Το χέρι του Μήτσου! (video)

Κάποτε σε άλλο άθλημα ήταν το χέρι του Θεού. Απόψε ήταν το χέρι το Μήτσου! Ο Δημήτρης Διαμαντίδης με δικό του τρίποντο και κλέψιμο που καθυστέρησε την επίθεση της Μπαρτσελόνα, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο τελικό 65-63, με το «τριφύλλι» να απέχει πλέον μία νίκη από το Final Four.

Κάποτε σε άλλο άθλημα ήταν το χέρι του Θεού. Απόψε ήταν το χέρι το Μήτσου! Ο Δημήτρης Διαμαντίδης με δικό του τρίποντο και κλέψιμο που καθυστέρησε την επίθεση της Μπαρτσελόνα, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο τελικό 65-63, με το «τριφύλλι» να απέχει πλέον μία νίκη από το Final Four.


Με μια λέξη: εξαιρετικός!

Με άμυνα που (για άλλο ένα παιχνίδι) τσάκιζε κόκαλα, ο Παναθηναϊκός έλεγξε από νωρίς το ματς. Μετά το 2/2 του Ναβάρο έξω από τη γραμμή των 6.75, οι «πράσινοι» με καλάθια των Ματσιούλις και Σχορτσανίτη μπήκαν επικεφαλείς στο σκορ (13-8). Η σκυτάλη πέρασε στη συνέχεια στον Διαμαντίδη και ενώ η Μπαρτσελόνα επέμενε απελπιστικά στον Ναβάρο και τα τραβηγμένα του τρίποντα.

Με επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι του Λάσμε ολοκληρώθηκε το πρώτο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό να έχει ήδη πάρει μια διαφορά δέκα πόντων (20-10).

Το καλό αμυντικό ριμπάουντ εξασφάλιζε σιγουριά στα μετόπισθεν και ευκαιρία για γρήγορες επιθέσεις στους παίκτες του Πεδουλάκη που το εκμεταλλεύτηκαν κατάλληλα. Τα πέντε λεπτά ξεκούρασης που έδωσε ο κόουτς του Παναθηναϊκού στον Διαμαντίδη στις αρχές του ματς, εξαργυρώθηκαν και με το παραπάνω στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, όταν ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πέτυχε εκπληκτικά καλάθια, με αποκορύφωμα βέβαια την alley oop πάσα στον Λάσμε που τέλειωσε με ανάποδο κάρφωμα τη φάση, με το ΟΑΚΑ να σείεται (29-14).

Ο Πασκουάλ κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ και βρήκε κάποιες λύσεις στη συνέχεια με τους Λόρμπεκ και Γιασικεβίτσιους αλλά ένας εκπληκτικός Μπράμος κράτησε το προβάδισμα του Παναθηναϊκού σε ικανοποιητικά επίπεδα στο τέλος του ημιχρόνου (38-29).

Το αντίδοτο του Πασκουάλ

Ο Πασκουάλ βρήκε τη λύση για να σταματήσει τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο ημίχρονο και αυτή ήταν η άμυνα ζώνης. Οι «πράσινοι» μπλόκαραν για τα καλά και οι Καταλανοί ροκάνισαν τη διαφορά μέχρι που πέρασαν μπροστά στο σκορ με καλάθι του αλάνθαστου Τόμιτς (42-43). Ο Κροάτης έπαιζε μόνος του την άμυνα του Παναθηναϊκού και τελείωσε οτ ματς με 6/6 δίποντα, την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι έμεναν κοντά στο σκορ χάρη σε κάποια καλάθια των Μπράμος, Λάσμε, Τσαρτσαρή με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται στο 50-51.

Θρίλερ και ο… γνωστός πρωταγωνιστής!

Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν αυτή που κρατούσε ζωντανούς τους «πράσινους» αλλά τα προβλήματα στην επίθεση συνεχίζονταν με κακές επιλογές και άσχημα σουτ. Η Μπαρτσελόνα έφτασε στο +5 (50-55) και εκεί ανέλαβε δράση ο λαβωμένος Γκιστ που δεν άφησε τη διαφορά να ξεφύγει.

Τρεισήμισι λεπτά πριν το τέλος ο Διαμαντίδης βάζει μπροστά τον Παναθηναϊκό με τρίποντο (59-57), αλλά οι φιλοξενούμενοι απαντούν με τον ίδιο τρόπο δις, με Γουάλας και Γιασικεβίτσιους (59-63).

Ο Λάσμε θα μειώσει με κάρφωμα και με κάτι περισσότερο από ένα λεπτό στο χρονόμετρο ο αρχηγός του Παναθηναϊκού  θα σηκωθεί για τρεις και θα ευστοχήσει για το προβάδισμα (64-63).

Η ραψωδία του Μήτσου είχε και συνέχεια αφού με πέντε δευτερόλεπτα χρόνο επίθεσης για τη Μπαρτσελόνα, θα δυσκολέψει την πρώτη πάσα μετά την επαναφορά των Καταλανών, με αποτέλεσμα ο Γιασικεβίστιους να σουτάρει υπό κακές προϋποθέσεις και να χάσει το σουτ. Η μία εύστοχη βολή του Γκιστ στη συνέχεια έγραψε το τελικό 65-63 με τον Ναβάρο να αστοχεί στο τελευταίο τραβηγμένο σουτ. 

Τα δεκάλεπτα: 20-10, 38-29, 50-51, 65-63

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 14, Ματσιούλις 5, Ούκιτς 6, Λάσμε 11 (8ρ), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 12, Γκιστ 9, Μπανκς, Ξανθόπουλος, Σχορτσανίτης 4

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα, Χουέρτας, Αμπρίνες 6, Ναβάρο 17, Γιασικεβίτσιους 13, Γουάλας 5, Ινγκλς, Λόρμπεκ 8, Τζαουάι 2, Τόμιτς 12 (9ρ)

Η εξέλιξη του αγώνα λεπτό προς λεπτό από το novasports.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.