Ημέρες Σαραγόσα… (video)

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε στον ισπανικό... εμφύλιο της Μπαρτσελόνα, με 74-67, και θα συναντήσει στον τελικό του Final 4 του Λονδίνου τον Ολυμπιακό 18 χρόνια μετά τη Σαραγόσα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε στον ισπανικό… εμφύλιο της Μπαρτσελόνα, με 74-67, και θα συναντήσει στον τελικό του Final 4 του Λονδίνου τον Ολυμπιακό 18 χρόνια μετά τη Σαραγόσα.

Τότε η ισπανική ομάδα κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο, απέναντι στους “ερυθρόλευκους”, μετέχοντας, όμως, έκτοτε σε Final 4, μόλις, δύο φορές απέχοντας από τους τίτλους. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει πρόσφατο το θρίαμβο της Κωνσταντινούπολης και στοχεύει σε σερί πρωτιά. Η Σαραγόσα του 1995 αναβιώνει στο Λονδίνο το 2013…

Αλάνθαστος Τόμιτς, νωθρή η Ρεάλ

Η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο ζεστά στο παιχνίδι, «χτύπησε» τόσο μέσα από το ζωγραφιστό με τον Τόμιτς, όσο και από την περιφέρεια με τον συνήθη ύποπτο Ναβάρο και προηγήθηκε με 11-6 στα μισά του πρώτου δεκάλεπτου. Η Ρεάλ προσπάθησε να αντιδράσει, όμως παρά τις καλές άμυνες που έβγαζε, ο Γιούλ δεν μπορούσε να οργανώσει σωστά το παιχνίδι, ο Φερνάντεθ έμοιαζε αποκομμένος από την επίθεση και οι «μπλαουγκράνα» συνέχισαν να έχουν το προβάδισμα (16-9) τρία λεπτά πριν το τέλος της περιόδου. Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε βιαστικές επιθέσεις και τα πρώτα δέκα λεπτά του ματς ολοκληρώθηκαν με το σκορ στο 18-11 υπέρ των τυπικά γηπεδούχων.

Ο Ροντρίγκεθ άλλαξε τη ροή…

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Πάμπλο Λάσο έριξε στο παρκέ τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ σε ρόλο οργανωτή και η «βασίλισσα» μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο. Βρήκε ρυθμό στην επίθεση, έτρεξε στο ελεύθερο γήπεδο, εκμεταλλευόμενη τις κακές επιστροφές των Καταλανών και με επιμέρους σκορ 7-2 μείωσε στον πόντο (20-19). Η αντεπίθεση των Μαδριλένων δεν σταμάτησε εκεί. Με μπροστάρη τον Ροντρίγκεθ και… εκτελεστή τον Γιούλ κατάφεραν να πάρουν για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ (26-27) τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο προσπάθησε να αντιδράσει, όμως Γιασικεβίτσιους, Σάδα και Χουέρτας ήταν εκτός παιχνιδιού και μοναδική λύση στην επίθεση έβρισκε στα πρόσωπα των Τόμιτς και Ναβάρο. Αντίθετα οι (τυπικά) φιλοξενούμενοι είχαν πλουραλισμό στην επίθεση, έβγαζαν καλές άμυνες  και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με πλεονέκτημα έξι πόντων (33-39).

Σούπερ Χουέρτας, επιστροφή της Μπαρτσελόνα

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Μπαρτσελόνα μπήκε πιο δυνατά, έσφιξε την άμυνα της, βρήκε λύσεις στην επίθεση τόσο από τον Χουέρτας, όσο και από τους Λόρμπεκ και Ίνγκλς που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν άφαντοι και με επιμέρους σκορ 9-3 ισοφάρισε σε 42-42. Η αντίδραση των Μαδριλένων ήταν άμεση και με καλάθια των Φερνάντεθ και Μπέγκιτς κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα (46-48) δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Ο Χουέρτας ωστόσο είχε διαφορετική άποψη και με τέσσερις προσωπικούς του πόντους έβαλε τη Μπαρτσελόνα μπροστά στο σκορ (51-48)
μετά από αρκετή ώρα.

Ο Τόμιτς έμεινε από δυνάμεις, ο Ρέγιες τσέκαρε το εισιτήριο

Η αντεπίθεση των Καταλανών συνεχίστηκε και στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου. Με τον Χουέρτας να «βομβαρδίζει» έξω από τα 6.75 μ. και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να δίνει σημαντικές βοήθειες στην επίθεση η «Μπάρτσα» ξέφυγε με εννιά πόντους (61-52) επτά λεπτά πριν το φινάλε. Κάπου εκεί η «βασίλισσα» αντέδρασε και με μπροστάρη τον Φελίπε Ρέγιες, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κούραση του Τόμιτς κατάφερε να «ροκανίσει» τη διαφορά (61-59) στα μισά της περιόδου. Η Μπαρτσελόνα απάντησε με καλάθι του Λόρμπεκ (63-59), όμως με ένα σερί 8-0 οι Μαδριλένοι πήραν εκ νέου κεφάλι στο σκορ (63-69) δύο λεπτά πριν το φινάλε. Οι «μπλαουγκράνα» προσπάθησαν με τον Χουέρτας να επιστρέψουν στο ματς, όμως οι παίκτες της «βασίλισσας» είχαν πιο καθαρό μυαλό και πήραν  το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (74-67) εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό. 

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 33-39, 51-48, 67-74.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι Πασκουάλ): Σάδα, Χουέρτας 19(3), Αμπρίνες, Ναβάρο 9(2), Γιασικεβίτσιους 6, Τοντόροβιτς 2, Ουάλας 2, Ίνγκλις 5(1), Ραμπασέδα, Λόρμπεκ 6, Τζαγουαϊ, Τόμιτς 18.

Ρεάλ Μαδρίτης (Πάμπλο Λάσο): Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 8, Σουάρεθ 6(2), Ρέγιες 17, Μίροτιτς 6(1), Ροντρίγκεθ 12(1), Μπέγκιτς 4, Κάρολ 2, Γιουλ 13(3), Σλότερ 6.

Λεπτό προς λεπτό η εξέλιξη της αναμέτρησης:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.