Πρίντεζης στους Playmakers: «Το να αγαπήσεις μία ομάδα δεν σημαίνει ότι πρέπει να μισήσεις μία άλλη» (vid)

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε στους «Playmakers» και τους Γρηγόρη Παπαβασιλείου, Δώρα Παντέλη και Νικήτα Αυγουλή σε μία συνέντευξη από καρδιάς και εφ' ολής της ύλης

Αναλυτικά όσα είπε στους «Playmakers» ο αρχηγός του Ολυμπιακού και πιστός στρατιώτης της Εθνικής:

«Εμείς σε αντίθεση με την Τουρκία δεν είχαμε κάνει προπόνηση μία εβδομάδα. Πήραμε απλά τα συστήματα σε χαρτί και προσπαθήσαμε να τα αφομοιώσουμε. Δεν μας βγήκαν πολλά πράγματα, ήταν δύσκολο αλλά πήραμε τη νίκη. Αυτό είναι το δύσκολο των παραθύρων, δεν υπάρχουν αυτοματισμοί. Το ταλέντο δεν φτάνει πάντα, χρειάζονται προπονήσεις για να μπορέσεις να βρεθείς με τους συμπαίκτες σου.»

Για την επιστροφή του στην Εθνική:

«Πάντα είναι χαρά μου να παίζω για την Εθνική. Είναι τιμή μου και όποτε βρίσκομαι στην ομάδα το κάνω με όλη μου την καρδιά. Η Εθνική έχει διαφορετική ενέργεια από τις ομάδες. Αυτή την ενέργεια την εισπράττουν και οι παίκτες. Ο κόσμος έχει ανάγκη να βλέπει την Εθνική ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερο. Το γήπεδο στα Άνω Λιόσια είναι πολύ όμορφο και ελπίζω να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση.»

Για τις βλέψεις της Εθνικής στο Eurobasket του καλοκαιριού:

«Η Εθνική πάει στο Eurobasket με το καλύτερο δυνατό υλικό των τελευταίων ετών. Υπάρχουν παίκτες που αλληλοσυμπληρώνονται. Είναι ακόμα νωρίς για το καλοκαίρι βέβαια, δεν ξέρουμε ποιος θα είναι προπονητής π.χ.»

Για τα μεγάλα ονόματα που είναι αρωγοί στην προσπάθεια της νέας Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης:

«Ο Νίκος Ζήσης σκέφτεται το μπάσκετ όλη την μέρα, είχαμε κάνει πολλές κουβέντες στο παρελθόν. Η Εθνική είναι διαφορετικό πράγμα από τα σωματεία. Νιώθω τυχερός που ήμουν κομμάτι της Εθνικής του 2008 με τον Γιαννάκη προπονητή. Ήταν κάτι το αγνό, κάτι εντελώς διαφορετικό. Χωρίς σκοπιμότητα.»

Για τους λόγους που δεν ήρθε κάποιο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση τα τελευταία χρόνια:

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε παλέψει και έχουμε κάνει αρκετά καλά παιχνίδια. Δεν τα καταφέραμε στο τέλος αλλά ίσως και να μην μπορούσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Κακά τα ψέματα ίσως δεν αξίζαμε κάποιο μετάλλιο.»

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρουσία του στις προσεχείς διοργανώσεις με το εθνόσημο:

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο. Δικαιούται μία παραπάνω ελευθερία. Δεν είναι πάντως το ίδιο να παίζεις σε ένα Eurobasket ή ένα Mundobasket με το να παίζεις στο NBA. Αυτό δεν πάει για τον Γιάννη μόνο αλλά γενικά για όλους τους παίκτες που έρχονται από το NBA στις Εθνικές. Ο Γιάννης είναι πιο ώριμος από ποτέ και μπορεί πλέον νομίζω να ηγηθεί πιο καλά.»

Για την μικρή κόρη του και για το αν τον παρακολουθεί στην τηλεόραση:

«Θα ήθελα η κόρη μου να με θυμόταν λίγο περισσότερο όταν παίζω. Δεν της λέω βάλε να δεις τον μπαμπά στις 9 η ώρα π.χ. Δεν την πιέζω, δόξα τον θεό υπάρχει και το Youtube και μπορεί να με δει στο μέλλον να παίζω.»

Για το αν έχει ρόλο μέντορα στην Εθνική ομάδα μετά από τόσα χρόνια:

«Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα είναι πάνω από το κεφάλι κάποιου και θα τον συμβουλεύω. Προσπαθώ να βοηθήσω, με τον σωστό τρόπο πάντα, χωρίς όμως να γίνομαι πιεστικός.»

Για το αν θα βρίσκεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023:

«Δύσκολο πολύ να είμαι στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023.»

Για το αν μπορεί να αποκοπεί ο φανατισμός και η κάθε μορφή βίας από τον αθλητισμό και κατ’ επέκταση από το μπάσκετ:

«Ο Έλληνας αγαπά πραγματικά πάρα πολύ το μπάσκετ. Δεν πρέπει να στεκόμαστε σε μειονότητες. Νομίζω ότι πρέπει σιγά σιγά να διώξουμε αυτές τις μειονότητες και να κρατήσουμε τους υγιείς φιλάθλους.»

Για την κατάσταση στην Ουκρανία μετά την ρωσική εισβολή:

«Τα λόγια είναι περιττά. Κάθομαι και βλέπω ειδήσεις και πραγματικά δεν μπορώ να αρθρώσω λέξη. Δεν πίστευα ότι το 2022 θα μπορούσε ένας άνθρωπος να κάνει σε έναν συνάνθρωπο του κάτι τέτοιο. Το κακό έχει ήδη γίνει, άνθρωποι έχουν πεθάνει. Ας ελπίσουμε να σταματήσει αυτή η τραγωδία το συντομότερο δυνατό.»

Για το πως έχει καταφέρει να είναι ιδιαιτέρως αγαπητός στους φίλους όλων των ομάδων:

«Δεν κάνω κάτι συγκεκριμένο. Αγαπώ πολύ την ομάδα μου. Ίσως να έχει περαστεί ότι για να αγαπήσεις την ομάδα σου πρέπει να κάνεις extreme πράγματα. Το να αγαπήσεις μία ομάδα δεν σημαίνει ότι πρέπει να μισήσεις μία άλλη. Αν έχω καταφέρει να είμαι αγαπητός και σε οπαδούς άλλης ομάδας, είμαι πραγματικά χαρούμενος. Ποτέ δεν βρήκα δικαιολογίες μετά από αποτυχίες, ούτε μετά από επιτυχίες μίλησα παραπάνω. Κοιτάζω μόνο την ομάδα μου και είμαι συγκεντρωμένος μόνο σε αυτό.»

Για το πως έχει ονειρευτεί το φινάλε της καριέρας του:

«Ποτέ δεν επιδίωξα να τελειώσω την καριέρα μου σαν αρχηγός ή σαν οτιδήποτε. Το όνειρο μου είναι να ολοκληρώσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό. Από πάντα. Αν έρθει και ένα ένδοξο φινάλε θα ήταν τέλειο αλλά δεν αποτελεί προτεραιότητα.»

Για το αν συμφωνεί με ενδεχόμενη απόφαση εμπάργκο της Euroleague στους ρωσικούς συλλόγους:

«Πάντα λέμε ότι ο αθλητισμός πρέπει να μένει εκτός αθλητικών δρωμένων. Είναι όμως η κατάσταση τόσο άσχημη που όλα περνούν σε τρίτη και τέταρτη μοίρα. Οπότε δεν έχω να σχολιάσω κάτι.»


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.