Εκτροχιάστηκε…

Σε μία από τις χειρότερες βραδιές της ευρωπαϊκής ιστορίας του, ο Ολυμπιακός γνώρισε τη συντριβή (81-51) από την Αρμάνι Μιλάνο για τη 2η αγωνιστική του Top - 16 της Ευρωλίγκας και ταυτόχρονα έχασε το αήττητο σερί των 11 νικών.

Σε μία από τις χειρότερες βραδιές της ευρωπαϊκής ιστορίας του, ο Ολυμπιακός γνώρισε τη συντριβή (81-51) από την Αρμάνι Μιλάνο για τη 2η αγωνιστική του Top – 16 της Ευρωλίγκας και ταυτόχρονα έχασε το αήττητο σερί των 11 νικών. 

Κορυφαίοι για τους Ιταλούς, οι οποίοι γιόρτασαν με τον καλύτερο τρόπο τα 78α γενέθλια από την ίδρυση τους, οι Κιθ Λάνγκφορντ με 29 και Ντάνιελ Χάκετ με 17 πόντους.

Για τον αγνώριστο επιθετικά (17/45 δίποντα, 3/18 τρίποντα) και αμυντικά Ολυμπιακό, ο οποίος στην πρώτη του φετινή επίσκεψη στο Μιλάνο, την πόλη που θα φιλοξενήσει το Final Four, γνώρισε μία από τις πιο βαριές ήττες στην ευρωπαϊκή του ιστορία, ο Πρίντεζης είχε 12 πόντους.

Οι δύο ομάδες μπήκαν νωθρά στο παιχνίδι, αναλώθηκαν σε βιαστικές επιθέσεις και άστοχα σουτ και χρειάστηκε να περάσουν τρία λεπτά για να πετύχει ο Λάνγκφορντ το πρώτο καλάθι του ματς. Οι Ιταλοί με κύριους εκφραστές των επιθετικών τους προσπαθειών τους Χάκετ και Λάνγκφορντ πήγαν σε γρήγορο ρυθμό, παρασύροντας τον Ολυμπιακό, έβγαλαν αιφνιδιασμούς και προηγήθηκαν με 10-4 στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου. Η αντίδραση των πρωταθλητών Ευρώπης πάντως ήταν άμεση και με ένα σερί 8-0 πήραν κεφάλι στο σκορ (10-12).  Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν προσωρινά σε 12-12 με τον Χάκετ, όμως οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν αρχίσει να βρίσκουν ρυθμό και με καλάθι του Σλούκα στην εκπνοή του πρώτου δεκαλέπτου εκτόξευσαν τη διαφορά στη μέγιστη μέχρι εκείνη την ώρα τιμή της (16-21).

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου οι Ιταλοί μπήκαν φουριόζοι και με μπροστάρη τον Λάνκφορντ, αφού πρώτα πήραν το προβάδισμα (25-24), εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη συγκέντρωσης του Ολυμπιακού στην άμυνα, στη συνέχεια κατάφεραν να ξεφύγουν ακόμη και με έξι πόντους διαφορά (30-24). Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν και πάλι την λύση επιθετικά και με ένα σερί  7-0 πήραν εκ νέου το προβάδισμα (30-31), το οποίο όμως δεν διατήρησαν για πολύ, αφού ο Τζέρελς ανέλαβε δράση και η Αρμάνι πήγε στα αποδυτήρια με αέρα επτά πόντων (39-32).  

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός προσπάθησε γρήγορα να μαζέψει τη διαφορά που είχε «χτίσει» η Αρμάνι, όμως οι γηπεδούχοι είχαν διαφορετική άποψη και με μπροστάρηδες τους Λάνγκφορντ και Χάκετ εκτόξευσαν τη διαφορά στους 14 πόντους (48-34). Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να «παγώσουν» το ρυθμό, ωστόσο οι Ιταλοί τα σκόραραν από… παντού και με τρία σερί τρίποντα από τους Λάνγκφορντ και Τζέρελς έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με τη διαφορά στη μέγιστη μέχρι εκείνη την ώρα τιμή της (63-40).

Στην τελευταία περίοδο και με το αποτέλεσμα να έχει κριθεί οι πρωταθλητές Ευρώπης, θέλησαν όσο ήταν δυνατόν να μαζέψουν τη διαφορά, ωστόσο αναλώθηκαν σε άστοχα σουτ στην επίθεση και σε συνδυασμό με την έλλειψη συγκέντρωσης στην άμυνα επέτρεψαν στην Αρμάνι να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της. Οι Ιταλοί με τους Χάκετ και Λάνγκφορντ και Τζέρελς σε μεγάλη μέρα έφτασαν τη διαφορά ακόμη και στους 34 πόντους (76-42). Κάπου εκεί ο Γιώργος Μπαρτζώκας τράβηξε στον πάγκο τον Σπανούλη, αποδεχόμενος τη βαριά ήττα, η οποία ήρθε με το τελικό 81-51.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 39-32, 63-40, 81-51.

Αρμάνι Μιλάνο (Λούκα Μπάνκι): Τσερέλα 5, Μέλι 3, Χάκετ 17, Κανγκούρ, Λάνγκφορντ 29 (5/6 τρίποντα), Σάμιουελς, Ουάλας 2, Λαβάλ 10 (9 ριμπ., 5 τάπες), Μος 2, Τζέρελς 13, Τουρέ.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Ντάνστον 3, Σπανούλης 8, Περπέρογλου 3, Σλούκας 7, Κόλινς, Σίμονς 6, Μπέγκιτς, Πρίντεζης 12, Μάντζαρης 7, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 5.

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.