Ομπράντοβιτς: “Η καλύτερη μας εμφάνιση”

Ως την καλύτερη φετινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε τη σημερινή με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Ως την καλύτερη φετινή εμφάνιση του Παναθηναϊκού χαρακτήρισε τη σημερινή με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Ζέλικο Ομπράντοβιτς: «Κάναμε την καλύτερη μας εμφάνιση. Δείξαμε μεγάλη συγκέντρωση και προσοχή. Ήταν σημαντικό κάθε παίκτης να παίζει στο 100% και είδαμε πως αγωνίστηκε ο Σάτο. Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι. Ήταν φανερό ότι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 40 λεπτά. Το είπαμε στα αποδυτήρια ότι πρέπει να αντιδράσουμε στο δεύτερο και το κάναμε εξαιρετικά. Παίξαμε καλή άμυνα, έξυπνα και για αυτό νικήσαμε. Θυμίζω ότι και πέρυσι η Μπαρτσελόνα έχασε στην έδρα της από την Ρεάλ. Θα είναι πολύ μεγάλο λάθος να θεωρήσουμε ότι προκριθήκαμε. Πρέπει να πάμε ματς με ματς και να παίζουμε καλύτερα. Είναι σημαντικό ότι πήραμε το πλεονέκτημα και περιμένω να παίξουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια συγκέντρωση».

Τσάβι Πασκουάλ (προπονητής Μπαρτσελόνα): «Η τεχνική ποινή στον Ναβάρο ήταν το “κλειδί” της αναμέτρησης. Πιο πριν, έγιναν πέντε φάουλ. Στο διάστημα αυτό, που έγιναν τα φάουλ, ασχολούμασταν με άλλα πράγματα αντί αυτών που είχαν σημασία και, τότε, χάσαμε το παιχνίδι. Δεν μου αρέσει και δε θέλω να κατηγορώ τη διαιτησία, αλλά δεν έκαναν καλό παιχνίδι. Δεν μπορώ να πω πως ο Παναθηναϊκός νίκησε για αυτό, δεν ήταν ποτέ εκτός ματς, αλλά, σίγουρα, μας μένει πίκρα και για τον τρόπο που μας αντιμετώπισαν και στο πρώτο παιχνίδι».

Μάικ Μπατίστ: «Έπρεπε να παλέψουμε και το κάναμε. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αγχωμένοι και νευρικοί. Όσο περνούσε η ώρα, ισσοροπήσαμε το ματς και επιβάλαμε το ρυθμό μας. Παίξαμε καλή επίθεση και κάναμε το παιχνίδι μας. Αυτό το ματς δεν θα κρίνει τη σειρά. Μην νομίζετε ότι η Μπαρτσελόνα θα παραδοθεί. Πρέπει να απομονωθούμε, να συγκεντρωθούμε και να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά. Αυτό είπαμε στα αποδυτήρια. Έχουμε την έδρα μας. Πρέπει να είμαστε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι και να αξιοποιήσουμε το πλεονέκτημα».

Κώστας Καϊμακόγλου: «Το είχα πει ότι το πιστεύαμε και στα αποδυτήρια είπαμε να διαγράψουμε το πρώτο ματς. Κάναμε ένα κακό α’ μέρος, ίσως το χειρότερο μας, αλλά η άμυνα και τα επιθετικά ριμπάουντ μας έβαλαν στο ματς. Στο δεύτερο το πιστέψαμε, είχαμε μεγάλο κίνητρο και φάση-φάση, πήραμε την νίκη.Τώρα θα χαρούμε τη νίκη, είναι λογικό, αλλά από αύριο θα πατήσουμε shift και delete, θα τα διαγράψουμε από το σκληρό μας δίσκο. Όλα τα παιχνίδια είναι τελικός. Όποιος είναι συγκεντρωμένος και προσηλωμένος θα περάσει. Πρέπει να αρχίσουμε σαν μην πετύχαμε τίποτα και να πάμε για μία και μία νίκη».

Κώστας Τσαρτσαρής: «Νομίζω το ότι κερδίσαμε σε μια τόσο καυτή έδρα και κόντρα σε μια καλή ομάδα κάνει το κατόρθωμα μας ακόμα πιο ισχυρό. Ακόμα είναι μακρύς ο δρόμος δεν έχουμε κερδίσει τον πόλεμο αλλά την μάχη. Από αύριο πρέπει να συγκεντρωθούμε για να ετοιμάσουμε το παιχνίδι της Τρίτης. Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε όπως προχθές. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Δεν είχαμε καλές επιλογές στην επίθεση. Όταν κυνηγάς πίσω στο σκορ είναι δύσκολο. Ηρεμήσαμε στο ημίχρονο συγκεντρωθήκαμε στην τακτική και κάναμε το μπρέικ. Ισοφαρίσαμε και χτίσαμε μαι διαφορά για να κάνουμε και κάποια φάουλ τακτικής στο τέλος. Νομίζω είναι συνδυασμός μιας κορυφαίας παρτίδας σκάκι. Αμυντικό παιχνίδι μεν σε αθλητικά πλαίσια. Δείξαμε ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται εδώ τόσα χρόνια βάση στην άμυνα και στη συνέχεια αξιοποιήσαμε στην επίθεση τα όπλα μας. Κάποιες ομάδες που έχουν το πάνω χέρι ηρεμούν και χάνουν παιχνίδια που φαίνονται εύκολα στα χαρτιά μέσα στο παρκέ. Είμαστε συνηθισμένοι όμως σε τέτοιες καταστάσεις. Είχαμε μειονέκτημα της έδρας αλλά ήρθαμε εδώ και το σπάσαμε. Τα παιχνίδια στην Αθήνα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Η πίεση θα είναι σε μας και πρέπει να τη διαχειριστούμε. Γνωρίζουμε ότι η Μπαρτσελόνα δεν είναι μια τυχαία ομάδα. Πρέπει να είμαστε βελτιωμένοι στα ματς του ΟΑΚΑ. Ειδικά στην άμυνα αλλά και στην επίθεση. Θα ηρεμήσουμε, θα ξεκουραστούν κάποια παιδιά με πολλά λεπτά στα πόδια τους και θα είμαστε έτοιμοι».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.