Το άγχος στην Μπαρτσελόνα…

Το άγχος στην Μπαρτσελόνα θέλησε να ρίξει ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Διαμαντίδης: "Εμείς κοιτάμε τον Παναθηναϊκό".

Το άγχος στην Μπαρτσελόνα θέλησε να ρίξει ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μόλις έμαθε την αντίπαλο της ομάδας του στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα, την έχρισε φαβορί. Εξήγησε πως θα τη μελετήσει στη συνέχεια και τόνισε πως είναι ευχαριστημένος από την ετοιμότητα των παικτών του. Το λόγο -στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί της Μάλαγα- πήρε και ο Δημήτρης Διαμαντίδης και «προειδοποίησε» πως η ομάδα του λέγεται «Παναθηναϊκός» και θα κάνει τα πάντα για να πετύχει το στόχο που του αρμόζει, που δενείναι άλλος από το Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης. 

Χαμογελαστός και κάπως κουρασμένος εμφανίστηκε ο «Ζοτς». Ο λόγος ήταν ότι η αποψινή αναμέτρηση «ήταν τελικός για εμάς το είχαμε πει και πριν τον αγώνα. Με βάσει αυτές τις καταστάσεις είχαμε καλή συμπεριφορά και καλή αντίδραση. Από το πρώτο δευτερόλεπτο δείξαμε ότι θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι». Παράλληλα, τόνισε πως είναι «ικανοποιημένος από το πως παίξαμε σε άμυνα και σε επίθεση». Το τελικό συμπέρασμα του όμως ήταν ότι όλοι οι παίκτες ήταν έτοιμοι να παίξουν, ήξεραν πόσο σημαντικό ήταν το ματς και τα κατάφεραν. Αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε… Εγώ από την πλευρά μου πρέπει να αναφνωρίσω και το παιχνίδι του Καλάθη στο δεύτερο ημίχρονο. Είναι ένα παράδειγμα του πως θέλουμε να παίζει. Έτσι τον θέλουμε».
 
Όταν ήρθε η ώρα να μάθει πως η Κάχα νίκησε τη Λιέτουβος και έφερε στο δρόμο τους τη Μπαρτσελόνα, εξήγησε πως «έχουμε χρόνο μπροστά μας να μιλήσουμε για την Μπαρτσελόνα. Είναι η πρωταθλήτρια, έχει περισσότερη δύναμη κοντά στο καλάθι και είναι καλύτερο το ρόστερ της από την περασμένη σεζόν». Και τότε ήρθε η ώρα να πει: «Είναι το μεγάλο φαβορί για να πάει στο Φάιναλ Φορ αλλά έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε και να προσπαθήσουμε να παλέψουμε», θέλοντας να διατηρήσει χαμηλούς τους τόνους εν όψει των δύσκολων παιχνιδιών στην Ισπανία.

Διαμαντίδης: “Εμείς κοιτάμε τον Παναθηναϊκό”
Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού γνωρίζει ότι η συνέχεια δε θα είναι εύκολη, αλλά έχει εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα μας για τη συνέχεια με την Μπαρτσελόνα. Είμαστε Παναθηναϊκός και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα καλύτερά μας παιχνίδια ώστε να κερδίσουμε και να πάμε στο Φάιναλ Φορ».

Όσο για το αποψινό άγχος τους; «Ήταν ένας τελικός για εμάς. Θέλαμε πάση θυσία τη νίκη και καταφέραμε να την πάρουμε κάνοντας μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Βγάλαμε αρκετές καλές φάσεις στην επίθεση και για αυτό νικήσαμε ενώ παίξαμε και καλή άμυνα. Τα εννιά επιθετικά ριμπάουντ μας έκαναν ζημιά. Βγάλαμε πολλά ομαδικά σουτ μέσα από καλή δουλειά ενώ όσο περνούσε ο χρόνος η ομάδα λυνόταν. Πλέον τέλειωσε αυτή η φάση όμως και κοιτάμε τα νοκ άουτ παιχνίδια». Βέβαια, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως οι ίδιοι φρόντισαν να δυσκολέψουν τη θέση τους. «Βάλαμε τον εαυτό μας σε μία κατάσταση που δεν ήταν καλή για εμάς. Φάγαμε το κεφάλι μας μόνοι μας. Έτσι όμως είναι ο αθλητισμός και επειδή κάναμε ένα κακό παιχνίδι με τη Ρίτας και χάσαμε, τερματίσαμε δεύτεροι. Η Μπαρτσελόνα είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες, όμως εμείς θα κοιτάξουμε την ομάδα μας και πρέπει να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε», υποστήριξε ο διεθνής γκαρντ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.