Πανηγυρικά…

Ο Ολυμπιακός, αν και βαθμολογικά αδιάφορος, έπαιξε καλό μπάσκετ, νίκησε την Ζαλγκίρις του Ηλία Ζούρου με 78-64 και "σφράγισε" πανηγυρικά πρόκριση και πρωτιά!

Ο Ολυμπιακός, αν και βαθμολογικά αδιάφορος, έπαιξε καλό μπάσκετ, νίκησε την Ζαλγκίρις του Ηλία Ζούρου με 78-64 και “σφράγισε” πανηγυρικά πρόκριση και πρωτιά! Ίβκοβιτς και παίκτες αποθεώθηκαν από τον κόσμο. Αν και είχε ήδη προκροθεί και μάλιστα ως πρώτος του Η΄ Ομίλου στα προημιτελικά της Ευρωλίγκα, έκλεισε τη φάση των «16» με τον καλύτερο τρόπο και πλέον το βλέμμα όλων τους πέφτει στη Σιένα.

Η «παρέα» του Νίκου Ζήση θα έρθει στις 22 και στις 24 Μαρτίου στο φαληρικό στάδιο για τα δύο πρώτα ματς της οκτάδας, καθώς οι Πειραιώτες διαθέτουν το πλεονέκτημα της έδρας και εκείνοι θα βρεθούν στην Ιταλία στις 6 Απριλίου για να διεκδικήσουν τις απαραίτητες τρεις νίκες.

Το ματς απέκτησε θέαμα όταν οι τελευταίοι βρήκαν χώρο και έτρεξαν, ανέπτυξαν το ρυθμό τους και Παπαλουκάς, Σπανούλης και Νεστέροβιτς έκαναν ό,τι ήθελαν. Η Ζαλγκίρις προσπάθησε σήμερα, αλλά ήξερε εξ αρχής τη δυναμικότητα του αντιπάλου της, αλλά και πως το αποτέλεσμα του παιχνιδιού της ήταν αδιάφορο, καθώς είχε αποχαιρετήσει ουσιαστικά τη διοργάνωση για φέτος, αλλά ήθελε να το κάνει με το κεφάλι ψηλά.

Αργά και σταθερά
Μετά το 2-6 των Λιθουανών, οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν μπροστα τις μηχανές και με 11 συνεχόμενους και «αναπάντητους» πόντους μετά από ομαδική προσπάθεια έφτασαν στο 13-6. Ένα εύστοχο τρίποντο του Μάρκους Μπράουν έφερε τους φιλοξενούμενους στο -4 (15-11, 6΄) και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έριξε στο παρκέ τους Σπανούλη, Παπαλουκά (σ.σ. καταχειροκροτήθηκαν) που τους είχε αφήσει στον πάγκο να ξεκουραστούν.

Ο αρχηγός βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά ο Κόλινς πήρε την ομάδα του στις πλάτες του και της έδωσε το προβάδισμα (19-20, 10΄). Χαλπερίν, Σπανούλης και Μαυροκεφαλίδης έδωσαν μια «ανάσα» (26-24), μόνο που οι παίκτες του Ηλία Ζούρου ήταν αποφασισμένοι να αντισταθούν και εφόσον δεν τα κατάφερναν πολύ καλά στην άμυνα, έβαζαν τα δυνατά τους στην επίθεση (26-29, 31-31 15΄). Ο Χαλπερίν από την άλλη είχε πάρει φόρα και με βοήθειες (σκριν) από τους ψηλούς Μαυροκεφαλίδη ή Νεστέροβιτς και Νίλσεν μέσα σε λίγα λεπτά πέτυχε 8 πόντους και έβαλε στη θέση του οδηγού τον Ολυμπιακό στο ημίχρονο (41-34).

«Έτρεξε» και πρόσφερε θέαμα
Τα καλά ποσοστά στα δίποντα, το μοίρασμα της μπάλας και οι αρκετές τελικές πάσες (11) και η έφεση του στα ριμπάουντ (24) βοήθησαν τους Πειραιώτες. Η φροντ λάιν τους ανέλαβε δράση και διατήρησε το προβάδισμα στο σκορ (50-44, 56-47 28΄). Με ηγέτη τον Ράσο Νεστέροβιτς, ο οποίος σκόραρε δέκα συνεχόμενους πόντους και έφτασε τους 16, ξέφυγαν και ο Βασίλης Σπανούλης έγραψε το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου (58-49). Ο Καλνιέτις πήρε τη σκυτάλη στο σκοράρισμα από τον Ντελινικάιτις, μόνο που είχε να αντιμετωπίσει τις οργανωμένες προσπάθειες του «Kill Bill».

Ο διεθνής γκαρντ βρήκε ανοιχτό γήπεδο, έτρεξε, μοίρασε ασίστ, αλλά έφτασε και μέχρι το καλάθι της Ζαλγκίρις και σε συνδυασμό με τις εμπνεύσεις του αρχηγού του Ολυμπιακού η διαφορά «εκτοξεύθηκε» στους 13 πόντους (70-57, 34΄). Ο γρήγορος ρυθμός και η χαλάρωση της αντίπαλης άμυνας έφεραν αιφνιδιασμούς για τους παίκτες του «Ντούντα» και ο Νεστέροβιτς έκανε πάρτι απέναντι στον αργό Μαριάνοβιτς (76-60, 38.20΄), ο Καλνιέτις προσπαθούσε και ήταν εκείνος που πέτυχε και το τελικό καλάθι και το ταμπλό έγραψε 78-64.

Γήπεδο: ΣΕΦ
Διαιτητές: Χοσέ Μαρτίν (Ισπανία), Ρομπέρτο Κιάρι (Ιταλία), Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία)
Τα δεκάλεπτα: 19-20, 41-34, 58-49, 78-64

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 4, Νεστέροβιτς 20, Σπανούλης 10, Μαυροκεφαλίδης 6, Γλυνιαδάκης 4, Νίλσεν 3, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 2, Τεόντοσιτς 5(1), Χαλπερίν 12(2), Γκόρντον 12.
 
Ζαλγκίρις (Ζούρος): Μπράουν 7(1), Πόσιους 5(1), Καλνιέτις 16, Ντελινικάιτις 8(2), Κλιμαβίτσιους, Γιανκούνας 5, Κουζμίνσκας, Μιλάκνις, Μαριάνοβιτς 8, Κόλινς 4, Πλέστιντ 11.

Μικρά-μικρά
*H NIKE τίμησε τον Θοδωρή Παπαλουκά για την πρωτιά του σε συμμετοχές, ασίστ και κλεψίματα στην Ευρωλίγκα δίνοντας του μια φανέλα που είχε στην πλάτη τον αριθμό “1”.
*Μικροεπεισόδιο σημειώθηκε έξω από το ΣΕΦ με οπαδούς του Ολυμπιακού και αστυνομικές δυνάμεις λίγο πριν το τζάμπολ.

Παπαλουκάς: Να εκμεταλλευθούμε την έδρα
Μετά το τέλος της αναμέτρησης η μαγική τριπλέτα, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι «ερυθρόλευκοι» εισέπραξαν το χειροκρότημα του κόσμου και ο αρχηγός της ομάδας έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια. «Ετοιμαζόμαστε όλη τη χρονιά για τα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα. Πρέπει να εκμεταλλευθούμε τον παράγοντα έδρα για να πάμε και παραπέρα λοιπόν», διότι ο στόχος του είναι συγκεκριμένος. «Το πρόγραμμα μου έχει να περάσουμε στο Φάιναλ Φορ και να κατακτήσουμε όσους περισσότερους τίτλους μπορούμε», τόνισε. Όσον αφορά στους Ιταλούς του Σιμόνε Πιανιτζιάνι -που διατηρούν σχεδόν το ίδιο ρόστερ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν- είχε να πει πως είναι «μια πολύ καλή ομάδα και ιδίως φέτος. Στερήθηκε τον ΜακΚάλεμπ, αλλά ο Ζήσης τη βοήθησε να περάσει στην οκτάδα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.