Lega Basket: Η σκληράδα κάνει τη διαφορά

Η Αρμάνι Μιλάνο βρίσκεται μια νίκη μακριά από το πρωτάθλημα στην Ιταλία απέναντι στην ποιοτική, αλλά εύθραυστη Βίρτους. Γράφει ο Χρήστος Καούρης.

Η μία, η Αρμάνι, κυνηγά τον τίτλο για να σώσει τη χρονιά της. Το φετινό κύπελλο Ιταλίας που βρίσκεται από το Φλεβάρη στην τροπαιοθήκη της δεν φτάνει ούτε κατά διάνοια, ειδικά από τη στιγμή που έμεινε εκτός φάιναλ φορ από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρωλίγκας Εφές. Συν τοις άλλοις, ψάχνει ρεβάνς για το περσινό εκκωφαντικό σκούπισμα: αν ξεχνάς το 0-4, δεν κάνεις για πρωταθλητισμό.

Η άλλη, η Βίρτους, είναι ήδη επιτυχημένη. Η κατάκτηση του Eurocup και η συνεπακόλουθη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα την επόμενη σεζόν ήταν το μεγάλο στοίχημα των μαύρων της Μπολόνια, πολύ πιο σημαντικό από το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Κι ας έχουν να τα καταφέρουν από τις αρχές των ‘90s, τότε που τα έσταζε από παντού ο killer Ντανίλοβιτς.

Ο Μεσίνα έχασε τον ένα από τους δύο πόιντ γκαρντ του (Ντιλέινι) και προσπαθεί να καλύψει το κενό με αλχημείες τύπου Τζέριαν Γκραντ, αφού ξέρει ότι ο Τσάτσο χρειάζεται διαχείριση για να είναι καθοριστικός στο φινάλε των αγώνων. Η Βίρτους δεν έχει τον Χέρβι και ακουμπά τα ρέστα της στην κλάση και τη προσωπικότητα του Σενγκέλια, τόσο που το πράγμα γίνεται αναγνωρίσιμο, ανισοβαρές και εν τέλει αντιμετωπίσιμο.

Στη Μπολόνια βρήκαν καταφύγιο δύο μπασκετικά τέρατα προχωρημένης ηλικίας. Μίλος Τεόντοσιτς και Μάρκο Μπελινέλι έχουν μέσα τους όλο το μπάσκετ του κόσμου, όμως γίνονται ανελέητο σημάδι της Αρμάνι κάθε φορά που βρίσκονται στο παρκέ. Το βράδυ της Τετάρτης ο Σέρβος δεν μπόρεσε να περάσει ούτε μία πάσα στην τέταρτη περίοδο – στην τρίτη ο Χάκετ υπέφερε από το ίδιο μπλακ άουτ. Κάπως έτσι ο Σιλντς εξελίσσεται σε παίκτη κλειδί, βάζοντας όση σωματικότητα χρειάζεται προκειμένου οι βετεράνοι να βγαίνουν από τα νερά τους απαιτώντας την προστασία που δεν έρχεται ποτέ. Ο Σκαριόλο είδε την ομάδα του να κάνει 8(!) λάθη στην τέταρτη περίοδο και δοκίμασε ως και small ball με τον πολύτιμο Παγιόλα δίπλα σε Τεό και Χάκετ, όμως προκοπή δεν είδε. Η switch all Αρμάνι απαγόρευσε το pick n roll και η σκληράδα της έκανε τα υπόλοιπα.

Χωρίς τους Ντιλέινι, Μήτογλου, Ταρζούσκι, Ντάνιελς και Κελ, η Αρμάνι ξέρει ότι έχει έναν σταθερό τρόπο να κερδίσει χωρίς να περιμένει να ανοίξουν οι ουρανοί από το τρίποντο όπως συνέβη στο Game 3 (11/23): την άμυνα. Παθητικό 62 στο πρώτο ματς, 68 λίαν επιεικώς στο προχθεσινό τέταρτο, η συνταγή είναι απλή. Στην άλλη πλευρά η Βίρτους περιμένει το ξύπνημα των γκαρντ και ο Σκαριόλο θα προσπαθήσει να σκαρφιστεί τρόπους να κρύψει τους εύθραυστους σούπερ σταρ στην άμυνα και να ανοίξει στοιχειωδώς το τέμπο προκειμένου να πάρει κάτι από τους άφαντους Γουίμς και Κορντινιέ.

Ραντεβού στην Basket City, απόψε το βράδυ!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.