Είχε αρχηγό… Διαμάντι (δη)

Με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να μην... καταλαβαίνει τίποτα, ο Παναθηναϊκός νίκησε την Ολίμπια Λιουμπλιάνας με 95-88 στην παράταση. Ο αρχηγός του "τριφυλλιού" ισοφάρισε σε 79-79 στην κανονική διάρκεια, 1'' πριν το τέλος της αναμέτρησης!

Πετυχαίνοντας 13 πόντους μόνο στο τέταρτο δεκάλεπτο (16π. συνολικά), δημιουργώντας φάσεις και μαζεύοντας κρίσιμα ριμπάουντ, ισοφάρισε σε 79-79 (κ.α.) και έστειλε στην παράταση ένα παιχνίδι, που 1΄.26΄΄ πριν τη λήξη του έμοιαζε χαμένο για τους «πράσινους». Από εκεί και πέρα ανέλαβε ο Ντρου Νίκολας (15π.), ο οποίος πετυχαίνοντας τρία -από τα πέντε του- τρίποντα στο έξτρα πεντάλεπτο και με τη βοήθεια του κόσμου, «καθάρισε» τους Σλοβένους. Οι τελευταίοι δεν άντεξαν άλλο και παρέμειναν στη 2η θέση του ομίλου, με τους Πρωταθλητές να συνεχίζουν να τους κοιτούν από την κορυφή.

Πολλά τα λάθη και τα… ριμπάουντ
Αν και εμφάνισε για λίγο το γνωστό του εαυτό και ξεκίνησε κάνοντας έξι λάθη στο πρώτο δεκάλεπτο, το «τριφύλλι» ισορρόπησε τα πράγματα βελτιώνοντας την άμυνα του από το 5ο λεπτό και μετά. Άσκησε πίεση στους Σλοβένους, τους εξανάγκασε σε βεβιασμένα σουτ, ενώ οι παίκτες του άρχισαν να τρέχουν και να βγάζουν αιφνιδιασμούς. Πήρε ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ (23-17 α΄ δεκ.), παρά το γεγονός ότι ο αργός ρυθμός του παιχνιδιού δεν του ταίριαζε και προσπαθούσε να τον αλλάξει.

Τρέχοντας όμως, τα πράγματα δεν έγιναν καλύτερα για την ομάδα του Ομπράντοβιτς. Στις αρχές της δεύτερης περιόδου, αντιμετώπισε επιθετικά προβλήματα, τα λάθη της δε μειώθηκαν αισθητά, ενώ έβλεπε τον Γκρέγκορι να της δημιουργεί. ρήγματα στην άμυνα. Κι όλα αυτά, με τα ποσοστά του Παναθηναϊκού να χειροτερεύουν -ιδίως στα τρίποντα- και τους παίκτες του Ζντοβντς να πλησιάζουν, αν και βρέθηκαν πίσω με 9 πόντους (26-17), στο καλάθι (28-26).

Ο λόγος για τον οποίο οι τελευταίοι δεν προηγήθηκαν -ούτε στο ημίχρονο (37-33)- ήταν αφενός η πολύ καλή απόδοση του Φώτση, με τη βοήθεια των Σάτο-Μπατίστ, κι αφετέρου η κυριαρχία του στα ριμπάουντ και γενικότερα στο ψηλό παιχνίδι.

Κυνήγησε, ισοφάρισε και… κέρδισε
Το γεγονός της αστοχίας των πρωταθλητών στα τρίποντα, αλλά και αυτό της «φλυαρίας» των «πρασίνων» (σ.σ. με παραπάνω πάσες απ’ ότι χρειάζονταν), εκμεταλλεύθηκαν τόσο ο Ιλιέφσκι, που δημιουργούσε και σκόραρε, όσο και ο Όζμπολτ που συνεισέφερε και επιθετικά. Με ηγέτες τους δύο γκαρντ, η Ολίμπια όχι απλώς ισοφάρισε (39-39) λίγο μετά την έναρξη της τρίτης περιόδου, αλλά και προσπέρασε (43-46), με Φώτση και Μπατίστ να απαντούν (46-46) και έδειξε αποφασισμένη να δυσκολέψει τον αντίπαλο της. Διαβασμένη ιδίως στην άμυνα, έκλεινε τους διαδρόμους σε Διαμαντίδη και Περπέρογλου, ανάγκασε τον πρώτο να υποπέσει στο 3ο φάουλ του και έκλεισε το δεκάλεπτο προηγούμενη με 54-50 (γ΄).

Πέτυχε 21 πόντους, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει διστακτικός και αντιμετωπίζει σοβαρά αμυντικά προβλήματα Ο τελευταίος που κρατιόταν στο παιχνίδι χάρη στα επιθετικά ριμπάουντ του, βρέθηκε να κυνηγά τους Σλοβένους. Έφτασε σε απόσταση αναπνοής (55-57), αλλά με Γκρέγκορι, Όζμπολτ και Μάρκοτα να έχουν πάρει φόρα, η διαφορά αυξήθηκε ξανά (60-68, 37΄).

Εκεί. ξύπνησαν οι Περπέρογλου, Σάτο και πέτυχαν δύο τρίποντα (66-68, 28.30΄) και από εκεί και μετά ξεκίνησε το σόου του Διαμαντίδη, ο οποίος μέχρι τότε δεν είχε φανεί ιδιαίτερα. Έκανε το 68-71 και απαντούσε σε κάθε καλάθι των αντιπάλων του, ώσπου σε 9΄΄ μετέτρεψε το 75-79 σε 79-79. Όταν η ομάδα του υπολειπόταν δύο πόντων (77-79), ο Φώτσης έκλεψε, ο Μπατίστ αστόχησε, αλλά ο «Μήτσος» πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και ισοφάρισε (79-79) 0.3΄΄ πριν τη λήξη και έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί, ο Διαμαντίδης παρέδωσε τη σκυτάλη στον Ντρου Νίκολας, ο οποίος με τη συμπαράσταση του Αντώνη Φώστη και των φιλάθλων της ομάδας, που «ξαναζεστάθηκαν», έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στην κυνηγό του, Ολίμπια. 

Δεκάλεπτα: 23-17, 37-33, 50-54, 79-79

Παναθηναϊκός: Τέπιτς 2, Περπέρογλου 9 (2), Μπατίστ 14 (10 ρ.), Φώτσης 17 (3), Σάτο 12, Νίκολας 15 (5), Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 16 (2 τρ., 11 ασ.), Βουγιούκας, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου 3 (1)

Ολίμπια: Ιλιέφσκι 16 (4), Γκρέγκορι 19 (1), Σαλίν, Μούριτς 4, Γιαγκότνικ 10, Σερμαντίνι 6, Πινκνέι 8, Μάρκοτα 9, Λόρμπεκ 1, Όζμπολτ 15 (1)

Αννα Δοκμετζίογλου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.