Ο Ολυμπιακός, ο Ίβκοβιτς και οι άλλοι

Η παρουσία του Ολυμπιακού και της Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεχωρίζουν στον δεύτερο όμιλο της Ευρωλίγκας, αφού ουσιαστικά θα είναι οι δύο ομάδες που θα παλέψουν για την πρωτιά.

Η παρουσία του Ολυμπιακού και της Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς ξεχωρίζουν στον δεύτερο όμιλο της Ευρωλίγκας, αφού ουσιαστικά θα είναι οι δύο ομάδες που θα παλέψουν για την πρωτιά. Από εκεί και πέρα, στον ίδιο όμιλο, που θεωρείται ένας από τους πιο βατούς της φετινής Ευρωλίγκας, βρίσκεται η Αρμάνι Μιλάνο, η Λαμποράλ Κούτσα του Γιάννη Μπουρούση, η Κροατική Τσεντεβίτα και η Λιμόζ. 

Βέβαια ο όρος βατός είναι μόνο στη θεωρία, αφού και οι τέσσερις, θεωρητικά πιο αδύναμες ομάδες του ομίλου, έχουν ενισχυθεί σημαντικά και αναμένεται να είναι σε θέση να κάνουν πολλές… ζημιές. Ας δούμε όμως πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες του δεύτερου ομίλου της Ευρωλίγκας τη νέα σεζόν.

Ολυμπιακός

Πέρυσι, ο Ολυμπιακός άλλαξε προπονητή στην αρχή της σεζόν και με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στο τιμόνι του έφτασε μέχρι τον ημιτελικό της διοργάνωσης, όπου αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Φέτος, με νέα πρόσωπα στο ρόστερ του, αλλά τον ίδιο προπονητή, ευελπιστεί να φτάσει ξανά στην… πηγή και να… πιει νερό για τέταρτη φορά στην ιστορία του. 

Το καλοκαίρι που μας πέρασε από τον Πειραιά αποχώρησαν συνολικά έξι παίκτες, με σημαντικότερες απώλειες για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να είναι αυτές των Κώστα Σλούκα και Μπράιαντ Ντάνστον. Στη θέση τους ο Ολυμπιακός απέκτησε έξι παίκτες που συνδυάζουν εμπειρία (Στρόμπερι, Χάκετ, Αθηναίου) και ταλέντο (Γιανγκ, Μιλουτίνοφ, Τολιόπουλο), ωστόσο το ζητούμενο για τους «ερυθρόλευκους» είναι αυτοί οι παίκτες να δέσουν με τους υπόλοιπους που απαρτίζουν το φετινό ρόστερ και να γίνουν ομάδα. 

Αναντολού Εφές

Στην πρώτη χρονιά του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην τεχνική ηγεσία της, η  Αναντολού Εφές έφτασε μέχρι τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Φέτος, ευελπιστεί να κάνει το βήμα παραπάνω και να προκριθεί στο Final Four  της διοργάνωσης. Βέβαια για να έχει ελπίδες να το πετύχει αυτό έπρεπε να ενισχυθεί και το γνώριζαν καλά οι Τούρκοι. Έτσι, για ακόμη ένα καλοκαίρι οι γείτονες ξόδεψαν ένα… κάρο λεφτά, αποκτώντας παίκτες εγνωσμένης αξίας που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. 

Συγκεκριμένα η Αναντολού που το καλοκαίρι έχασε σημαντικούς παίκτες όπως οι Στεφάν Λάσμε, Στράτος Περπέρογλου και Νεμάνια Μπιέλιτσα, απέκτησε μεταξύ άλλων τους Άλεξ Τάιους, Ντέρικ Μπράουν, Μπράιαν Ντάνστον και Τζέισον Γκρέιντζερ, ενώ διατήρησε στο ρόστερ της τους Τόμας Ερτέλ, Ντάριο Σάριτς και Νέναντ Κρστιτς.

Αρμάνι Μιλάνο

Σίγουρα δεν θα μοιάζει με την προ διετίας ομάδα, όπου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης, όμως η Αρμάνι Μιλάνο παραμένει υπολογίσιμη δύναμη. Με νέο προπονητή στο τιμόνι της, τον Γιάσμιν Ρέπεσα και πολλές αλλαγές στο ρόστερ της (πήρε μεταξύ άλλων Λαφαγέτ, ΜακΛιν, Λαουάλ, Σιμόν και Μπάρατς) η ομάδα του Μιλάνου σίγουρα θα είναι μία από τις ομάδες που θα παλέψουν για την τρίτη θέση του ομίλου. 

Λαμποράλ Κούτσα

Σε… λίφτινγκ προχώρησε το καλοκαίρι που μας πέρασε η Λαμποράλ Κούτσα και τη νέα σεζόν θα παρουσιαστεί με νέο προπονητή (Βέλιμιρ Περάσοβιτς) και αρκετούς νέους παίκτες στο ρόστερ της. Οι Βάσκοι έχασαν σημαντικούς παίκτες όπως οι Σαν Εμετέριο, Μπέρτανς, Άιβερσον και Μπέγκιτς, όμως φρόντισαν να αναπληρώσουν τα κενά με εξίσου ποιοτικές προσθήκες όπως οι Μπουρούσης, Μπλάζιτς και Πλάνινιτς. Το μόνο μελανό σημείο για τη Μπασκόνια είναι ο τραυματισμός του Σενγκέλια, καθώς ο Γεωργιανός φόργουορντ αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.  

Τσεντεβίτα

Μπορεί το όνομα της να μην τρομάζει, όμως σίγουρα είναι από τις ομάδες που μπορούν να κάνουν εύκολα… ζημιά στους ισχυρούς του δευτέρου ομίλου της Ευρωλίγκας. Η Τσεντεβίτα με τον Βέλικο Μρσιτς στο τιμόνι της ενισχύθηκε σημαντικά το καλοκαίρι που μας πέρασε, καθώς απέκτησε μεταξύ άλλων τους Τζέικομπ Πούλεν, Τζέιμς Γουάιτ και Λούκα Ζόριτς και ευελπιστεί να είναι από τις ομάδες που θα προκριθούν από τη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. 

Λιμοζ

Μαζί με την Λαμποράλ Κούτσα, είναι οι ομάδες που έκαναν τις περισσότερες αλλαγές στο ρόστερ τους, στον δεύτερο όμιλο της Ευρωλίγκας. Το καλοκαίρι που μας πέρασε η Λιμόζ αποδέσμευσε συνολικά επτά παίκτες, μεταξύ των οποίων και έναν γνώριμο μας από τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, τον Ραμέλ Κάρι. Στη θέση τους, η Γαλλική ομάδα απέκτησε πέντε παίκτες, κατά κύριο λόγο Αμερικανούς, οι οποίοι βέβαια δεν προέρχονται από ομάδες επιπέδου Ευρωλίγκας, πλην του Αλί Τραορέ που πέρυσι αγωνίστηκε στο Στρασβούργο. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.