Iσπανία-Λετονία 75-79: Από την Τζακάρτα στην Σαραγόσα και από νίκη σε νίκη… (highlights)

Κορυφαίος ο Λόμαζς από την Λετονία που νίκησε ξανά την Ισπανία στην πρεμιέρα των προκριματικών του Εurobasket, μετά την πρώτη νίκη στον όμιλο του Παγκοσμίου κυπέλλου 2023.

Η Λετονία είχε νικήσει την Ισπανία για πρώτη φορά στην ιστορία της, στον όμιλο του Παγκοσμίου κυπέλλου 2023, στην Τζακάρτα (69-74) και στην πρεμιέρα των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2025, στην Σαραγόσα, απέδειξε ότι έχει “πάρει τον αέρα” των “φούριας ρόχας”, επικρατώντας ξανά με 75-79 και ας έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην τελική φάση της διοργάνωσης, λόγω της διεξαγωγής ενός ομίλου στην Ρίγα.

Στην επιστροφή του Ρίκι Ρούμπιο στην Εθνική Ισπανίας, ο πρώην NBAer και νυν παίκτης της Μπαρτσελόνα, προσπάθησε να βρεί τα… βήματα του, με την ψυχολογική “μάχη” που έδωσε με την κατάθλιψη και την αλλαγή της απόφασης του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. Δεν μπόρεσε να βοηθήσει, όμως, όσο θα ήθελε και μπορούσε την Ισπανία. Είχε 2/11 σουτ εντός παιδιάς και κυρίως αστόχησε σε δυο καθοριστικές βολές, με την διαφορά στους 3 πόντους και το προβάδισμα των φιλοξενουμένων.

Οι Λετονοί έπαιξαν καλύτερα, είχαν συνεργασίες με 21 ασίστ, καλύτερα ποσοστά ευστοχίας σε δίποντα και τρίποντα, ενώ μοναδικό μελανό σημείο στην στατιστική τους, ήταν τα 20 λάθη. Άντεξαν στην αντεπίθεση της Ισπανίας που προηγήθηκε μια και μοναδική φορά με 61-60 και βρήκαν επιθετικές λύσεις από τον Τίμα, τον Ρόντιονς Κούρουκς και τον εξαιρετικό Λόμαζς που ήταν και ο μοναδικός διεθνής παίκτης τους που αγωνίζεται στην Euroleague, τους 2 τελευταίους μήνες, υπό τις οδηγίες του Μπάνκι στην Βίρτους.

Από τον Γ’ όμιλο και λόγω της εξασφαλισμένης συμμετοχής της Λετονίας στον όμιλο της τελικής φάσης, στην Ρίγα (έχει αναλάβει και ένα εκ των 4 προολυμπιακών τουρνουά 2-7 Ιουλίου), θα προκριθούν οι 2 πρώτες ομάδες.

Δεκάλεπτα: 14-23, 37-40, 57-57, 75-79

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.