Του έκανε ρουά – Ματ! (video)

Ο Ολυμπιακός, παρά το εκπληκτικό παιχνίδι του Ματ Λοτζέσκι που έκανε εμφάνιση καριέρας (28π., 3/6 δίποντα, 6/7 τρίποντα), δεν τα κατάφερε κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα του «αφινιασμένου» Γιάννη Μπουρούση (28π., 6/11 δίποντα, 2/3 τρίποντα) και ηττήθηκε με 96-89.

Ο Ολυμπιακός, παρά το εκπληκτικό παιχνίδι του Ματ Λοτζέσκι που έκανε εμφάνιση καριέρας (28π., 3/6 δίποντα, 6/7 τρίποντα), δεν τα κατάφερε κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα του «αφινιασμένου» Γιάννη Μπουρούση (28π., 6/11 δίποντα, 2/3 τρίποντα) και ηττήθηκε με 96-89.  

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου πλήρωσαν ακριβά τα αμυντικά τους λάθη. Ο Ματ Λοτζέσκι, που πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση μαζί με τον Μάντζαρη που είχε 3/3 τρίποντα δεν μπόρεσαν να υπερκεράσουν το εμπόδιο των Ισπανών. 

Εκείνοι με τη σειρά τους, είχαν σε εκπληκτική μέρα τόσο τον Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση από τότε που έβγαλε τα ερυθρόλευκα, αλλά και τον Χάνγκα που σημείωσε 16 πόντους. 

Του έβαλε δύσκολα ο … Μπουρούσης!

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μπήκε δυνατά στο παιχνίδι κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα και στα πρώτα λεπτά της πρώτης περιόδου να έβρισκε με ευκολία το αντίπαλο καλάθι αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους «ερυθρόλευκους». 

Η αμυντική λειτουργία των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου εμφάνιζε κενά με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να έβρισκαν εύκολους πόντους είτε μέσα απ’ το «ζωγραφιστό», είτε από την περιφέρεια. 

Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν ο παίκτης που δημιούργησε τα μεγαλύτερα προβλήματα στην ομάδα του Πειραιά. Ο Έλληνας σέντερ βρισκόταν σε ιδιαίτερα καλή μέρα με αποτέλεσμα στο πρώτο ημίχρονο να σημειώσει 13 πόντους, μετρώντας 2/2 τρίποντα. 

Απ’ την άλλη, ο Χάντερ, για όσο αγωνίστηκε στις δύο πρώτες περιόδους κατάφερε να
προσφέρει πολύτιμες λύσεις και να διατηρήσει την ομάδα του σε απόσταση βολής, πετυχαίνοντας επτά πόντους και δημιουργώντας αρκετά προβλήματα κάτω απ’ τη ρακέτα. 

Οι Ισπανοί όμως βρίσκονταν σε ιδιαίτερη καλή μέρα, καθώς ήταν αρκετά εύστοχοι από την περιφέρεια, μετρώντας επτά στα δώδεκα εύστοχα τρίποντα.  
Έτσι, το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με τους Ισπανούς να έχουν προβάδισμα εννέα πόντων (48-39).  


Ένας Λοτζέσκι δεν φτάνει!

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε καθώς οι γηπεδούχοι συνέχισαν να σκοράρουν ακατάπαυστα από την περιφέρεια βάζοντας ακόμα πιο δύσκολα στην ομάδα του Σφαιρόπουλου. 

Ωστόσο, ο Ματ Λοτζέσκι μπήκε «αφινιασμένος» στο παρκέ στο δεύτερο μέρος καθώς ήταν αυτός που κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό. 

Ο Βέλγος φόργουορντ είχε το απόλυτο από τη γραμμή των 6,75 μ. καθώς μετρούσε μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο 5/5 τρίποντα και 2/4 δίποντα έχοντας μέχρι εκείνο το σημείο 22 πόντους. 
Έτσι, ο Ολυμπιακός μπήκε ξανά στο κόλπο του αγώνα καθώς επέστρεψε από το -13 (57-44) και πήγε στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο στο -6 (69-63). 

Εκεί, οι Ισπανοί έδειξαν σημάδια κόπωσης και έλλειψης συγκέντρωσης με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να εκμεταλλευτεί την αστοχία της Λαμποράλ και να μπορέσει να προσπεράσει μετά από αρκετή ώρα στο σκορ με τον Σπανούλη να αναλαμβάνει χρέη σκόρερ στο παρκέ. Ωστόσο, οι Ισπανοί δεν τα παράτησαν και πάλεψαν μέχρι τέλους για τη νίκη. 

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε κάνει το δύο στα δύο στην Ευρωλίγκα, αν ο Σπανούλης ευστοχούσε στο τρίποντο που επιχείρησε 5.3” πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης (80-80). Οι “ερυθρόλευκοι”, όμως, γλίτωσαν την ήττα σε εκείνο το χρονικό σημείο, καθώς ο Τζέιμς πέταξε την μπάλα από το κέντρο, αυτή κατέληξε στο καλάθι αλλά τελικά ο διαιτητής σωστά δεν το μέτρησε αφoύ είχε λήξει ο χρόνος (για δύο δέκατα του δευτερολέπτου) και το παιχνίδι οδηγήθηκε σε παράταση. 

Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν πιο καθαρό μυαλό και μεγαλύτερη θέληση για τη νίκη. Τα μακρινά σουτ συνέχισαν να μπαίνουν στο… δίχτυ και τελικά η Λαμποράλ πήρε τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι – θρίλερ για τη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκας. 

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 48-39, 69-63, 80-80 κ.α., 96-89 

Λαμποράλ Κούτσα (Περάσοβιτς): Τζέιμς 13 (3), Ντιόπ Μ., Κοζέρ 9 (1), Πλάνινιτς 4, Χάνγκα 17 (2), Μπουρούσης 28 (2τρ., 12 ριμπ.), Μπλάζιτς 3 (1), Ντιόπ Ιλ. 2, Τιγί 4, Κανγκούρ 5 (1), Άνταμς 8 (2), Κορμπάτσο 3 (1). 

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γιανγκ 5, Χάντερ 7, Παπαπέτρου, Σπανούλης 11 (9 ασ.), Στρόμπερι 7, Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 11, Αγραβάνης, Μάντζαρης 13 (3), Χάκετ 5 (1), Λοτζέσκι 28 (6/7 τρ., 7 ριμπ.), Αθηναίου. 

Live Blog LIVE: Λαμποράλ – Ολυμπιακός


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.