Σκοτ Φόστερ, ο… κακός δαίμονας του Κρις Πολ

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 12 διαδοχικές ήττες μετρά σε αγώνες playoffs του ΝΒΑ ο Κρις Πολ με διαιτητής τον Αμερικανό, Σκοτ Φόστερ.

Σε… κακό μπελά έχει εξελιχθεί ο διαιτητής Σκοτ Φόστερ για τον Κρις Πολ, καθώς ο βετεράνος γκαρντ των Φοίνιξ Σανς δεν έχει κερδίσει ποτέ αγώνα playoffs του ΝΒΑ, τον οποίο διηύθυνε ο 54χρονος από το Μέριλαντ.

Η “μάχη” των τελικών στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη καλά κρατεί, με τους Μπακς να έχουν μειώσει τη σειρά με τους Σανς σε 2-1. Στο τρίτο παιχνίδι, μάλιστα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής και με την επίδοση του (40 πόντοι, 13 ριμπάουντ) κατάφερε να γίνει μέλος ακόμη ενός κλειστού κλαμπ. Για την ακρίβεια έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που σημειώνει back 2 back 40+ πόντους και τουλάχιστον 10 ριμπάουντ σε σειρά τελικών μετά τους Σακίλ Ο ‘Νιλ (2000) και Λεμπρόν Τζέιμς (2016).

Τα ρεκόρ πάντως, όπως φαίνεται, δεν είναι μόνο για τους αθλητές, αλλά και για τους… διαιτητές. Ή μάλλον ένας συνδυασμός αυτών των δύο. Ο Σκοτ Φόστερ, ένας εκ των διαιτητών του τρίτου αγώνα των τελικών τείνει να εξελιχθεί σε… κρυφό όπλο των Μίλγουοκι Μπακς. Και αυτό διότι ο ηγέτης των Σανς, Κρις Πολ δεν έχει κερδίσει ποτέ στην καριέρα του αγώνα playoffs, όπου ένας εκ των διαιτητών ήταν ο 54χρονος Αμερικανός.

Η κόντρα του CP3 με τον Σκοτ Φόστερ ξεκίνησε το 2013 και εξελίχθηκε με τα χρόνια. Τεχνικές ποινές, αμφιλεγόμενες αποφάσεις και πολλά σφυρίγματα υπέρ των αντιπάλων συνέθεταν το σκηνικό. Ακόμη κι όταν ο Κρις Πολ ήταν στους Θάντερ ή ακόμη στους Ρόκετς με συμπαίκτη τον Τζέιμς Χάρντεν, το πρόβλημα παρέμενε άλυτο, αφού δεν είχε γευτεί ποτέ τη χαρά της νίκης με διαιτητή τον Αμερικανό. Το σερί θα μπορούσε να διακοπεί τη φετινή σεζόν, όταν οι Σανς νίκησαν τους Κλίπερς με διαιτητή τον Φόστερ, όμως ο Κρις Πολ δεν αγωνίστηκε, καθώς είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό. Τυχαίο; Ίσως…

Μάλιστα, ο CP3 στη φετινή ήττα από τους Λέικερς, όπου και πάλι διαιτητής ήταν ο 54χρονος από το Μέριλαντ, δεν δίστασε να αφήσει αιχμές. “Αν στοιχηματίσω… 11 παιχνίδια στη σειρά. 11 παιχνίδια στη σειρά“, είπε γεμάτος απορία στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα.

Στο τρίτο παιχνίδι της σειράς των τελικών του ΝΒΑ το… φαινόμενο Σκοτ Φόστερ επέστρεψε για τον Κρις Πολ και κατ’ επέκταση για τους Σανς, που εξέφρασαν πολλά παράπονα. Διά στόματος του προπονητή τους, Μόντι Ουίλιαμς, οι Σανς αναφέρθηκαν στις 17 ελεύθερες βολές που εκτέλεσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. “Δεν θέλω να αναλύσω δημόσια ή να διαμαρτυρηθώ, όμως σουτάραμε 16 βολές και ένας τύπος στους Μπακς είχε 17“, ήταν το σχόλιο του κόουτς των Φοίνιξ Σανς.

Πλέον, μένει να φανεί αν ο 54χρονος διαιτητής από το Μέριλαντ, που μετρά πάνω από 25 χρόνια εμπειρίας στο ΝΒΑ και σχεδόν 1.500 αγώνες, θα βρεθεί ξανά στο δρόμο των Σανς. Διότι μοιάζει να αποτελεί μεγαλύτερη απειλή και από τον “Greek Freak“.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.