Μπακς-Σέλτικς: Η καρδιά των πρωταθλητών μίλησε, αλλά η σειρά δεν τελείωσε

Οι Μιλγουόκι Μπακς κατάφεραν να πάρουν... "κεφάλι" στη σειρά με τους Μπόστον Σέλτικς (3-2) «αλώνοντας» το «TD Garden», όμως η 6η πράξη δε θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση (14/05, 02:30). Ο Θάνος Σολούκος γράφει για την καρδιά των πρωταθλητών αλλά και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Η εμφάνιση των Μιλγουόκι Μπακς στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς με τους Μπόστον Σέλτικς ήταν μέτρια για 36 αγωνιστικά λεπτά. Το 86-77 με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος έδινε ξεκάθαρο προβάδισμα στους γηπεδούχους Σέλτικς. Όμως, κάπου εκεί η καρδιά των πρωταθλητών μίλησε! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ηγήθηκε για ακόμη μια φορά, ο Τζρου Χόλιντεϊ έβγαλε απαράμιλλο πάθος, ο Πατ Κόνατον έβαλε μεγάλα σουτ και ο Μπόμπι Πόρτις έδωσε πολύτιμες επιθετικές λύσεις πετυχαίνοντας και το πιο κρίσιμο καλάθι της βραδιάς μετά από επιθετικό ριμπάουντ. Κάπως έτσι το σκηνικό άλλαξε και η Βοστώνη είδε το +6 (105-99) να μετατρέπεται με ένα επιμέρους σκορ 2-11 στα τελευταία λεπτά σε 107-110. Μπίνγκο! Το πολυπόθητο «διπλό» που έψαχναν τα «ελάφια» ήρθε. 3-2 και η σειρά πίσω στο Γουισκόνσιν για την έκτη πράξη. Τελευταία όμως;

Στο χέρι των Μπακς είναι να μην δώσουν δικαιώματα στους Σέλτικς και να τελειώσουν την σειρά. Όμως όσοι θεωρούν ό,τι τα πάντα κρίθηκαν στο Game 5 πλανώνται πλάνην οικτράν. Οι Σέλτικς έχουν ξανακάνει μπρέικ στο «Fiserv Forum» στο τέταρτο παιχνίδι, όταν ισοφάρισαν σε 2-2. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν σωστά για να κερδίσουν τους πρωταθλητές και να στείλουν την σειρά σε 7ο παιχνίδι στο «TD Garden». Το ερώτημα είναι αν έχουν τα ψυχικά αποθέματα να το κάνουν και αν έχουν τα… κότσια παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο να τα καταφέρουν.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι Μπακς μπορεί να παίζουν όλη την σειρά χωρίς τον All-Star Κρις Μίντλετον, όμως και οι Κέλτες έχουν αντιμετωπίσει θέματα τραυματισμών. Οι Μάρκους Σμαρτ και Ρόμπερτ Γουίλιαμς μπορεί να μην είναι… Μίντλετον, όμως είναι βασικοί και ειδικά η απουσία του Αμερικανού ψηλού στα δύο τελευταία παιχνίδια «πόνεσε» το συγκρότημα του Ίμε Ουντόκα αρκετά. Ο «Time Lord», όπως είναι το προσωνύμιο του, αποτελεί τον καλύτερο ψηλό της ομάδας και ακόμη μία λύση για το μαρκάρισμα του Γιάννη. Παράλληλα, είναι ο παίκτης που κάνει την βρώμικη δουλειά των ριμπάουντ, τομέας που «πλήγωσε» ανεπανόρθωτα τους 17 φορές πρωταθλητές NBA στο πέμπτο ματς.

Η ενδεχόμενη συμμετοχή του Γουίλιαμς στο Game 6 θα δυσκολέψει την κατάσταση για τους Μπακς, όμως κανείς δεν μπορεί να υποτιμά την καρδιά του πρωταθλητή. Αυτό το κατάλαβαν με τον σκληρό τρόπο οι Σέλτικς τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/05), όταν έχασαν για λίγο την συγκέντρωση τους και είδαν τα πάντα να γυρίζουν… τούμπα. Ένα πέμπτο ματς που μπορεί να αποδειχθεί κομβικό για την έκβαση της σειράς, μόνο αν το… εξαργυρώσουν στο έκτο παιχνίδι οι Μπακς. Ειδάλλως τα πάντα θα κριθούν σε 7ο παιχνίδι στην Βοστώνη και το μπρέικ θα ξεχαστεί γρήγορα. Ίδωμεν.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.