Ο Πρίντεζης άνοιξε το δρόμο… (video)

Με τον Πρίντεζη να κάνει ατομικό ρεκόρ πόντων (26 π.) και την Αναντολού Έφες να σπάει τα... καλάθια έξω από τη γραμμή των 6,75 μ. (1/19 τρ.), ο Ολυμπιακός επικράτησε με 67-62 των Τούρκων και έκανε το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζεται για πρόκριση στο Final Four του Λονδίνου.

Με τον Πρίντεζη να κάνει ατομικό ρεκόρ πόντων (26 π.) και την Αναντολού Έφες να σπάει τα… καλάθια έξω από τη γραμμή των 6,75 μ. (1/19 τρ.), ο Ολυμπιακός επικράτησε με 67-62 των Τούρκων και έκανε το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζεται για πρόκριση στο Final Four του Λονδίνου. Καλή εμφάνιση και από τον Χάινς (6 π., 9 ριμπ.), ενώ για την Έφες ξεχώρισε ο Γκονλούμ, ο οποίος σταμάτησε στους 17 πόντους.
 
Οι δύο ομάδες μπήκαν νωθρά στο παιχνίδι, δεν έβγαλαν ενέργεια στο παρκέ, αναλώθηκαν σε άστοχα σουτ και η Έφες προηγήθηκε με 9-4 στα μισά της πρώτης περιόδου. Με την είσοδο του Κατσίβελη στο παρκέ, ο Ολυμπιακός κατάφερε να «εγκλωβίσει» τα γκαρντ των Τούρκων, πίεσε σε όλο το γήπεδο, όμως επιθετικά συνέχισε να είναι ασταθής, παρά το γεγονός ότι πήρε κεφάλι στο σκορ (14-13) δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου.  Οι παίκτες του Οκτάι Μαχμούτι προσπάθησαν να τρέξουν στον αιφνιδιασμό, όμως ο Φάρμαρ ήταν εκτός ρυθμού και οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 17-15.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου οι Τούρκοι μπήκαν πιο δυνατά και με μπροστάρη τον Λούκας κατάφεραν να φέρουν το ματς σε απόλυτη ισορροπία  (19-19). Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός γύρισε τον… διακόπτη στην επίθεση, έβγαλε ενέργεια  στο παρκέ, εκμεταλλεύτηκε τις αμυντικές αδυναμίες των φιλοξενούμενων και κατάφερε να τρέξει ένα σερί 8-0 για το 27-19. Η Έφες προσπάθησε να αντιδράσει, όμως ο Ολυμπιακός εκτός από την εξαιρετική άμυνα είχε βρει ρυθμό και στην επίθεση και διατηρούσε ένα προβάδισμα της τάξης των οκτώ πόντων (32-24) δύο λεπτά πριν το φινάλε. Σε εκείνο το σημείο οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα χαλάρωσαν χωρίς λόγο στην άμυνα, επέτρεψαν στους Τούρκους να τρέξουν στο ελεύθερο γήπεδο και να «ροκανίσουν» τη διαφορά με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (33-32).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Έφες μπήκε και πάλι δυνατά, «χτύπησε» μέσα στη ρακέτα του Ολυμπιακού με τους Γκονλούμ και Μπάρατς και κατάφερε να προηγηθεί με 40-42 στα μισά της περιόδου, την ώρα που ο Πρίντεζης πάλευε μόνος του στην επίθεση.  Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και κατάφεραν με επιμέρους σκορ 7-2 να μετατρέψουν το 43-44 σε 50-46  με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.  

Στην τέταρτη περίοδο η εικόνα του ματς δεν άλλαξε. Οι Πειραιώτες  συνέχισαν  να είναι μπροστά στο σκορ χάρη στην εξαιρετική τους άμυνα αλλά και τον εκπληκτικό Πρίντεζη, την ώρα που οι Τούρκοι προσπαθούσαν να «ροκανίσουν» τη διαφορά εκμεταλλευόμενοι τις αδυναμίες των ψηλών του Ολυμπιακού. Ο Πρίντεζης έξι λεπτά πριν το φινάλε έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων στους «ερυθρόλευκους» (55-50), όμως ο Γκονλούμ έδωσε και πάλι τη λύση στους Τούρκους (55-53). Ο Οκτάι Μαχμούτι βλέποντας τους Βούγιασιτς και Φάρμαρ να είναι εκτός παιχνιδιού και την ομάδα του να έχει τραγικά ποσοστά έξω από τα 6,75 μ., θέλησε να «χτυπήσει» μέσα από τη ρακέτα, όμως υπολόγισε χωρίς τον Χάινς. Ο Αμερικανός κυριάρχησε στη μάχη των ριμπάουντ, ο Ολυμπιακός έβγαλε αιφνιδιασμούς και κατάφερε να προηγηθεί με 65-58 ένα λεπτό πριν το φινάλε. Οι Τούρκοι προσπάθησαν να μαζέψουν τη διαφορά με μακρινά σουτ, όμως δεν βρήκαν στόχο και οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το πρώτο από τα τρία ροζ φύλλα αγώνα που χρειάζονται για πρόκριση στο Final Four του Λονδίνου χάρη στο τελικό 67-62. 
 
Τα δεκάλεπτα: 17-15, 33-32, 50-46, 67-62

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 6 (9 ριμπ), Λο 7, Άντιτς, Σπανούλης 9 (8 ασιστ), Περπέρογλου 5, Σερμαντίνι 2, Σλούκας, Πάουελ 5, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 26 (4 τρ), Παπανικολάου 4, Κατσίβελης 3

Αναντόλου Έφες (Οκτάι Μαχμούτι): Φάρμαρ 8, Βούγιασιτς 8, Ερντέν 9, Τουντσερί, Σιπ 2, Γκονλούμ 17, Σαβάνοβιτς 6, Λούκας 10, Μπάρατς 6


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.