Ουλμ: Ένα βήμα μακριά από το… όνειρο

Όταν δουλεύεις μεθοδικά και σωστά, η επιβράβευση δεν θα αργήσει να έρθει. Τρανό παράδειγμα η Ουλμ, η οποία βρίσκεται για τέταρτη φορά στην ιστορία της στους τελικούς του γερμανικού πρωταθλήματος αποκλείοντας τις δύο «ευρωλιγκάτες» ομάδες της χώρας με πειστικό τρόπο.

Το γερμανικό μπάσκετ βρίσκεται σε διαρκή άνοδο τα τελευταία χρόνια, με όλο και περισσότερες ομάδες να επενδύουν περισσότερους πόρους για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα αλλά και επιτυχίες εκτός συνόρων. Η Μπάγερν και η Άλμπα βρίσκονται με εγγυημένα συμβόλαια στην Euroleague, η Βόννη κατέκτησε φέτος το Basketball Champions League, η Ουλμ πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία στο Eurocup και πάει λέγοντας.

Ένα ταξίδι αναψυχής στο Μόναχο προ εβδομάδας μου έδωσε την ευκαιρία να παρακολουθήσω τους δύο πρώτους ημιτελικούς του πρωταθλήματος ανάμεσα στη Μπάγερν και την Ουλμ. Οι δύο βαυαρικές ομάδες (το Ουλμ είναι μία ώρα οδικώς από το Μόναχο) έδωσαν δύο μεγάλες «μάχες» στο κατάμεστο Audi Dome με την Ουλμ του πρώην παίκτη της Μπάγερν αλλά και του Άρη, Αντόν Γκαβέλ, να κάνει δύο μπρέικ! Περισσότερο και από τις δύο εκτός έδρας νίκες της Ουλμ που έφεραν την σειρά στο 2-0, εντύπωση μου έκανε η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Οι φίλοι της Ουλμ είχαν κάνει κατάληψη στο ένα πέταλο του Dome και παράλληλα είχαν πάρει διάσπαρτα εισιτήρια ανάμεσα στους φίλους της Μπάγερν. Ακόμα και όταν στράβωσαν τα παιχνίδια για τους γηπεδούχους, ακόμα και όταν η φωνή των φιλοξενούμενων δυνάμωσε, κανένα ρουθούνι δεν… άνοιξε. Μάλιστα, στο φινάλε του αγώνα οι φίλαθλοι της Μπάγερν έσπευσαν να χειροκροτήσουν τους παίκτες της Ουλμ, σε ένδειξη σεβασμού προς τον αντίπαλο. Σκηνές που σε ελληνικό γήπεδο πολύ αμφιβάλλω ότι θα δούμε σύντομα…

Στο αγωνιστικό κομμάτι το αποτέλεσμα ήταν εύκολο να το προδικάσεις μετά το πρώτο μπρέικ: Στο παρκέ υπήρχε μία ομάδα που ήξερε τι ακριβώς πρέπει να κάνει για να κερδίσει και μία ομάδα που περίμενε την σεζόν να τελειώσει, «λαβωμένη» από αρκετούς τραυματισμούς και με έναν προπονητή που είχε ενημερωθεί προ πολλού ότι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα.

Στο τρίτο παιχνίδι το βράδυ της Παρασκευής (02/06) στη Ratiopharm Arena, η Ουλμ έκανε τα εύκολα… δύσκολα (η Μπάγερν επέστρεψε από το -15) αλλά στο έξτρα πεντάλεπτο επικράτησε με 104-102, πανηγυρίζοντας την δίκαιη πρόκριση στους τελικούς για τέταρτη φορά στην ιστορία της. Μετά το 1998, μετά το 2012 και μετά το 2016, οι «πορτοκαλί» θα ξαναπαίξουν σε τελικό. Μοναδικός στόχος, το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους, καθώς τις τρεις προηγούμενες φορές Άλμπα και Μπάμπεργκ (δις) είχαν βγάλει «σκούπες». Αντίπαλος στους τελικούς θα είναι η φοβερή και τρομερή Βόννη, που επιζητά το νταμπλ μετά την κατάκτηση του BCL και θα παίξει για πέμπτη φορά στους τελικούς με στόχο το πρώτο τρόπαιο.

Η ώρα έφτασε: Η κούπα φέτος θα παέι σε ομάδα που δεν την έχει κατακτήσει ΠΟΤΕ. Η Βόννη τερματίζοντας πρώτη στη Regular Season πέταξε έξω με συνοπτικές διαδικασίες στα πλέι-οφ Τσέμνιτζ και Λούντβινγκσμπουργκ, ενώ η Ουλμ έκανε το απίστευτο αφήνοντας εκτός και την Άλμπα (3-1) και την Μπάγερν (3-0), δηλαδή τις δύο πιο μεγάλες ομάδες της χώρας. Κερδισμένο θα είναι ό,τι και αν συμβεί στους τελικούς το μπάσκετ, έτσι μοιάζει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα… Μέχρι τότε οι «πορτοκαλί» συνεχίζουν να νομίζουν ότι κοιμούνται και ονειρεύονται.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.