Γερμανία – Ελλάδα 107-96: Βγήκαν τα φαντάσματα και μας κατασπάραξαν

Το καταστροφικό τρίτο δεκάλεπτο αποδείχτηκε καταδικαστικό για την Εθνική, η οποία ηττήθηκε καθαρά από τη Γερμανία των 17 τριπόντων και αποχαιρέτησε το Ευρωμπάσκετ.

Όνειρο ήταν και πάει… Η Ελλάδα κλειδώθηκε από τα… κορμιά της Γερμανίας και σφυροκοπήθηκε πίσω από την γραμμή των 6,75 από όπου οι γηπεδούχοι έβλεπαν το καλάθι σαν βαρέλι και ακόμα πιο μεγάλο. Ο Γιάννης μπορεί να έφτασε στα γνωστά του στάνταρ, όμως, δεν λειτούργησε τίποτε άλλο από αυτά που σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια μας… έσωναν. Η άμυνα μας δεν έβγαλε νεύρο και ενέργεια, εκτός του Λαρεντζάκη που έμοιαζε να παλεύει μόνος του σε ρωμαϊκή αρένα με λιοντάρια.

Το πράγμα έγινε πραγματικός εφιάλτης όταν στο 35΄ ο Γιάννης με δεύτερο αντιαθλητικό φάουλ αποβλήθηκε από το ματς με το σκορ 96-82. Όλα πλέον είχαν τελειώσει… Από το αντιαθλητικό οι Γερμανοί πήραν 4 πόντους το σκορ έγινε 100-82 και το χρονόμετρο έδειχνε κάτι παραπάνω από 4 λεπτά.

Στο πρώτο μέρος η Εθνική ξεκίνησε με προβλήματα ειδικά στην άμυνα. Ο φρενήρης ρυθμός κι η απίστευτη ευστοχία των Γερμανών στο τρίποντο (τελείωσαν το εικοσάλεπτο με 11/17 σουτ 65%), ανάγκασε την ελληνική ομάδα να βρεθεί πίσω με διαφορά που άγγιξε και τους δέκα πόντους. Από τα μέσα της πρώτης περιόδου κι έπειτα με την άμυνα μας να βελτιώνεται αισθητά και τον Γιάννη να βρίσκει χώρο δράσης, το παιχνίδι άρχισε να ισορροπεί, ενώ περάσαμε μπροστά στο 17 με βολή του Γιάννη 44-45.

Για μια ακόμα φορά ο Γιάννούλης Λαρεντζάκης αποτέλεσε τον παράγοντα Χ στο παιχνίδι. Έβγαλε εκτός συγκέντρωσης των Βαγκνερ που μας είχε κάνει μεγάλη ζημιά ως εκείνη τη στιγμή, ενώ στην επίθεση πρόσθεσε 8 πολύτιμους πόντους με δύο τρίποντα. Το πρώτο μέρος τελείωσε με σκορ 57-61, με τον Σλούκα να σκοράρει πίσω από το κέντρο και με δύο παίκτες πάνω του στην εκπνοή.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ένας πραγματικός εφιάλτης. Οι Γερμανοί μπήκαν όπως περίπου και στο ξεκίνημα του ματς. Ο Βαγκνερ πάλι ήταν καυτός, τα τρίποντα έπεφταν βροχή ενώ η δική μας επίθεση υπολειτουργούσε. Χάναμε ακόμα και βολές, η άμυνα δεν έβρισκε τρόπο να κλείσει τα σουτ κι όταν ο έκανε ο Τάις έκανε πάρτι στο καλάθι μας. Γενικότερα οι ψηλοί της Γερμανίας είχαν πολύ ευχάριστες στιγμές στην ρακέτα μας, αφού μάζεψαν πολλά από τα λίγα άστοχα σουτ τους τιμωρώντας το χαμηλό σχήμα της εθνικής.

Η τελευταία αναλαμπή ήταν το 87-78 στο 32΄, όμως συνέχεια δεν υπήρχε. Ο Γιάννης Ανετοκούνμπο προσπάθησε να τα κάνει όλα μόνος του, η Γερμανία το εκμεταλλεύτηκε και από το 96-80 δεν υπήρχε συνέχεια.

Για την Ελλάδα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε 31 πόντους, 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ, ο Λαρεντζάκης 18 πόντους με 4/4 τρίποντα και ο Ντόρσεϊ 13. Υστέρησαν χαρακτηριστικά οι Καλάθης (2π, 1/6σ, 4ας) και Σλούκας (8π, 1/6 σουτ, 3ας).

Για τη Γερμανία αποκάλυψη ήταν ο Ομπστ με 19 πόντους και 5/7 τρίποντα, όσους και ο Βάγκνερ επίσης με 5/7. Ο Σρέντερ είχε 26 πόντους με 8 ασίστ, τρομερός ο Τάις με 13 πόντους, 16 ριμπάουντ και κομβικές άμυνες στον Γιάννη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.