«Μπρέικ» για Μακάμπι και Βαλένθια

Τις έδρες των αντιπάλων τους «έσπασαν» η Μακάμπι με τη Βαλένθια και ισοφάρισαν τη σειρά των προημιτελικών της Ευρωλίγκα σε 1-1, μεταφέροντας τα δύο επόμενα παιχνίδια στις έδρες τους πια, όπου θα έχουν την ευκαιρία να τσεκάρουν τα εισιτήρια για το Final4 αν πετύχουν δύο νίκες.

Τις έδρες των αντιπάλων τους «έσπασαν» η Μακάμπι με τη Βαλένθια και ισοφάρισαν τη σειρά των προημιτελικών της Ευρωλίγκα σε 1-1, μεταφέροντας τα δύο επόμενα παιχνίδια στις έδρες τους πια, όπου θα έχουν την ευκαιρία να τσεκάρουν τα εισιτήρια για το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα αν πετύχουν δύο νίκες.

Οι Ισραηλινοί με καλάθι στην εκπνοή και μεγάλο πρωταγωνιστή του παιχνιδιού τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη επικράτησαν της Κάχα Λαμποράλ σητν Ισπανία με 83-81, ενώ το παράδειγμα τους ακολούθησαν και οι παίκτες του Σβέτσιλαβ Πέσιτς οι οποίοι νίκησαν τη Ρεάλ στη Μαδρίτη με 81-75.

Στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα» διεξήχθη ένα σπουδαίο και άκρως θεαματικό παιχνίδι, για γερά νεύρα όμως. Ένα καλάθι του Τζέρεμι Πάργκο στην εκπνοή ήταν αυτό που έδωσε τη νίκη-πλεονέκτημα στην «ομάδα του λαού», μετά από μια χαμένη ευκαιρία του Λόγκαν. Εκείνος που -ουσιαστικά- έφερε το παιχνίδι στα ίσια όμως, όταν οι παίκτες της Κάχα με πρωταγωνιστές τους Σαν Εμετέριο (17π.) και Μπατίστα (17π.) έδειχναν να το «καθαρίζουν» από το ημίχρονο, ήταν ο «Σόφο».

Η διαφορά στο σκορ δεν ήταν μεγάλη μεν (46-38), η ομάδα του Μπλατ φαινόταν πως αποδεχόταν τη μοίρα της δε. Στο τρίτο δεκάλεπτο όμως, ο θηριώδης Έλληνας σέντερ έβαλε τις… μηχανές να δουλέψουν στο φουλ και σημειώνοντας συνολικά 22 πόντους βοήθησε τη Μακάμπι να επανέλθει.

Έτσι στην τελευταία περιόδο, οι δύο αντίπαλοι εναλάσσονταν στο σκορ, με τους Τελέτοβιτς και Πάργκο να κλέβουν την παράσταση. Ο Αμερικανός γκαρντ μπορεί να ήταν εκείνος που πέτυχε το νικητήριο δίποντο, στην προηγούμενη και τελευταία επίθεση των γηπεδούχων όμως ο Ντέιβιντ Λόγκαν αστόχησε σε λέι απ και έχασε την ευκαιρία να δώσει στην Κάχα τη δεύτερη νίκη της. 

Στη Μαδρίτη, η Βαλένθια δεν άφησε την ευκαιρία που της δόθηκε να πάει χαμένη. Με κορυφαίους τους Κουκ (20π.) και Ρίτσαρντσον (17π.) κατάφερε να εκμεταλλευθεί το γεγονός ότι η Ρεάλ δε μπορούσε να της «ξεφύγει» και να πάρει διαφορά στο σκορ. Έχοντας ισορροπήσει το ματς -την ώρα που στην αντίπερα όχθη μόνο ο Γιουλ (18π.)… αντιστεκόταν, ιδίως από κάποια στιγμή και μετά- κατάφερε να βγει νικήτρια στον δεύτερο ισπανικό «εμφύλιο», να ισοφαρίσει σε 1-1 και να φέρει τη σειρά στα μέτρα της πλέον.       
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.