Στη… Βαρκελώνη έχει μια δουλειά (video)

Η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη από τον νευρικό και άστοχο Παναθηναϊκό (5/23 τρίποντα) και έφυγε νικήτρια από το ΟΑΚΑ με 70-60. Το Λονδίνο μπορεί να περιμένει, αφού οι «πράσινοι» θα ψάξουν τη δεύτερή τους νίκη στη Βαρκελώνη την ερχόμενη Πέμπτη.

Η Μπαρτσελόνα ήταν καλύτερη από τον νευρικό και άστοχο Παναθηναϊκό (5/23 τρίποντα) και έφυγε νικήτρια από το ΟΑΚΑ με 70-60. Το Λονδίνο μπορεί να περιμένει, αφού οι «πράσινοι» θα ψάξουν τη δεύτερή τους νίκη στη Βαρκελώνη την ερχόμενη Πέμπτη.

Τον μπλόκαρε

Με άμυνα ζώνης μπήκε στο παρκέ η Μπαρτσελόνα, πράγμα που δυσκόλεψε ιδιαίτερα τον Παναθηναϊκό. Τα ελεύθερα σουτ που βγήκαν μετά από καλή κυκλοφορία ήταν άστοχα, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να «βραχυκυκλώσουν». Την ίδια στιγμή, ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός στην άμυνα, με τους Καταλανούς να βρίσκουν πόντους από Τζαουάι και Χουέρτας, ενώ χαρακτηριστική της έλλειψης συγκέντρωσης των «πρασίνων», ήταν η φάση όπου ο Ινγκλς έφτασε ανενόχλητος με ντράιβ κάτω από το καλάθι και σκόραρε με λέι απ. Σε αυτό το διάστημα σημείο αναφοράς στην επίθεση του Παναθηναϊκού ήταν ο Σχορτσανίτης που έκανε δύσκολη τη ζωή των ψηλών της Μπάρτσα. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 10-20.


Άρχισε να θυμίζει… Παναθηναϊκό!

Η απελπιστική αστοχία από τη γραμμή των 6.75 συνεχίστηκε για τον Παναθηναϊκό που μετρούσε 0/7! Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 11 πόντους με τρίποντο του Γιασικεβίτσιους αλλά τα πράγματα κάπου εκεί άρχισαν να αλλάζουν με το τρικ του Πεδουλάκη. Το σχήμα ψήλωσε απότομα με την παρουσία των Λάσμε, Τσαρτσαρή και Γκιστ στην πεντάδα, με τον τελευταίο να έχει ειδικό ρόλο στο μαρκάρισμα του Σάρας. Κάτι που χάλασε σε μεγάλο βαθμό την καταλανική επίθεση, ενώ συν τοις άλλοις εξασφάλισε το καλό αμυντικό ριμπάουντ, τομέα που ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τεράστιο πρόβλημα στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Σχορτσανίτης συνέχιζε να δημιουργεί προβλήματα κάτω από το καλάθι ενώ το πρώτο «πράσινο» τρίποντο δια χειρός Μπράμος, σήμανε για τα καλά την αντεπίθεση (23-27). Η Μπάρτσα ξέφυγε εκ νέου με 31-23 αλλά με καλάθια των Σχορτσανίτη, Ματσιούλις, το ημίχρονο έκλεισε στο 27-31. Αξίζει να σημειωθεί πως σε εκείνο το σημείο ο Διαμαντίδης ήταν άποντος ενώ τα ριμπάουντ ήταν 22-13 υπέρ της Μπαρτσελόνα…

Ξανακόλλησε επιθετικά

Ο Παναθηναϊκός έφτασε σε απόσταση αναπνοής στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου (31-33) αλλά από εκείνο το σημείο και μετά η κατάσταση ξέφυγε. Αρχικά τα καλάθια του Τόμιτς (μεγάλη ζημιά) και εν συνεχεία τα τρίποντα των Λόρμπεκ, Χουέρτας, διαμόρφωσαν το 31-45 με τη Μπάρτσα να τρέχει σερί 12-0. Η αστοχία για τον Παναθηναϊκό σε ανοικτά σουτ συνεχιζόταν, ενώ οι Ισπανοί εκμεταλλευόμενοι τον Τόμιτς κρατούσαν χωρίς πρόβλημα τη διαφορά τους, που διαμορφώθηκε στο +13 στο 30′ (38-51).

Μίλησε ο Ναβάρο

Όσα τρίποντα έχανε ο Παναθηναϊκός τα έβαζε η Μπαρτσελόνα στο δεύτερο ημίχρονο, με τη διαφορά να αγγίζει ακόμα και  τους 17 πόντους (40-57) και το χρονόμετρο να δείχνει 8:12 για το φινάλε. Τα άσχημα ποσοστά από μακριά, ήταν βούτυρο στο ψωμί της ζώνη του Πασκουάλ, που οχύρωσε πολύ καλά τη ρακέτα του. Οι «πράσινοι» βρήκαν στόχο μετά από πολύ ώρα από τα 6.75 με Ματσιούλις και Μπράμος και σε συνδυασμό με την εξέδρα που έσπρωχνε τους παίκτες του «τριφυλλιου» αλλά και το καλάθι του Λάσμε, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει σε 52-60. Εκεί όμως μίλησε η κλάση του Χουάν Κάρλος Ναβάρο, που με δύο συνεχόμενα τρίποντα επανέφερε τη διαφορά σε επίπεδα απαγορευτικά για τον Παναθηναϊκό σε σχέση με το χρόνο που απέμενε (52-66, 1:53).

Κάπου εκεί τελείωσε το ματς, με τους Καταλανούς να πετυχαίνουν τη νίκη που έψαχναν στις δύο επισκέψεις τους στην Αθήνα με 70-60 και πλέον η σειρά μεταφέρεται στη Βαρκελώνη την ερχόμενη Πέμπτη, όπου ο Παναθηναϊκός θα ψάξει τη δεύτερή του νίκη στο «Παλαού Μπλαουγκράνα», προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για το Λονδίνο.

Τα δεκάλεπτα: 10-20, 27-31, 38-51, 60-70

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 15 (4/8 τρ), Ματσιούλις 11, Ούκιτς 4, Λάσμε 12 (12ρ), Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης (0/5 τρ, 6ασ), Γκιστ 4, Ξανθόπουλος, Σχορτσανίτης 13

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα, Χουέρτας 10 (6ρ, 6ασ), Αμπρίνες 2, Ναβάρο 17,Γιασικεβίτσιους 5, Γουάλας, Ινγκλς 5, Λόρμπεκ 8, Τζαουάι 7, Τόμιτς 16


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.