Του υποκλίθηκε όλη η Ευρώπη (video)

Ο Βασιλιάς του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι έλληνας και είναι Πειραιώτης! Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και έγραψε ιστορία στην ευρωλίγκα.

Ο Βασιλιάς του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι έλληνας και είναι Πειραιώτης! Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για δεύτερη  συνεχόμενη χρονιά και έγραψε ιστορία στην ευρωλίγκα. Οι ερυθρόλευκοι παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο και με όπλο τους για ακόμα μια φορά την ατσαλένια άμυνα τους υπέταξαν την Ρεάλ με 100-88 στον τελικό του Φάιναλ Φορ και σήκωσαν την τρίτη ευρωπαϊκή τους κούπα στον ουρανό του Λονδίνου.

Το τρόπαιο του πρωταθλητή Ευρώπης μένει στην Ελλάδα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ενώ η χώρα μας και το ελληνικό μπάσκετ έφτασε τις 9 κατακτήσεις δίνοντας απαντήσεις σε όσους το είχαν ξεγράψει.

Οι ερυθρόλευκοι έγιναν η δεύτερη ομάδα στην ιστορία της Ευρωλίγκα που έκανε το Repeat μετά τη Μακάμπι το 2004 και το 2005 και η τρίτη στην ιστορία των Φάιναλ Φορ μετά και την Γιουκοπλάστικα της τριετίας 89-90-91.
Ιστορική μέρα και για τον Γιώργο Μπαρτζώκα που έγινε ο πρώτος έλληνας προπονητής που κατακτά την Ευρωλίγκα και μάλιστα μόλις στην πρώτη του συμμετοχή σε Φάιναλ Φορ της διοργάνωσης.
Πρωταγωνιστής του τελικού και της διοργάνωσης ο Βασίλης Σπανούλης ο οποίος μετά την ανάδειξη του σε MVP της Ευρωλίγκαw, αναδείχθηκε και πολυτιμότερος παίκτης του Φάιναλ Φορ.

Ο “Kill Bill”  του Ολυμπιακού σημείωσε 22 πόντους όλους στο δεύτερο ημίχρονο, με 5/9 τρίποντα ενώ μοίρασε και 4 ασίστ. Ο έλληνας γκαρντ αναδεικνύεται για τρίτη φορά MVP  του Φάιναλ Φορ σε ισάριθμές συμμετοχές στο τελικό και ισάριθμες κατακτήσεις.
Καταπληκτική εμφάνιση και από τον Έισι Λο που οργάνωσε με μαεστρία τις επιθέσεις του Ολυμπιακού ανεβοκατέβαζε το ρυθμό στο ματς σημείωσε 20 πόντους, μοίρασε 5 ασίστ ενώ μάζεψε και 5 ριμπάουντ.
Φερνάντες με 21 και Ροντρίγκες με 17 οι κορυφαίοι για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Τον… εκτέλεσε
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ άσχημα το παιχνίδι με μια άμυνα που δεν θύμιζε σε τίποτα αυτή του ημιτελικού με την ΤΣΣΚΑ. Οι παίκτες του Ολυμπιακού μπήκαν σαν υπνωτισμένοι ενώ αυτοί της Ρεάλ έβαζαν τρίποντα με κλειστά μάτια.

Φερνάντεθ, Μίροτιτς και Γιουλ πυροβολούσαν από τα 6,75 (5/6 στα πρώτα δέκα λεπτά οι Μαδριλένοι) με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα η διαφορά να φύγει πάνω από τους δέκα πόντους. 7-17 στο 6′, 7-20 στο 7′, 8-23 στο 8ο λεπτό και έκλεισε το δεκάλεπτο με τους Μαδριλένους να προηγούνται με +17 (10-27).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μην έχοντας πάρει το παραμικρό από το Βασίλη Σπανούλη, έριξε στο ματς τους Σλούκα, Κατσίβελη, Άντιτς και Περπέρογλου ώστε να έχει περισσότερη πίεση στην άμυνα και παιχνίδι στο χαμηλό ποστ καθώς τα σουτ από την περιφέρεια δεν του πήγαν στα πρώτα λεπτά.

Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν πιο ψυχωμένα στο 2ο δεκάλεπτο και παίζοντας δυνατή άμυνα έκαναν τους παίκτες της Ρεάλ να τους αισθανθούν και άρχισαν να ψαλιδίζουν τη διαφορά.
Στο 13ο λεπτό με 3ποντο του Περπέρογλου έριξαν τη διαφορά κάτω από τους 10 (18-27) τρέχοντας ένα σερί 8-0.
Οι Πειραιώτες με βολές του Χάινς μείωσαν ακόμα περισσότερο στο 15′ σε 24-31 και έφτασαν στο -5(28-33) στο 17ο λεπτό.

Ο Πρίντεζης με 1/2 βολές έριξε τη διαφορά στους 3 (34-37 ) για να κλείσει το ημίχρονο 37-41 για τους Ισπανούς με 3/3 βολές του Κώστα Σλούκα που κέρδισε τρίποντο στην εκπνοή του πρώτου μέρους.

Μίλησε ο αρχηγός
Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ για το δεύτερο ημίχρονο όπως ακριβώς έκλεισε το πρώτο. Πολύ φουριόζος και με το Βασίλη Σπανούλη «σεληνιασμένο».
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού με 3/3 τρίποντα έβαλε μπροστά τους ερυθρόλευκους για πρώτη φορά στον αγώνα στο 23′ (48-45).

Στη συνέχεια ο Χάινς σκέπασε τα καλάθια και η ομάδα του Μπαρτζώκα προηγήθηκε με +6 (52-46, στο 25′). Οι Ισπανοί αντέδρασαν και πάλι και με τον Φερνάντεθ να ευστοχεί από τα 6.75 ανέκτησαν το προβάδισμα 55-56 στο 27′, ενώ με τη βοήθεια και των διαιτητών η τρίτη περίοδος τελείωσε με τις δύο ομάδες ισόπαλες(61-61).

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στο τελευταίο δεκάλεπτο και με νέο τρίποντο του Σπανούλη στο 33′ ανέβασε τη διαφορά στο + 8 (70-62), ενώ λίγο αργότερα  εκτέλεσε και ο Περπέρογλου αλλα και με το  Σερμαντίνι που με γκολ φάουλ στο 35 κράτησε τη διαφορά στο +8 (78-70 στο 35′).
Από εκείνο το σημείο και μετά οι Ισπανοί εκνευρίστηκαν ο Ολυμπιακός ανέβαζε συνέχεια τη διαφορά με τους παίκτες της Ρεάλ να βγάζουν τον εκνευρισμό τους με σκληρά φάουλ και τελικά να τελειώνει ο τελικός με… κατοστάρα (100-88) και τον Ολυμπιακό να γράφει ιστορία!

Τα δεκάλεπτα: 10-27, 37-41, 61-61, 100-88

Διαιτητές: Τσέρεμπουκ (Ιταλία), Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ρίζικ (Ουκρανία)

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 12, Λο 20, Άντιτς 10, Σπανούλης 22, Περπέρογλου 10, Σερμαντίνι 3, Σλούκας 11, Πάουελ 2, Πρίντεζης 5, Παπανικολάου 5, Κατσίβελης.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ, Ρούντι 21, Σουάρεθ 5, Ρέγες 4, Μίροτιτς 7, Ροντρίγκεθ 17, Μπέγκιτς 6, Κάρολ 5, Γιουλ 14, Σλότερ 9. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.