Θανάσης ένας ρομαντικός του μπάσκετ 

Αποστολή στη Μανίλα, Νικήτας Αυγουλής
Ο Νικήτας Αυγουλής γράφει για τον Θανάση Αντετοκούνμπο και την τεράστια επιθυμία του να βοηθήσει την εθνική, παρά τον μικροτραυματισμό του.

Στο τέλος του αγώνα με τις ΗΠΑ, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο ένιωσε ένα μικρό τράβηγμα στον προσαγωγό του. Το είπε στους γιατρούς και αμέσως τον έβαλαν σε ένα αυτοκίνητο και τον πήγαν για μαγνητική. Βλέπεται το πάθημα με τον Μήτογλου έγινε μάθημα (αυτό για καλό αναφέρεται). Η εξέταση έδειξε μικρή ζημιά και με μικρή ζημιά ο Θανάσης ήταν αδύνατο να μείνει εκτός στο πιο κρίσιμο ως τώρα παιχνίδι με τη Νέα Ζηλανδία, από την οποία περνάει η πρόκριση της Ελλάδας στην επόμενη φάση του παγκοσμίου. 

Ακόμα κι όταν το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής πρότεινε στον Θανάση Αντετοκούνμπο να δοκιμάσει ακόμα και το πρωί της ημέρας του αγώνα, όλοι ήξεραν πως ο παίκτης των Μπακς δεν πρόκειται να λείψει από το παιχνίδι. Ο Θανάσης είναι ένας τρελαμένος με το μπάσκετ, από μικρός είναι το ίδιο τρελός με το συγκεκριμένο σπορ. Το προφίλ που βγάζει μέσα στο παρκέ, που βουτάει για όλες τις μπάλες, που τρέχει και πηδάει σαν τρελός είναι η έκφρασή του απέναντι στο μπάσκετ. 

Αυτό ισχύει κι εκτός παρκέ. Πως θα χάσει ένας τέτοιος τύπος το ματς της διοργάνωσης για την Ελλάδα με τη Νέα Ζηλανδία, επειδή πόνεσε λίγο ο προσαγωγός του; Βέβαια αυτή η υπέρμετρη αγάπη του για το μπάσκετ βέβαια έχει και τη μαύρη πλευρά του… φεγγαριού. Πολλές φορές ο ενθουσιασμός του δεν του επιτρέπει να μπει μέσα στο σύστημα της ομάδας, στα “θέλω” του προπονητή του και στις ανάγκες του συνόλου. Πόσες φορές δεν έχει πάρει τη μπάλα και τρέχει μόνος του απέναντι σε τρεις ή σε τέσσερις; Πόσες φορές έχει αποφασίσει να παίξει ένας με έναν και χάλασε το play; Πολλές αλλά αυτός είναι ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και πολλές φορές αυτό αρέσει και αναγνωρίζεται και χειροκροτείται. 

Μάλιστα αν θέλουμε να γίνουμε και πιο συγκεκριμένοι στο παιχνίδι με τη Νέα Ζηλανδία ήταν απαραίτητος αφού είναι από τους λίγους που έχουν μείνει στη θέση του να μπορεί να κυνηγήσει τον Ντιλέινι που είναι από τους κορυφαίους των “total black”. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.