Μακελειό στο Τέξας: Το ξέσπασμα του Στιβ Κερ! (vid)

O προπονητής των Ουόριορς ξέσπασε πριν από το παιχνίδι με τους Μάβερικς μετά τη νέα ένοπλη επίθεση σε σχολείο στις ΗΠΑ.

Toυλάχιστον 19 μαθητές και δύο δάσκαλοι έχασαν τη ζωή τους μετά την επίθεση ενός 18χρονου σε δημοτικό σχολείο στην πόλη Ουβάλντε.

Αγανακτισμένος ο Κερ, λίγο πριν από το παιχνίδι με το Ντάλας ξέσπασε κατά γερουσιαστών που αρνούνται να ψηφίσουν νόμους για τον έλεγχο των όπλων στη χώρα:

«Oποιαδήποτε ερώτηση για το μπάσκετ δεν έχει σημασία. Από τη στιγμή που τελειώσαμε την προθέρμανση 14 παιδιά σκοτώθηκαν, 400 μίλια από εδώ και ένας δάσκαλος. Τις τελευταίες δέκα μέρες είχαμε ηλικιωμένους μαύρους ανθρώπους που σκοτώθηκαν στο Μπάφαλο, Ασιάτες που πήγαιναν στην εκκλησία και σκοτώθηκαν στη Ν. Καλιφόρνια, τώρα έχουμε παιδιά που δολοφονήθηκαν στο σχολείο. Πότε θα κάνουμε κάτι; Έχω κουραστεί τόσο πολύ να έρχομαι εδώ και να δίνω συλλυπητήρια στις συγκλονισμένες οικογένειες, λυπάμαι, κουράστηκα από το ενός λεπτού σιγή. Αρκετά! Υπάρχουν 50 γερουσιαστές αυτή τη στιγμή που αρνούνται να ψηφίσουν ένα νομοσχέδιο για τον έλεγχο ποινικού μητρώου, το οποίο έχει περάσει η Βουλή των Αντιπροσώπων εδώ και δύο χρόνια. Και υπάρχει ένας λόγος που δεν το ψηφίζουν, για να διατηρήσουν την εξουσία τους. Οπότε Μιτς ΜακΚονελ, ρωτάω όλους εσάς τους γερουσιαστές που αρνείστε να κάνετε οτιδήποτε για τη βία, τις ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία, τις ένοπλες επιθέσεις σε σούπερ μάρκετ, σας ρωτάω: θα βάλετε τη δική σας επιθυμία για εξουσία πάνω από τις ζωές των παιδιών μας, των ηλικιωμένων μας, των ανθρώπων που πηγαίνουν στην εκκλησία; Γιατί έτσι φαίνεται, αυτό κάνουμε κάθε εβδομάδα. Έχω βαρεθεί, θα παίξουμε σήμερα, αλλά θέλω κάθε άνθρωπος εδώ, κάθε άνθρωπος που το ακούει αυτό να σκεφτεί το δικό του παιδί, το εγγόνι του, τον πατέρα, τη μητέρα, την αδελφή του, τον αδελφό του. Πώς θα νιώθατε αν αυτό συνέβαινε σε εσάς σήμερα; Δεν μπορούμε να παραμείνουμε αναίσθητοι σε αυτό. Δεν μπορούμε να καθόμαστε εδώ και να διαβάζουμε αυτό και να λέμε απλά ας κάνουμε ενός λεπτού σιγή και μετά ‘’πάμε Dubs’’, ‘’πάμε Ουόριορς’’. Αυτό θα κάνουμε, θα πάμε να παίξουμε μπάσκετ. Και 50 γερουσιαστές στην Ουάσινγκτον μας κρατούν ομήρους. Το 90% των Αμερικανών ασχέτως πολιτικού κόμματος είναι υπέρ των ελέγχων ποινικού μητρώου. Μας κρατούν 50 γερουσιαστές στην Ουάσινγκτον που αρνούνται να το θέσουν προς ψήφιση παρ’ όλα όσα θέλει ο Αμερικανικός λαός. Θέλουν να διατηρήσουν την εξουσία τους. Είναι αξιολύπητο, αρκετά!».

Να σημειωθεί ότι ο 56χρονος προπονητής είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε θέματα όπλων, καθώς ο πατέρας του Αμερικανού προπονητή, Μάλκολμ Κερ, είχε δολοφονηθεί από τζιχαντιστές στη Βυρηττό, όταν εργαζόταν ως πρόεδρος του Αμερικανικού Πανεπιστημίου στο Λίβανο. Ο Στιβ Κερ ήταν τότε 18 χρονών.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.