Ελλάδα – ΗΠΑ 81-109: Ήταν αθλητικό το θέμα (Highlights)

Aποστολή στη Μανίλα: Νικήτας Αυγουλής
Η Ελλάδα κρατήθηκε ουσιαστικά στο ματς για ένα ημίχρονο, αφού από εκεί και πέρα η υπερπροστασία των διαιτητών στους Αμερικάνους (εκτέλεσαν 34 βολές) και φυσικά η ανωτερότητά τους, οδήγησε το ομοσπονδιακό μας συγκρότημα στην ήττα με 109-81.

Η Ελλάδα ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Αμερικάνους πολύ σωστά, πολύ οργανωμένα και με ιδανικό πλάνο. Σε όλη αυτή την διαδικασία ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν η ελληνική αιχμή του δόρατος στην επίθεση, ενώ κατάφερε να τελειώσει το πρώτο μέρος με 15 πόντους (11 στην πρώτη περίοδο).

Οι ΗΠΑ από την δική τους πλευρά είχαν κι εκείνοι τα ξεσπάσματά τους. Κατάφεραν να ξεφύγουν με διαφορά 17 πόντων στα μέσα της δεύτερης περιόδου, όμως και πάλι η Εθνική βρήκε τον τρόπο να ψαλιδίσει κάπως την απόσταση και να κλείσει το εικοσάλεπτο με σκορ 37-50.

Εκτός του Παπαγιάννη στα καλά κομμάτια της Ελλάδας επιθετικά συμμετείχε κι ο Τόμας Γουόκαπ τόσο με την δημιουργία του, όσο και με τους επτά πόντους που πρόλαβε να σκοράρει στο εικοσάλεπτο.

Ο Δημήτρης Ιτούδης χρησιμοποίησε αρκετά τη λύση της ζώνης στο πρώτο μέρος και υπήρχαν στιγμές που το πλάνο λειτουργούσε κι οι Αμερικάνοι δυσκολεύονταν. Οι παίκτες του Κερ, ωστόσο έδειξαν αξιοσημείωτη πολυφωνία στην επίθεση σκόραραν εννιά διαφορετικοί στο πρώτο εικοσάλεπτο ενώ πρώτος σκόρερ ήταν ο Έντουαρντς με 8.

Όταν οι ΗΠΑ έχει 22/22 βολές και εσύ έχεις μόλις 5/12, δεν γίνεται να ελπίζεις σε κάτι καλό. Το σύνολο του Στιβ Κερ έτρεξε στο ανοικτό γήπεδο και διεύρυνε τη διαφορά, η οποία ξεπέρασε τους 20 πόντους. Ο Όστιν Ριβς για ακόμα ένα παιχνίδι ξεχώρισε για τους Αμερικανούς και βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου το τέταρτο δεκάλεπτο να πάρει μην είναι ανταγωνιστικό. 

Ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός έχοντας περισσότερο το μυαλό του στον… τελικό με τη Νέα Ζηλανδία άνοιξε το rotation και έδωσε την ευκαιρία σε παίκτες όπως ο Μποχωρίδης και ο Μωραϊτης να πάρουν χρόνο συμμετοχής και παράλληλα να ξεκουράσει τον Γουόκαπ. Το μακρινό τρίποντο του Μποχωρίδη διαμόρφωσε το τελικό 81-109 και πλέον όλοι οι διεθνείς μας ξεκίνησαν να σκέφτονται το επόμενο ματς που θα κρίνει και την πρόκριση…

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 37-50, 56-79, 81-109

ΕΛΛΑΔΑ (Δημήτρης Ιτούδης): Ουόκαπ 9, Ρογκαβόπουλος 14 (2), Μωραϊτης 3, Λούντζης 4, Λαρεντζάκης 7, Μποχωρίδης 8 (2), Παπαγιάννης 17 (1), Παπανικολάου 8 (1), Παπαπέτρου 9 (1), Θανάσης Αντετοκούνμπο 2, Χατζηδάκης 

ΗΠΑ (Στιβ Κερ): Μπανκέρο 8, Μάικλ Μπρίτζες 9 (1), Μπράνσον 13 (1), Έντουαρντς 13 (1), Χαλιμπάρτον 9 (1), Τζος Χαρτ 6 (11ρ.), Ίνγκραμ 5 (1), Τζάκσον 9 (1), Τζόνσον 8 (2), Κέσλερ 4, Πόρτις 10, Ριβς 15 (1)

Τα στατιστικά του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.