πιο εμφανές ότι οι υπεύθυνοι γύρω από τον Virkus και τον αθλητικό διευθυντή Nils Schmadtke (34) θα πρέπει να (αντι)δράσουν ξανά.

Οι σχεδιαστές της ενδεκάδας δε θα περάσουν απαρατήρητοι από τα πολυάριθμα γκολ του Τζόλη, στα οποία κινείται από την αριστερή πλευρά στη μέση και στη συνέχεια τερματίζει ψυχρά. Οι γύρω από τη Borussia ήλπιζαν ακριβώς σε τέτοιες σκηνές από τον Ngoumou όταν τοποθετήθηκε στην αριστερή πλευρά στην προετοιμασία της προετοιμασίας – αλλά οι Foals εξακολουθούν να περιμένουν μάταια για αυτό σε ανταγωνιστικά παιχνίδια“.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.