ΠΑΟ στους «8» και ακόμη παραπέρα… (video)

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας υποδειγματική άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, διέλυσε τη Μπάμπεργκ (82-60) στη Γερμανία, εξασφάλισε την πρόκριση του στους «8» της Ευρωλίγκα και πλέον θα ψάξει κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και το καλύτερο πλασάρισμα.

Ο Παναθηναϊκός παίζοντας υποδειγματική άμυνα στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, διέλυσε τη Μπάμπεργκ (82-60) στη Γερμανία, εξασφάλισε την πρόκριση του στους «8» της Ευρωλίγκα και πλέον θα ψάξει κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και το καλύτερο πλασάρισμα. Κορυφαίος για τους «πράσινους» ο Ματσιούλις με 24 πόντους (6/7 τρ.), ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Σχορτσανίτης (10 π.). Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Νάχμπαρ με 14 πόντους.

Ο Παναθηναϊκός χωρίς τον Διαμαντίδη στην αρχική του πεντάδα έδωσε βάση στην άμυνα του, δεν επέτρεψε στη Μπάμπεργκ να τρέξει στον αιφνιδιασμό  και με καλή κυκλοφορία της μπάλας και σωστές επιλογές στην επίθεση προηγήθηκε με 12-7 στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου. Οι Γερμανοί προσπάθησαν να τρέξουν στο ελεύθερο γήπεδο και να βρουν σκορ στον αιφνιδιασμό, όμως παρά τις προσπάθειες του Φορντ, ο Διαμαντίδης με δύο τρίποντα έδωσε στον Παναθηναϊκό προβάδισμα οκτώ πόντων ένα λεπτό πριν το  τέλος του δεκαλέπτου. Από εκεί και πέρα, ο Νάχμπαρ μείωσε προσωρινά από τη γραμμή των βολών, για να έρθει ο Μπράμος στην εκπνοή της πρώτης περιόδου και με τρίποντο να στείλει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (16-26).

Στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου οι «πράσινοι» συνέχισαν στο ίδιο τέμπο. Με υποδειγματική άμυνα και με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να κάνει… πάρτυ κάτω από το καλάθι των Γερμανών προηγήθηκαν με 20-36 πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι παίκτες του Κρις Φλέμινγκ βλέποντας ότι δεν καταφέρνουν να διασπάσουν την άμυνα του Παναθηναϊκού δοκίμασαν μακρινά σουτ και μείωσαν προσωρινά σε 25-36.  Ωστόσο ο Διαμαντίδης ήταν ορεξάτος στην επίθεση και είτε μοίραζε στους συμπαίκτες του είτε σκόραρε και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 27-42.

Στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου ο Παναθηναϊκός έτρεξε ένα σερί 6-0 και έστειλε τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (27-48) για πρώτη φορά στο παιχνίδι. Η Μπάμπεργκ αντέδρασε και με ένα μίνι ξέσπασμα κατάφερε να εκμεταλλευτεί τα κενά διαστήματα των «πρασίνων»  για να μειώσει σε 34-51, πέντε λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Οι Γερμανοί συνέχισαν την αντεπίθεση τους, μείωσαν στους 15 πόντους (40-55), εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη συγκέντρωσης των φιλοξενούμενων στην άμυνα,  όμως οι συνεχόμενοι πόντοι του Λάσμε και ένα δύσκολο καλάθι του Ούκιτς στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου έστειλαν τον Παναθηναϊκό στην τελευταία περίοδο με προβάδισμα 18 πόντων (41-59).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ανέλαβε δράση ο Γιόνας Ματσιούλις. Ο Λιθουανός φόργουορντ με πέντε (!) συνεχόμενα τρίποντα έκανε το 74-47 πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα και ουσιαστικά σφράγισε τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού και κατ’ επέκταση την πρόκριση στους «8» της Ευρωλίγκας. Από εκεί και πέρα, ο Αργύρης Πεδουλάκης πέρασε στο παιχνίδι τους Σκορδίλη, Γιαννόπουλο και Ξανθόπουλο, θέλοντας να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες και οι «πράσινοι» πήραν το ροζ φύλλο αγώνα με το τελικό 82-60.

Τα δεκάλεπτα: 16-26, 27-42, 41-59, 60-82

Μπάμπεργκ(Κρις Φλέμινγκ): Νάχμπαρ 14, Τάντα 4, Σμιτ, Νέουμαν 2, Φορντ 11, Τζέικομπσεν 8, Μάσεϊ, Γκαβέλ, Ζίρμπες, Ογκίλβι 9, Γουάλς 12

Παναθηναϊκός (Αργύρης Πεδουλάκης): Μπράμος 5, Ματσιούλις 24 (6/7 τρ), Ούκιτς 4, Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8, Γκιστ 11, Μπανκς 3, Ξανθόπουλος 4, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 10


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.