Πέρασε νικηφόρα από τη Μόσχα

Με τον Δημήτρη Διαμαντίδη να σημειώνει 17 πόντους, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εκτός έδρας της ΤΣΣΚΑ με 72-68.

Ο «Μήτσος» που φώναζε «παρών» καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς, ήταν εκείνος που πήρε το ριμπάουντ μετά το χαμένο σουτ του Φώτση και με το σκορ στο 68-71 10” πριν τη λήξη, κέρδισε το φάουλ και ευστόχησε σε μια βολή, γράφοντας το τελικό αποτέλεσμα. Στο 38′ πάλι ο ίδιος πέτυχε ένα καθοριστικό τρίποντο (64-71).

Αν και όλοι οι μεγάλοι προπονητές μπάσκετ βάζουν σε πρώτη μοίρα την άμυνα, ο Παναθηναϊκός απόψε αντέστρεψε τα δεδομένα και λόγω των πολύ καλών ποσοστών του στα τρίποντα. Στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ξελαρυγγιαζόταν στον πάγκο, βλέποντας τους παίκτες του να υποπίπτουν σε αρκετά λάθη, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο.

Στο α’ δεκάλεπτο συγκεκριμένα οι «πράσινοι» δε μπορούσαν να ελέγξουν το ρυθμό του ματς, κάτι που φάνηκε να τους εκνευρίζει αρκετά και οι επιλογές τους δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, την ώρα που οι Ρώσοι είχαν μπει στο γήπεδο για να διεκδικήσουν ό,τι τους άνηκε και δεν τους χάριζαν. κάστανα (18-23 α’ δεκ.) και πότε πλησίαζαν, πότε έπαιρναν κεφάλι στο σκορ. Άλλωστε, εκμεταλλεύθηκαν και το γεγονός ότι οι παίκτες του «Ζοτς» δεν κατάφερναν να «φθείρουν» τους αμυντικούς τους με φάουλ.

Αρκετά γρήγορα  οι Πρωταθλητές Ελλάδος έφτασαν τα 6 λάθη, τα οποία μετατράπηκαν σε 4 αιφνιδιασμούς της «αρκούδας», η οποία παρουσίαζε μια διαφορετική εικόνα με τον Σακούλιν στον πάγκο της. Με τον Διαμαντίδη όμως, να είναι δημιουργικός (σε αντίθεση με άλλους συμπαίκτες του) και τους Περπέρογλου και Τέπιτς να «ξυπνούν» οι «πράσινοι» κατέκτησαν μια διαφορά 9 πόντων (28-37), με 6/9 τρίποντα. Οι Ρώσοι, αν και δυσκολεύονταν να πλησιάσουν το καλάθι του αντιπάλου τους, τον είδαν να συνεχίζει τα λάθη (11 στο πρώτο εικοσάλεπτο) και έκλεισαν το ημίχρονο με 35-41, χάρη στους Βορόντσεβιτς και Σοκόλοβ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο συνειδητοποιημένος στην επανάληψη, μείωσε σημαντικά τα λάθη του και με τον Μπατιστ και τον Βουγιούκα να παίρνουν προσπάθειες και να «χτυπούν» την ΤΣΣΚΑ και με δίποντα, διατήρησε το προβάδισμα (37-46, 23′). Απ’ την άλλη, ο Σισκάουσκας συνέχισε να κάνει ό,τι μπορούσε (αν και δε διανύει περίοδο φορμαρίσματος) και με τη βοήθεια των Σμοντις και Χόλντεν, μείωσε σε 40-46.

Ο Μάικ (σ.σ. Μπατίστ) ξαναχτύπησε και η διαφορά εκτοξεύθηκε στους 10 π. (42-52) και το δεκάλεπτο συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό (51-60). Ο Σακούλιν θέλοντας να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στο «τριφύλλι» πέρασε στο ματς δύο πλέι-μέικερ, Χόλντεν και Μπίκοφ, ενώ ο Σάτο στην αντίπερα όχθη βοηθούσε πολύ με ασίστ και αμυντικά ριμπάουντ.

Διαμαντίδης και Περπέρογλου (12π.) συνέχισαν να κρατούν ζωντανό τον Παναθηναϊκό, με τον τελευταίο να πετυχαίνει ένα κρίσιμο καλάθι στο 37′, κάνοντας το 62-68. Ο Σοκόλοφ (17π.) έδινε τον καλύτερο εαυτό του, αλλά δε βρήκε συμπαράσταση (με εξαίρεση τον Μπίκοφ που έκανε το 68-71).

Τα δεκάλεπτα: 18-23, 35-41, 51-60, 68-72

ΤΣΣΚΑ: Μπικόφ 6, Σμόντις 11(1), Σισκάουσκας 10(2), Χόλντεν 6(2), Βορόντσεβιτς 11, Λάνγκτον 7(1), Σοκολόφ 17(8/10 διπ.), Γκόρντον
Παναθηναϊκός: Τέπιτς 9(1), Περπέρογλου 12(3), Μπατίστ 8, Φώτσης 7(1), Σάτο 5, Νίκολας 4, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 17(4), Βουγιούκας 4, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου

Αννα Δοκμετζίογλου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.