Μπακς-Σέλτικς: Τα σημεία «κλειδιά» της τρίτης πράξης

Σε λίγη ώρα (07/05, 22:30) οι Μιλγουόκι Μπακς θα υποδεχτούν τους Μπόστον Σέλτικς στο τρίτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς της ανατολικής περιφέρειας του NBA και ο Θάνος Σολούκος καταγράφει τα σημεία «κλειδιά» για την έκβαση του πολύ σημαντικού αυτού αγώνα.

Μία σου και μία μου. Έτσι ήταν τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς των Μπακς με τους Σέλτικς στο «TD Garden». Ο στόχος των «ελαφιών» επιτεύχθη ουσιαστικά από το πρώτο παιχνίδι στην Βοστώνη, όταν κέρδισαν με 101-89 και πήραν το πλεονέκτημα έδρας από τους Κέλτες. Όμως, το Game 2 γέμισε έντονο προβληματισμό τους πρωταθλητές NBA. Όχι τόσο για την ισοφάριση της σειράς από τους Σέλτικς, αλλά τον τρόπο που ήρθε (109-86).

Λίγες ώρες πριν τοπ τζάμπολ του τρίτου παιχνιδιού (07/05, 22:30), το οποίο θα δώσει σε μία από τις δύο ομάδες αρκετά μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης, καταγράφουμε τα σημεία «κλειδιά» που θα παίξουν βασικό ρόλο στην τελική έκβαση.

1. Θα απελευθερωθεί ο Γιάννης από τα… δεσμά των Κελτών;

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπορεί να σκόραρε 24 πόντους στο πρώτο παιχνίδι και 28 στο δεύτερο, όμως κόντρα στους Σέλτικς αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Κέλτες έχουν αποδιοργανώσει τον Γιάννη σε βαθμό που ο άλλοτε MVP του NBA σουτάρει με 38% εντός πεδιάς (20/52 σουτ) ενώ όλη την σεζόν αυτό το νούμερο ήταν λίγο πάνω από 55%! Τεράστια η διαφορά και αυτό το πιστώνονται κυρίως δύο παίκτες των Σέλτικς. Ο λόγος για τους Αλ Χόρφορντ και Γκραντ Γουίλιαμς, οι οποίοι παίζουν τρομακτική άμυνα πάνω του. Οι Μπακς χρειάζονται τον Ανετοκούνμπο στα συνηθισμένα στάνταρ επιρροής του στο παιχνίδι για να περάσουν στους τελικούς και ο Γιάννης ψάχνει τρόπους για να απελευθερωθεί από τα… δεσμά του.

2. Ο Γκραντ Γουίλιαμς μπορεί να γίνει «x-factor» της σειράς;

Ο Γκραντ Γουίλιαμς διαθέτει το κορμί και το μπασκετικό IQ για να βάλει δύσκολα στον Γιάννη αμυντικά. Όμως το να σκοράρει 21 πόντους σε παιχνίδι πλέι-οφ με απίθανα ποσοστά (6/9 τρίποντα) δεν είναι κάτι που μπορεί να το κάνει με συνέπεια. Ο Ίμε Ουντόκα και οι Σέλτικς ευτύχησαν να έχουν σε δαιμονιώδη κατάσταση στο δεύτερο ματς τον Γουίλιαμς και ο απόφοιτος του Τενεσί έκανε την διαφορά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Φαινομενικά άλλο τέτοιο πληθωρικό ματς δεν μπορεί να κάνει, όμως στην συνέχεια της σειράς οι Κέλτες μπορούν να εμφανίσουν και άλλα… κρυφά χαρτιά από το μανίκι τους (π.χ. Πρίτσαρντ, Γουάιτ).

3. Μπορεί τρίτο σερί ματς στα… κόκκινα ο Χόλιντεϊ;

Ο Τζρου Χόλιντεϊ είναι όλη την σεζόν ο τρίτος πόλος της επίθεσης των «ελαφιών» (18.3 π.), όμως εν την απουσία του τραυματία Κρις Μίντλετον έχει κληθεί να βγει πιο μπροστά και να παίξει ρόλο σούπερ σταρ και επιθετικά. Ο Χόλιντεϊ είναι καλός σκόρερ όμως το ζήτημα είναι πόσο θα αντέξει σε μια σειρά αγώνων κόντρα σε μια πολύ ταλαντούχα επιθετικά περιφερειακή γραμμή, να παίζει σε αυτή την ένταση και μπρος και πίσω. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Χόλιντεϊ επωμίζεται το μαρκάρισμα όποιου παίκτη κατεβάζει την μπάλα και πιέζει σαν… σκυλί. Στο δεύτερο παιχνίδι τον είδαμε κατά διαστήματα εξουθενωμένο να μην έχει ανάσες και καθαρό μυαλό να βρει την σωστή επιλογή στην επίθεση μετά από άμυνα.

4. Θα «χτυπήσουν» με συνέπεια στο τρανζίσιον οι Μπακς;

Όταν αντιμετωπίζεις την καλύτερη αμυντικά ομάδα της Λίγκας, οφείλεις να βρεις τα μελανά σημεία της και να τα εκμεταλλευτείς στο έπακτο. Στο πρώτο παιχνίδι συνέβη, στο δεύτερο όχι. Οι Μπακς διαθέτουν τους αθλητές που μπορούν να τρέξουν στον αιφνιδιασμό και να τελειώσουν φάσεις, ενώ παράλληλα οι Κέλτες πιάστηκαν στον… ύπνο αρκετές φορές στις επιστροφές τους στα πρώτα δύο ματς. Προφανώς αυτή είναι μια τακτική που ταιριάζει… γάντι και στον Γιάννη που στο ανοιχτό γήπεδο, πριν στηθεί η καλοδουλεμένη άμυνα των Κελτών, έχει τεράστιο πλεονέκτημα να βρεί γρήγορα καλάθια και να τονώσει το ηθικό του.

5. Ποιος θα βάλει τα τρίποντα;

Όσο απλό και κλισέ και αν ακούγεται είναι ένα από τα πιο καίρια σημεία. Στο πρώτο παιχνίδι οι Μπακς είχαν 12/34 τρίποντα και οι Σέλτικς 18/50. Στο δεύτερο οι «τριφυλλοφόροι» σούταραν 43 τρίποντα και ευστόχησαν στα 20 κάνοντας ρεκόρ ομάδας στα πλέι-οφ, ενώ οι Μπακς έμειναν πολύ χαμηλά με μόλις 3/18. Στο «Fiserv Forum» τα πράγματα θα είναι ολίγον τι διαφορετικά. Οι Σέλτικς όπως προστάζει η λογική δεν θα σουτάρουν τόσα πολλά τρίποντα όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να ξεφύγουν εύκολα από τούτη την φιλοσοφία τους. Από την άλλη πλευρά, οι σουτέρ των Μπακς θα πρέπει να βρουν το… χέρι τους γιατί σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα είναι δύσκολα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.