Ομπράντοβιτς: «Φαβορί η Μπαρτσελόνα»

Η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί για την πρόκριση στο final-4 της Βαρκελώνης, σύμφωνα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί για την πρόκριση στο final-4 της Βαρκελώνης, σύμφωνα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός του «τριφυλλιού» τόνισε πως οι «πράσινοι» θα παλέψουν απέναντι στους Καταλανούς για την πρόκριση, ενώ ανέλυσε και τους «μπλαουγκράνα».

Αρχικά, ο Ομπράντοβιτς τόνισε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε: «Δεν ξέρω αν είναι απαραίτητο να πω κάτι για τη Μπαρτσελόνα. Όποιον και να ρωτήσετε, θα σας πει πως είναι το φαβορί να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Εκτός από τους δικούς μας οπαδούς, θα πουν πως είναι μία ομάδα που θα κερδίσει τη σειρά και θα πάει στο Final-4».

Και συμπλήρωσε: «Είναι σημαντικό πως κάθε παίκτης της παίζει για την ομάδα. Έτσι αρέσει στον Τσάβι Πασκουάλ. Δεν έχει σημασία ποιος είναι στο παρκέ, όλοι παίζουν δυνατά σε άμυνα κι επίθεση. Αυτό είναι πρόβλημα για όλες τις ομάδες. Ακόμη κι όταν της προκαλούσαν πρόβλημα για 1-2, εκείνη ανέβαζε ρυθμό και σκόραρε στον αιφνιδιασμό κι αυτούς πρέπει να σταματήσουμε».

Επίσης, ο «Ζοτς» τόνισε: «Ως ομάδα έχει πολλές δυνατότητες να αλλάζει σχεδιασμό. Έχει πέντε ψηλούς. Στο “5” πολύ σημαντικός είναι ο Λόρμπεκ, που παίζει και στο “4” και μπορεί να βάλει καλάθι κι εκτός ρακέτας. Αυτή είναι η πρόκληση για εμάς: να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να την κερδίσουμε. Για τη δική μας ομάδα, συμφωνώ με τον Μάικ. Την τελευταία εβδομάδα δουλέψαμε καλά, με υψηλή συγκέντρωση. Έχει το πλεονέκτημα έδρας. Αλλά κι εμείς το είχαμε με τη Σιένα, χάσαμε και πήγαμε και κάναμε πολύ καλά παιχνίδια εκεί. Είμαι σίγουρος πως θα παλέψουμε. Θα το ζητήσω από τους παίκτες. Θα μιλήσουμε με τους παίκτες για να συνειδητοποιήσουν το ρόλο τους και να παίξουν, ώστε να φτάσουμε στο στόχο μας».

Όσον αφορά στον Μάριτς, ο Σέρβος τεχνικός δήλωσε: «Ο Μάριτς άρχισε βήμα-βήμα να δουλεύει με την ομάδα. Στην πρώτη προπόνηση ήταν παρών στην αρχή, έκανε ζέσταμα και σταμάτησε. Και λίγο πριν από το ματς με τον Άρη άρχισε να παίρνει μέρος και στο “5Χ5”. Είναι καλό να βλέπεις τη θέληση που έχει σε κάθε προπόνηση για να επιστρέψει, να μπει, να βοηθήσει την ομάδα. Είναι καλό και για τους άλλους, που γνωρίζουν πως είναι εδώ και μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Πόσο θα παίξει και πώς θα αντιδράσει σ’ αυτή τη σειρά, είναι άλλο θέμα. Θα πρέπει να παίξουμε ως ομάδα. Όχι ως μονάδες. Είναι καλό πως επέστρεψε. Θα είναι στον πάγκο. Θα παίξει. Ο μυς στο αριστερό χέρι του είναι στο 60% αυτή τη στιγμή. Εκείνο που προσπαθεί να κάνει είναι να παίξει στη ρακέτα με το αριστερό χέρι κι αυτό είναι καλό. Επίσης σημαντικό είναι η διάθεσή του να βοηθήσει την ομάδα. Είπα πριν για τον αιφνιδιασμό της Μπαρτσελόνα και τους ψηλούς παίκτες της, ο Μάριτς θα μπορέσει να βοηθήσει σ’ αυτό. Έπαιζε και στο παρελθόν με το αριστερό χέρι. Δεν είναι ο μόνος που το κάνει. Όλοι οι παίκτες προσπαθούν να παίζουν και με τα δύο χέρια. Ξέρεις, όμως, ότι, όταν έχεις ένα δυνατό χέρι, αυτό είναι το δυνατό χέρι σου».

Και συνέχισε: «Χωρίς καμία αμφιβολία, πρέπει να κάνουμε πολύ καλό παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για 40 λεπτά. Έχουμε δει, δεν ξέρω κι εγώ πόσα παιχνίδια της. Ο Δημήτρης (σ.σ. Ιτούδης) έχει δει πάνω από 20. Είδαμε και το χθεσινό ματς και κάθε φορά είναι το ίδιο. Ξαφνικά κάνει ένα ξέσπασμα σε δύο λεπτά και τέλος. Ο Ναβάρο είναι ο καλύτερος παίκτης στην επίθεση, σκοράρει από τα 10 μέτρα ή με… μπομπίτα. Κάθεται στον πάγκο και μπαίνουν ο Σάδα κι ο Γκριμάου κι αυτοί αλλάζουν το παιχνίδι. Δεν είναι μόνο αυτός δηλαδή. Ούτε ο Μόρις. Ξέρουμε τα πάντα. Δεν υπάρχουν μυστικά. Κι αυτοί ξέρουν τα πάντα για εμάς. Πρέπει, λοιπόν, να παίξεις καλά για 40 λεπτά».

Επίσης, ο Ομπράντοβιτς δήλωσε: «Θα είμαι χαρούμενος αν ο πρώτος αγώνας με τη Μπαρτσελόνα είναι όπως χθες με τον Άρη (γέλια). Χθες για πολλά λεπτά παίξαμε καλά. Προσπαθήσαμε πριν από το ματς να βρούμε τι κοινό έχουν Άρης και Μπαρτσελόνα. Πιστέψτε το ή όχι, βρήκαμε πολλά. Φυσικά η ποιότητα των παικτών έχει μία διαφορά. Κι εδώ είναι το θέμα. Πρέπει να διατηρήσουμε τη συγκέντρωση και σε άμυνα και σε επίθεση. Ο Ναβάρο σουτάρει από τα 10 μέτρα και το βάζει. Πρώτη φορά στη ζωή του; Τελευταία; Όχι… Με τη Μενόρκα είχε 2/7 δίποντα, 3/8 τρίποντα και 7/7 βολές. Και τελείωσε με 20 πόντους. Είναι αυτοκτονία αν τον στείλεις στις βολές. Είχε 5/15 σουτ, αλλά 7/7 βολές. Απλά πράγματα. Ξέρουμε, οι παίκτες μου γνωρίζουν γι’ αυτό. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα. Κι ο Μόρις μπορεί να σουτάρει και να το βάλει από τα 10 μέτρα. Κι αυτοί θα σκοράρουν κι εμείς θα σκοράρουμε. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση για 40 λεπτά. Αν θες να πας στο Final-4, πρέπει να παίξεις σοβαρά. Και στη Βαρκελώνη κι εδώ. Δεν ξέρω τι λένε στη Μπαρτσελόνα, δεν έχω ιδέα. Αλλά είμαι σίγουρος πως κανείς δε λέει πως ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι εύκολο γι’ αυτούς. Πάμε για να παλέψουμε. Δεν πάμε για να δούμε την πόλη, επειδή είναι όμορφη. Πιστεύω στην ομάδα συνολικά. Ήταν σημαντικό ότι στο πάνελ ήταν οι Διαμαντίδης και Μπατίστ, λόγω του πνεύματος της αγωνιστικότητας που εκπέμπουν. Πάμε εκεί να παίξουμε. Ό,τι γίνει, έγινε. Αν η Μπαρτσελόνα είναι καλύτερη, συγχαρητήρια. Έτσι είναι η ζωή».

Ο Ομπράντοβιτς υπογράμμισε στην συνέχεια: «Σε 40 ματς έχουμε 33-7. Για μένα ως προπονητή όλα τα ματς είναι ίδια. Πιο σημαντικά ματς υπάρχουν παντού κι είναι αυτά που κρίνουν κάτι. Μέχρι τώρα ήταν αυτά με τον Άρη στα ημιτελικά του κυπέλλου. Τώρα βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση με τη Μπαρτσελόνα. Θα συμβεί το ίδιο και στο κύπελλο, αν γίνει. Μένει να δούμε, αν θα γίνει. Το πιο σημαντικό ματς είναι αυτό που κρίνει την πορεία σε μία διοργάνωση. Το “πριν” δε μετράει. Παρόμοιο ματς ήταν αυτό στη Μάλαγα. Έδωσε πίεση στην ομάδα. Δε θέλαμε να περιμένουμε τι θα γινόταν στο Βίλνιους. Σε οποιαδήποτε περίοδο αν θέλεις το καλύτερο αποτέλεσμα, πρέπει να παίξεις με την καλύτερη ομάδα. Σε αυτή την κατάσταση βρισκόμαστε. Και στις 7 ήττες που κάναμε ήμασταν μέσα στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι τέλους. Το χειρότερο ήταν αυτό στη Βιτόρια όπου χάσαμε με 7 πόντους. Πάντα προσπαθούμε να δίνουμε έμφαση στις ιδιαιτερότητες των τελευταίων λεπτών, το δουλεύουμε πολύ. Με την αλλαγή του κανόνα όπου η μπάλα πάει στη γραμμή του τριπόντου τα πράγματα είναι διαφορετικά. Όπως χθες με τον Άρη. Είχε 3 βολές και δε ζήτησε time out για να πάει η μπάλα στη γραμμή του τριπόντου. Μου αρέσει το ανοιχτό γήπεδο».

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Διαμαντίδης δήλωσε: «Αρχίζει η σειρά με τη Μπαρτσελόνα. Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία καλή ομάδα. Η συγκέντρωση σε όλα τα παιχνίδια θα είναι σημαντική, καθώς και να αποφύγουμε τα λάθη, που θα είναι σημαντικός παράγοντας για να μείνουμε στο παιχνίδι καθ’ όλη τη διάρκεια. Στόχος μας είναι να πάμε να διεκδικήσουμε τις νίκες και να έχουμε ένα όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα στη σειρά των αγώνων εδώ στην Αθήνα».

Σχετικά με το γιατί δεν επαναλαμβάνει το «νίκη στη Βαρκελώνη» τόνισε: «Δεν το είπα γιατί έπρεπε να το πω, αλλά γιατί το πιστεύω. Πιστεύω στις δυνατότητές μας. Αν δείξουμε το πρόσωπο που μπορούμε, έχουμε τις δυνατότητες να κερδίσουμε τη Μπαρτσελόνα. Σίγουρα είναι δύσκολη αποστολή. Αν δεν κάνω λάθος, είναι η πρώτη φορά. Στον αθλητισμό δεν μπορείς να τα έχεις όλα όπως θέλεις. Εμείς φέραμε τους εαυτούς μας σε αυτή την κατάσταση, εμείς θα πρέπει να το ξεπεράσουμε. Η ομάδα έχει τις δυνατότητες να προκριθεί στο Final-4».

Από την πλευρά του, ο Μάικ Μπατίστ τόνισε: «Πρόκειται για μία δύσκολη σειρά. Η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί. Αυτό για εμάς αποτελεί επιπλέον κίνητρο. Όχι όλοι, αλλά μερικοί πιστεύουν πως εκείνη έχει το προβάδισμα. Αλλά εμείς έχουμε την ποιότητα που χρειάζεται. Πρέπει να αγωνιστούμε σκληρά. Έχουμε κάνει καλές προπονήσεις, που μας δίνουν την ένταση που χρειάζεται για να κερδίσουμε τη σειρά με τη Μπαρτσελόνα».

Και συμπλήρωσε: «Δεν ξέρω αν είναι η πιο δύσκολη, γιατί όσα χρόνια είμαι εδώ έχουμε δώσει και πιο δύσκολα ματς. Αυτή, βέβαια, είναι η πρώτη φορά με το μειονέκτημα έδρας, αν και είχαμε δύσκολες καταστάσεις και με το πλεονέκτημα έδρας. Στο Final-4 έχουμε δει να φτάνουν ομάδες και χωρίς το πλεονέκτημα έδρας. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κι εμείς. Θα αρχίσουμε σήμερα την προπόνηση, θα δούμε video, οι προπονητές θα σχεδιάσουν πώς θα δράσουμε, αλλά εμείς είμαστε αυτοί που θα πρέπει να εκτελέσουμε τα σχέδια σε υψηλό επίπεδο. Την Τρίτη θα πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό να “σπάσουμε” την έδρα. Δε θα είναι εύκολο, αλλά τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή».

Τέλος, ο Μπατίστ τόνισε: «Κάθε ματς είναι πρόκληση. Η Μπαρτσελόνα υπερασπίζεται τον τίτλο της, μέσα στο σπίτι τους. Πρέπει να πάμε εκεί να παλέψουμε μέχρι τέλους. Πρέπει να παίξουμε την άμυνα που παίζουμε όλη τη χρονιά, να είμαστε σκληροί εκεί που δεν το περιμένουν οι αντίπαλοί μας. Λατρεύω τις προκλήσεις. Ίσως είναι και καλό που δεν έχουμε το πλεονέκτημα έδρας, γιατί θα πρέπει να είμαστε πιο αφοσιωμένοι στο στόχο μας. Ελπίζω κι οι συμπαίκτες μου να το δουν ως πρόκληση. Μας κάνουν καλύτερους οι προκλήσεις. Όλοι μας ταλαιπωρηθήκαμε από τραυματισμούς. Έχουμε πίσω τον Άλεξ, δεν ξέρω πόσο θα παίξει, αλλά και μόνο που γύρισε είναι σημαντικό. Θα πάμε να διασκεδάσουμε το παιχνίδι. Αυτό είναι το καλύτερο, να απολαμβάνεις το παιχνίδι».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.