Σεβασμός και φόβος

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εφετινή πορεία του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Μεγαλή συμπαράσταση θέλει ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων".

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εφετινή πορεία του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Θοδωρής Παπαλουκάς. Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» μίλησε για τη μεγάλη νίκη μέσα στην Κωνσταντινούπολη, απέναντι στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, καθώς επίσης και για την αντίπαλο της ομάδας του στην επόμενη φάση της Euroleague, την Σιένα. Ο Παπαλουκάς μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για το τρίποντό του που χάρισε στον Ολυμπιακό το +15 και την πρωτιά: «Είναι βραδιές που σε θέλει η μπάλα. Νομίζω ότι δεν έχει μεγάλη σημασία το καλάθι όσο η εμφάνιση. Ούτως ή άλλως με Ζαλγκίρις θέλαμε μια νίκη. Δείχνεις ισχύ και να σε σέβονται και να σε φοβούνται παραπάνω. Δεν χαιρέτησα τους φιλάθλους του Ολυμπιακού, αλλά τον κόσμο στο γήπεδο. Ηταν εξοργιστική η συμπεριφορά κάποιων, μου κακοφάνηκαν τα πανό που έγραφαν Ιστανμπούλ, 1453 κτλ. Μας βγήκε και ένταση από το παιχνίδι…

Για την ανατροπή του σκηνικού από το -12: «Νόμιζαν ότι τέλειωσε το παιχνίδι. Μόνο ο Γιασικεβίτσιους είχε πάει σε F-4 από την Ούλκερ που κατά τα άλλα είναι άπειρη ομάδα. Αυτό εκμεταλλευτήκαμε. Κάναμε κοιλιά, όμως στα τελευταία 15 λεπτά παίξαμε πολύ έξυπνα. Μείναμε στο παιχνίδι τη στιγμή που έπρεπε. Ακόμα κι όταν πέρασε με +12 τους βλέπαμε πολύ αγχωμένους και περίμεναν να τελειώσει το παιχνίδι. Είχαμε μεγάλο πλεονέκτημα στην επίθεση, οι ψηλοί μας ήταν πολύ καλοί και παίξαμε πολύ καλή άμυνα. Έπρεπε μετά να δούμε την διαφορά».

Για το νέο ρεκόρ στην Eurleague (και) ως ρέκορντμαν συμμετοχών: «Η ανταμοιβή για μια πολύ μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησα πριν 10 χρόνια και συνεχίζω. Είναι σημαντικό ότι παίζω σε μεγάλες ομάδες που μου δίνουν τη δυνατότητα να το συνεχίσω. Οσο για τις 210 συμμετοχές θέλω να διευρύνω αυτόν τον αριθμό. Με τη Σιένα και καλώς εχόντων των πραγμάτων στο F-4».

Για την Σιένα: «Η Σιένα πολύ δομημένη ομάδα, κερδίζει τα τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα. Εχουν μεγάλη απώλεια, τον ΜακΚάλεμπ που με μας θα γυρίσει, ο Νίκος είναι πολύ καλός και σταθερός. Θα είναι πολύ δύσκολη σειρά. Όμως έχουμε τα δυο πρώτα ματς στο ΣΕΦ. Περιμένουμε παίκτες να γυρίσουν και να συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως ομάδα. Αυτό μας έφτασε μέχρι εδώ και αυτό θα μας βοηθήσει να κατακτήσουμε κι άλλους στόχους».

Για το αν μπορεί να τους αποπροσανατολίσει ο τελικός Κυπέλλου: «Νομίζω ότι θέλοντας και μη υπάρχει κι ο κόουτς να μας επαναφέρει γρήγορα όταν ξεφεύγουμε. Έχουμε ξαναβρεθεί σε τέτοια φάση κι έχουμε επανέλθει γρήγορα δείχνοντας χαρακτήρα. Δείξαμε χαρακτήρα μέσα στο Ζάλγκιρις, στη Βαλένθια και χθες. Μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Όσο ωραία είναι να βρίσκεσαι σ’ αυτή τη φάση δεν είναι δύσκολο να αντιστραφεί το κλίμα και είναι ακόμα πιο δύσκολο να επανέλθεις εκεί που ήσουν».

Για τη βία στα γήπεδα: «Καλώς ή κακώς η χρονιά κλείνει με τα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Είναι άσχημο αυτό που γίνεται. Οι περισσότεροι είναι οπαδοί, όχι φίλαθλοι. Ξεδίνει ο κόσμος από τα προβλήματά του. Το μπάσκετ το καταστρέφουν. Όταν θα φτάσει η ώρα που θα θρηνήσουμε ένα θύμα. Δεν λέω να σκεφτεί αυτός που πετάει ότι μπορεί να τραυματίσει κάποιον, μπορεί να χτυπήσει ένα παιδί από τη δική του ομάδα. Φταίνε σε μεγάλο βαθμό και οι γύρω του. Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Στην Ελλάδα όταν γίνεται αυτό βέβαια, γίνεται με τον κακό τρόπο δυστυχώς. Ο καθένας έχει στο μυαλό του προβλήματα και είναι εύκολη εκτόνωση. Κρίμα γιατί μπορεί να θρηνήσουμε θύματα».

Για το ενδεχόμενο να γυρίσει στην Εθνική: «Δεν ξέρω, δεν μπορώ να απαντήσω τώρα με απασχολεί μόνο ο Ολυμπιακός. Έχουμε 3 στόχους. Πιο σημαντικό είναι αυτό. Να επανέλθει ο Ολυμπιακός στην κορυφή έπειτα από πολλά χρόνια».

Για το αν αισθάνεται σιγουριά για το F4: «Είμαστε ήρεμοι. Ξέρουμε ότι μπορούμε εύκολα να το. χαλάσουμε. Πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι. Δεν έχουμε κάνει κάτι, βέβαια ήταν πολύ σημαντική νίκη. Το μόνο θετικό είναι ότι τα τρία στα πέντε θα γίνουν στο ΣΕΦ».

Για το αν ασπάζεται την αισιοδοξία του προέδρου: «Δεν μας κάνει καλό να σκεφτούμε σαν τον πρόεδρο για αγωνιστικούς και μόνο λόγους. Δεν πρέπει να μπούμε σ’ αυτή τη διαδικασία. Ο πρόεδρος δηλώνει τη χαρά του και την αισιοδοξία του και ζητάει από τον κόσμο να οργανωθεί».

Για τους οπαδούς του Ολυμπιακού: «Θέλουμε στο γήπεδο να είναι πιο πιεστική η ατμόσφαιρα στον αντίπαλο. Έχω ζήσει το ΣΕΦ και ξέρω πως είναι. Η ομάδα κάνει πολύ μεγάλο κόπο. Όταν η άλλη ομάδα δεν μπορεί να κατεβάσει μπάλα από την φασαρία, είναι πολύ σημαντικό για μας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.