Ρόλαρε από την άμυνα (video)

Όταν έπαιξε άμυνα και βρήκε και τα σουτ, ο Ολυμπιακός έκανε εύκολη υπόθεση το αγχωτικό για 25 λεπτά ματς κόντρα στην Τσεντεβίτα, κάνοντας καλή αρχή στη φετινή Ευρωλίγκα με 76-61.

Όταν έπαιξε άμυνα και βρήκε και τα σουτ, ο Ολυμπιακός έκανε εύκολη υπόθεση το αγχωτικό για 25 λεπτά ματς κόντρα στην Τσεντεβίτα, κάνοντας καλή αρχή στη φετινή Ευρωλίγκα με 76-61.

Παρά τα δημιουργικά κέφια του Σπανούλη (7 ασίστ, 5 πόντοι με 0/6 διπ, 1/4 τρ) και τα καλά τελειώματα από Γιάνγκ, Πρίντεζη, ο Ολυμπιακός χώλαινε για κάτι παραπάνω από ένα ημίχρονο κόντρα στους Κροάτες, κυρίως γιατί ήταν πολύ  άστοχος από μακριά. 

Η άμυνα ήταν ο παράγοντας «Χ», αφού μετά το τάιμ άουτ του Σφαιρόπουλου στο 43-47, τα πάντα άλλαξαν προς το καλύτερο, τα σουτ μπήκαν στην επίθεση (Λοτζέσκι), ο Γιάνγκ παρά ορισμένες επιπολαιότητες, ήταν σκέτος «δυναμίτης» με τον Πρίντεζη να είναι και πάλι η σταθερά του Ολυμπιακού. 

Ο πάουερ φόργουορντ των Πειραιωτών είχε 20 πόντους και 8 ριμπάουντ, στους 16 πόντους ο Γιάνγκ, που μάζεψε ακόμα 6 ριμπάουντ ενώ είχε 4 κοψίματα, 2 κλεψίματα και 2 ασίστ. Από 14 και 11 πόντους πέτυχαν αντίστοιχα Λοτζέσκι, Μάντζαρης.

Πούλεν με 18 πόντους και ο πολύ καλός Ζούμπτσιτς με 16 ήταν οι πρώτοι σκόρερ της Τσεντεβίτα, που προβλημάτισε τον Ολυμπιακό όσο της το επέτρεψε ο ίδιος. 

Το ματς

Όλο το παιχνίδι περνούσε από τα χέρια του Σπανούλη, που φρόντισε να «ταΐζει» συνεχώς τον Γιάνγκ, ο οποίος με τη σειρά του ανταποκρινόταν καλά, εκτός από το κομμάτι  των βολών (10-6). Το ματς δεν είχε ρυθμό μετά τα πρώτα εκρηκτικά δύο λεπτά, αφού τα σφυρίγματα ήταν συχνό φαινόμενο κι ενώ η Τσεντεβίτα έβρισκε λύσεις κυρίως χάρη στο θράσος του Ζούμπτσιτς αλλά και τα miss match του Γουάιτ με τον Πρίντεζη. Ο Παπαπέτρου ήταν η έτερη λύση στην επίθεση με τον Ολυμπιακό, είτε εκτελώντας από μακριά, είτε με ατομικές προσπάθειες κοντά στο καλάθι (16-12) ωστόσο το 7-0 σερί της Τσεντεβίτα χάρη σε Πούλεν και Μπάμπιτς, έφερε τους φιλοξενούμενους μπροστά, 19-20. Με ακόμα μία ατομική προσπάθεια του Παπαπέτρου, το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 21-20.

Ο Σπανούλης έμεινε στον πάγκο στα πρώτα 6:30 περίπου της δεύτερης περιόδου, με τον επιθετικό προσανατολισμό του Ολυμπιακού να αλλάζει σε κατεύθυνση «Πρίντεζη». Ο Έλληνας φόργουορντ τα έκανε όλα στην κυριολεξία, άμυνα, ριμπάουντ, επίθεση με τον Ολυμπιακό να «χτίζει» μομέντουμ και να ξεφεύγει με 7 χάρη σε τρίποντο του Μάντζαρη (31-24). Οι Στρόμπερι, Αγραβάνης βοήθησαν πολύ στην άμυνα, με τον δεύτερο να παίζει αλλαγή του Γιάνγκ στο «5», ενώ οι Ζούμπτσιτς και Μπίλαν κρατούσαν κοντά τους Κροάτες (33-30). Το κυριότερο πρόβλημα των Πειραιωτών, ήταν και πάλι τα πολλά άστοχα τρίποντα (αρκετά υπό καλές προϋποθέσεις) αλλά και οι πολλές χαμένες βολές. Ο Ζούμπτσιτς έκανε το 33-35 με το επιμέρους σκορ για τους Κροάτες να φτάνει το 11-2. Σπανούλης και Γιάνγκ έκαναν τη διαφορά για τον Ολυμπιακό στο τελευταίο διάστημα του β’ δεκαλέπτου, με το μικρό 5-0 να διαμορφώνει το 38-35 της ανάπαυλας. 

Οι ερυθρόλευκοι είχαν 8/16 βολές, 2/13 τρίποντα ενώ τα λάθη ήταν 8-5 για τους φιναλίστ της Ευρωλίγκας. 

Οι δύο κορυφαίοι του Ολυμπιακού, Γιάνγκ και Πρίντεζης ανέλαβαν δράση στο γ’ δεκάλεπτο αλλά η αμυντική ολιγωρία κόστισε δύο τρίποντα του Πούλεν και καλάθια –πάντα από μακριά- των Γουάιτ, Ζούμπτσιτς για το 43-47 των Κροατών. Ο Σφαιρόπουλος κάλεσε τάιμ άουτ, το οποίο αποδείχθηκε ευεργετικό για τους ερυθρόλευκους. Η άμυνα ήταν πλέον αυτό που ήθελε ο κόουτς του Ολυμπιακού, με τον Αγραβάνη που ξεκούραζε τον Γιάνγκ να παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι. Ο νεαρός φόργουορντ-σέντερ εκμεταλλεύτηκε τις πάσες του Σπανούλη, ο Λοτζέσκι βρήκε στόχο από μακριά και το σκορ στο 30’ ήταν 57-48. 

Η Τσεντεβίτα έκανε το ένα λάθος πίσω από το άλλο, με τον Πούλεν να φαντάζει σαν μοναδική λύση, με σουτ από μακριά. Ο Λοτζέσκι βρήκε το χέρι του και έκανε τα πάντα ευκολότερα για τον Ολυμπιακό, με το επιμέρους σκορ των Πειραιωτών να φτάνει το 20-3 (63-50). Ο Πούλεν άντεξε για λίγο ακόμα με κάποια «τρελά» σουτ, τα οποία από μόνα τους δεν μπορούσαν ποτέ να απειλήσουν τον Ολυμπιακό, ο οποίος με τη σειρά του καταλάβαινε πως όσο περνούσε η ώρα ήταν όλο και πιο κοντά στη νίκη (67-57). Πρίντεζης και Μάντζαρης ανέλαβαν τις τελευταίες πινελιές, με το τελικό 76-61 να έρχεται δίχως άγχος. 

*Δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Μιλουτίνοφ, που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο λίγο πριν το τζάμπολ.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 38-35, 57-48, 76-61 

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 16, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 5 (1), Στρόμπερι, Τσαϊρέλης, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 20, Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 11 (3), Χάκετ, Λοτζέσκι 14 (3), Αθηναίου. 

Τσεντεβίτα (Μρσιτς): Πούλεν 18 (4), Ουάιτ 8, Ζούμπτσιτς 16 (1), Πίλεπιτς 2, Μπάμπιτς 2, Ζγκάνετς, Μούσα 4, Μπίλαν 10, Μαζάλιν, Γκόρντιτς, Ζόριτς 1, Αράποβιτς. 

Live Blog Ολυμπιακός-Τσεντεβίτα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.