Σπανούλης: “Πιστεύω πως το… τερμάτισα το μπάσκετ, δεν είχα κάτι άλλο να κάνω!”

Τα όσα έζησε στην καριέρα του σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας (27/9) προς τιμήν του!

Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ μίλησε για το… ταξίδι του και τα όσα έμαθε, σημειώνοντας πως το… τερμάτισε για να πάρει την απόφαση να αποσυρθεί!

Αναλυτικά τα όσα είπε στην αρχική του τοποθέτηση:

“Για μένα ήταν ένα πολύ μεγάλο ταξίδι στον κόσμο του μπάσκετ. Έμαθα πράγματα σαν άνθρωπος, καλλιέργησα μυαλό και σώμα, έκανα μια πολύ όμορφηο οικογένεια, στιγμές που ποτέ δεν φανταζόμουν. Πάντα είχα υψηλούς στόχους, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα πετύχαινα όλα αυτά με τις διοικήσεις, τον κόσμο τους συμπαίκτες μου. Είναι σαν παραμύθι για μένα. Το ταξίδι είχε όμορφες και άσχημες στιγμές, όμως οι άσχημες ήταν αυτές που με σκληραγώγησαν και με έκαναν καλύτερο και στο τέλος με έκαναν να χάσω τα μαλλιά μου. Μερικές φορές ξέρω ότι ήμουν πολύ πιεστικός, όμως το ξέρουν ότι το έκανα με ειλικρίνεια, σεβασμό και εκτίμηση για να γίνει καλύτερη η ομάδα.

Προσπάθησα να είμαι ένας σωστός άνθρωπος ο οποίος είχε αρχές. Το πιο σημαντικό που έκαναν ήταν να εμπνεύσω παιδιά και πολύ κόσμο, να είναι μαχητές και να μην τα παρατάνε ποτέ. Αυτή ήταν η φιλοσοφία μου, μαζι με τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου και όλη την ομάδα. Σε όλες τις ομάδες μου έδινα το 100%, όμως στον Ολυμπιακό βρήκα την Ιθάκη μου. αγάπησα και αγαπήθηκα σε υπερβολικό βαθμό. Ο κόσμος δεν σε αγαπάει μόνο σαν παίκτη, όσο κι αν αποθεώνεται κανείς στους τίτλους.

Πάντα δούλευα χωρίς πολλά λόγια. Θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους μέσα από την καρδιά μου. Ήταν πάντα άψοψοι, είμαστε μια οικογένεια. Υπήρχαν και εντάσεις όπως σε όλες τις οικογένειες, αλλά από αυτές προσπαθούσαμε για το καλύτερο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές και τους συμπαίκτες που είχα, προσπάθησα να έχω σεβασμό απέναντι σε όλους και όταν ξέφευγαν τα πράγματα είχα το θάρρος να παραδεχτώ ένα λάθος μου και να προχωρήσουμε για το καλό της ομάδας.

Ευχαριστώ την οικογένεια μου, τη γυναίκα μου που ήταν πάντα δίπλα μου, που προσπαθούσε να τα έχει όλα έτοιμα και να είναι εκεί, τα παιδιά μου, τον αδελφό μου και τη μητέρα μου που καλλιέργησαν τον χαρακτήρα μου με τον δικό μου τρόπο, τον μάνατζερ μου με τον οποίο είμαστε 20 χρόνια μαζί και βοήθησε να γίνει η μεταγραφή στον Ολυμπιακό που άλλαξε και τη δική μου ιστορία.

Είμαι πολύ περήφανος και νιώθω πολύ γεμάτος. Νιώθω ευλογημένος και πολύ όμορφα, πολύ γεμάτος. Πιστεύω πως… το τερμάτισα, δεν είχα κάτι άλλο να κάνω, έδωσα και την ψυχή μου. Ήμουν υγιής, τραυματίστηκα, το πάλεψα και επέστρεψα και τελείωσα όρθιος στο μπάσκετ”.

Για την κορυφαία στιγμή της καριέρας του:
“Είναι σαν να διαλέγω ένα από τα παιδιά μου, είναι δύσκολο να διαλέξω. Το ευρωπαϊκό του ’12 και το πρωτάθλημα του ’16 είναι οι δύο στιγμές που μου έρχονται στο μυαλό: το ένα γιατί έτσι ξεκίνησαν οι τίτλοι και το άλλο γιατί έγινε με φοβερό τρόπο, πήραμε το πρωτάθλημα μέσα στη έδρα του μεγάλου μας αντιπάλου”.

Για το πως πήρε την απόφαση να απουρθεί:
“Ήταν κάτι που πέρναγε από το μυαλό μου όλη τη σεζόν. Τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρήθηκα από δύο σοβαρούς τραυματισμούς που μέχρι τότε δεν είχα, ήμουν πολύ τυχερός και ευχαριστώ το Θεό για αυτό. Στο τέλος βγήκαν όλα μαζί, ήταν σαν να μου έδινε ένα μήνυμα ο Θεός. Ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων και επειδή είμαι ένας άνθρωπος που θέλω να έχω αξιοπρέπεια και θέλω να με θυμούνται στα καλύτερα μου δεν ήθελα να πάρω το ρόλο ενός νέου παιδιου. Δεν έχω μάθει να κλέβω στις προπονήσεις ή να λουφάρω. Από τη στιγμή που δεν μπορούσα να το κάνω, να ηγηθώ της ομάδας όπως θέλω και ξέρω, αυτό ήταν το καλύτερο για μένα και την ομάδα μου”.

Για το αν του έχει μείνει πικρία:
“Δεν μου έχει μείνει κανένα κενό, μακάρι ένας αθλητής να νιώσει τη μισή αγάπη από αυτή που έχω νιώσει. Δεν το λέω με αλαζονεία, είμαι πολύ γεμάτος. Δυστυχώς έγινε όπως έγινε, έτσι είναι να γίνει, αλλά δεν θα μείνω στον ένα χρόνο. Παίζουμε τόσα χρόνια σε γεμάτα γήπεδα, ένιωσα την υπερβολική αγάπη του κόσμου, ακόμα και στο σπίτι μου, κάτι που ήταν σοκαριστικό για μένα”.

Για το αν κόμπιασε πριν το “αντίο” και τι θα κάνει από εδώ και πέρα:
“Δεν κόμπιασα καθόλου όταν ανακοίνωσα το αντίο. Είμα αυθόρμητος και ειλικρινής και λέω ό,τι μου λέει η καρδιά μου. Ξεκίνησα στις αλάνες στη Λάρισα και έφτασα να ζω παραμυθένια πράγματα. Και τώρα ένα παιδί είμαι, δεν έχω μεγαλώσει. Οσον αφορά το τι θα κάνω, σκέφτομαι διάφορα, το μπάσκετ κυλάει στο αίμα μου. Θα περιμένω την κατάλληλη στιγμή για να βρω το κατάλληλο για μένα”.

Για το αν κινδύνευσε να φύγει από τον Ολυμπιακό και πως θα τον αξιοποιήσει:
“Έχουμε κάνει 5 συμβόλαια, από 4 ώρες το καθένα, από αυτές τις ώρες έχουμε μιλήσει για μπάσκετ 5-6 λεπτά, το πολύ. Δεν υπήρξαν ιδιαίτερες δυσκολίες, πάντα υπήρχε αμοιβαίος σεβασμός και εκτίμηση. Η χημεία που είχαμε κάλυπτε οποιοδήποτε πρόβλημα. Για μένα ήταν πάντα θέμα χρόνου, δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου να μην ανανεώσω και ποτέ δεν σκέφτηκα να φύγω από τον Ολυμπιακό, πάντα έλεγα ότι θα μιλήσω με τους προέδρους, θα μιλήσουμε και θα μείνω”.

Για την παράσταση του ημιτελικού κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στη Μαδρίτη:
“Εκείνη την εποχή είχα τόση αυτοπεποίθηση και δεν σκεφτόμουν το προηγούμενο σουτ, μόνο το επόμενο. Είχα την ευλογία και την τύχη να έχω καταπληκτικούς συμπαίκτες, με μικρό μπάτζετ χτίσαμε καταπληκτικές ομάδες και σχέσεις. Είμαι πολύ περήφανος για αυτό. Δεν ήταν όλα αγγελικά πλασμένα, υπήρχαν δύσκολες στιγμές, εντάσεις, κάναμε… μουτράκια, δεν μιλάγαμε για μια εβδομάδα. Είναι σαν να γίνεται κάτι στο σπίτι του, όπως μαλώνω εγώ με τη γυναίκα μου. Έτσι μαλώναμε με τα παιδιά, πάντα με σεβασμό και για το καλό της ομάδας. Θέλω να τους ευχαριστήσω, ήταν εξαιρετικοί μπασκετμπολίστες και έπαιξαν το ρόλο τους για να κερδίζει η ομάδα. Θέλω να τους ευχαριστήσω που με… υπέμεναν, Γιώργο (Πρίντεζη), γιατί μιλάγαμε τόσο πολύ για μπάσκετ”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.