Σάτο: «Έχουμε ελπίδες»

Υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό στο Final-4 της Euroleague, σύμφωνα με τον Ρομέιν Σάτο.

Υπάρχουν ελπίδες πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό στο Final-4 της Euroleague, σύμφωνα με τον Ρομέιν Σάτο. Ο 30χρονος γκαρντ του «τριφυλλιού» τόνισε πως οι «πράσινοι» θα προσπαθήσουν να «σπάσουν» την έδρα και να πάρουν αβαντάζ για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Σάτο μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague. Αναλυτικά δήλωσε:

Πώς βλέπεις την πρώτη σου σεζόν στον Παναθηναϊκό; «Μέχρι τώρα, καλά. Είναι ένα νέο κεφάλαιο για μένα. Είμαι σε μία νέα ομάδα και προσπαθώ να μάθω δίπλα σε σπουδαίους συμπαίκτες και προπονητές. Βρίσκομαι εδώ επτά μήνες και ήδη έχω μάθει κάποια πράγματα. Θα θέλαμε να είχαμε τερματίσει στην πρώτη θέση στο Top 16, αλλά χάσαμε σε κάποια καθοριστικά παιχνίδια, ειδικά αυτό κόντρα στη Λιέτουβος Ρίτας στην έδρα μας. Ήταν μία καθοριστική ήττα, γιατί μας έφερε στη δεύτερη θέση. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να σηκώσουμε το κεφάλι μας και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε ένα ματς στην έδρα της Μπαρτσελόνα. Είναι μια δύσκολη σειρά αγώνων, αλλά θα το διασκεδάσουμε».

Τι λέει το σκάουτινγκ για την Μπαρτσελόνα, στην οποία έχεις αγωνιστεί στο παρελθόν; «Αν και έχω αγωνιστεί στην Μπαρτσελόνα, την έμαθα περισσότερο όταν αγωνιζόμουν στη Σιένα, γιατί την αντιμετωπίζαμε κάθε χρόνο. Έχουν πολύ ταλέντο σε όλες τις θέσεις και θα έχουμε πολλή δουλειά. Όμως πρόκειται για μία σειρά αγώνων, όχι ένα ματς, οπότε όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα προσαρμοστεί κάθε ομάδα στις συνθήκες».

Τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να κερδίσει τους πρωταθλητές Ευρώπης; «Πέρυσι πήραν την Ευρωλίγκα, αλλά κι εμείς έχουμε καλή ομάδα. Θα πρέπει να παίξουμε καλό μπάσκετ για να τους κερδίσουμε, αλλά το ίδιο ισχύει και για αυτούς. Πιστεύω πως μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε στα match-up. Ξέρουμε το στυλ που παίζουν και πως έχουν πολλούς καλούς παίκτες. Η άμυνα θα είναι κλειδί».

Πιστεύεις πως η Μπαρτσελόνα έχει περισσότερο άγχος επειδή καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο της και το Final 4 θα γίνει στην πόλη της; «Το μόνο βέβαιο είναι πως αυτή τη στιγμή εμείς είμαστε αουτσάιντερ. Απέναντι στην Μπαρτσελόνα δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Ήταν πρώτοι στον όμιλό τους και είχαν το καλύτερο ρεκόρ στο Top 16, αλλά τώρα είναι ένας νέος γύρος και θα πάμε εκεί για να παλέψουμε. Είναι τα play-offs και όλα μπορούν να συμβούν. Ξέρω πως πολλοί δεν μας υπολογίζουν επειδή παίζουμε με την Μπαρτσελόνα, αλλά κάθε ματς είναι διαφορετικό σε αυτή τη φάση και εμείς είμαστε έτοιμοι».

Τι μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μια σειρά που κρίνεται σε τρεις νίκες; «Όλοι γνωρίζουν πως ο προπονητής μας, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, είναι από τους καλύτερους όλων των εποχών και θα είναι έτοιμος να κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές στο παιχνίδι μας. Δεν θα υπάρχουν εύκολα ματς σε αυτή τη σειρά. Ο κόουτς θα κάνει τα πλάνα του και θα πάρει τις αποφάσεις του, ενώ εμείς θα παίξουμε σε κάθε παιχνίδι σαν να είναι τελικός. Για μένα μετρά ποιος το θέλει περισσότερο. Ελπίζω αυτή να είναι η ομάδα μου».

Για σένα προσωπικά, τι θα σήμαινε να φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο της Ευρωλίγκας; «Αυτό περιμένω, γι’ αυτό ελπίζω, να είμαι στο Final 4. Κέρδισα πολλούς τίτλους στην Ιταλία με τη Σιένα, αλλά δεν έχω κερδίσει καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Ελπίζω να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να περάσουμε την Μπαρτσελόνα και να πάμε στο Final 4 να διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Μπορεί να είμαστε το αουτσάιντερ κι εκείνοι οι πρωταθλητές, αλλά κάθε σεζόν είναι διαφορετική, γι’ αυτό μην μας ξεγράφετε. Η Ευρωλίγκα είναι σκληρή διοργάνωση και είναι δύσκολο να έχεις τέτοιες ευκαιρίες. Θέλω να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία και να κατακτήσει την Ευρωλίγκα πριν ολοκληρώσω την καριέρα μου. Αυτός είναι ο στόχος μου».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.