Μην το πείτε στον «Εξάστερο» (video)

Η ΤΣΣΚΑ πέτυχε τον Παναθηναϊκό σ΄ ένα από τα χειρότερα βράδια της ιστορίας του, τον διέλυσε με 93-66 κι έκανε το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας, κερδίζοντας το πρώτο ματς στη Μόσχα δια περιπάτου.

Η ΤΣΣΚΑ πέτυχε τον Παναθηναϊκό σ΄ ένα από τα χειρότερα βράδια της ιστορίας του, τον διέλυσε με 93-66 κι έκανε το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ της Ευρωλίγκας, κερδίζοντας το πρώτο ματς στη Μόσχα δια περιπάτου.

Με τον Διαμαντίδη άποντο με μεγαλύτερο αριθμό στη στατιστική του τα λάθη (τρία) και την άμυνά του να βολοδέρνει ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο απέναντι στην πληρέστερη ΤΣΣΚΑ. Με τους Κιριλένκο και Τεόντοσιτς να… στήνουν πάρτι στο πρώτο ημίχρονο, όπου οι Ρώσοι σκόραραν εννέα τρίποντα, με τον Ντεμέτρις Νίκολς να μην χάνει σουτ και να φθάνει στους 13 πόντους και το «τριφύλλι» να έχει να επιδείξει μόνο ενέργειες του Παππά, το τελικό 93-66 ήρθε φυσιολογικά.

Ο Τεόντοσιτς έκλεισε το ματς με 18 πόντους και 8 ασίστ, ο ΑΚ-47 με 12, κι όλα αυτά χωρίς ο Δημήτρης Ιτούδης να τους δώσει, παρά ελάχιστο στον Σέρβο, χρόνο στο δεύτερο 20λεπτο. Διαμαντίδης και Μπατίστα προφυλάχθηκαν, ομοίως, στο διάστημα αυτό από τον Ντούσαν Ιβάνοβιτς, ο οποίος είδε την ομάδα του να μην κάνει τίποτε σωστά. Ο Παππάς είχε 16 πόντους στο 1-0 της σειράς για την ΤΣΣΚΑ, με τον Γκιστ να έχει 14 και τον Μαυροκεφαλίδη 10, αλλά όταν η έκβαση του αγώνα είχε κριθεί. Επόμενη αναμέτρηση της προημιτελικής Best-of-Five σειράς της Ευρωλίγκας είναι την Πέμπτη (16/4), πάλι στη ρώσικη πρωτεύουσα. 

Τον έσβησε από το χάρτη!

Ένα από τα πλέον εφιαλτικά πρώτα ημίχρονα στην ιστορία του πέρασε ο Παναθηναϊκός, στη Μόσχα, από την ΤΣΣΚΑ. Με μεγάλα προβλήματα στην άμυνα, τα οποία κόστισαν 56 πόντους, με έλλειψη συγκέντρωσης στη δεύτερη περίοδο όπου σημείωσε έξι πόντους και πλήρη παράδοση στο ίδιο χρονικό σημείο – στο οποίο δέχθηκε 16-0 σερί από τους Ρώσους – ο εξάκις Πρωταθλητής Ευρώπης βρέθηκε να ηττάται στο 20λεπτο με 56-27. Η διαφορά των 29 πόντων αντικατοπτρίζει την αγωνιστική διαφορά στο παρκέ των δύο αντιπάλων.

Για την ΤΣΣΚΑ Αντρέι Κιριλένκο και Μίλος Τεόντοσιτς έκαναν πάρτι με 12 και 10 πόντους αντίστοιχα, κλείνοντας το ημίχρονο ο Σέρβος γκαρντ και με 8 ασίστ. Με τον Παππά να πραγματοποιεί μία παραγωγική περίοδο, σκοράροντας δύο μαζεμένα τρίποντα, τον Μπατίστα να βρίσκει λύσεις στην επίθεση και τους Γκιστ, Γιάνκοβιτς να προσφέρουν κάποιες ανάσες οι «πράσινοι» έκλεισαν την πρώτη περίοδο με 29-21 πίσω στο σκορ. Οι ενδείξεις στο παθητικό ήταν ανησυχητικές, τουλάχιστον το «τριφύλλι» βρήκε πόντους για να μείνει στο ματς.

Από το καλάθι του Μπατίστα στο 35-25, με 16-0 των γηπεδούχων η διαφορά έφθασε στους 26 (51-25). Στο διάστημα αυτό όποιοι έπαιξαν για τους Μοσχοβίτες δημιούργησαν προβλήματα. Ακόμη και οι «ρεζέρβες» Νίκολς και Μαρκοϊσβίλι, με τους παίκτες του Παναθηναίκού ν΄ αδυνατούν να παρακολουθήσουν το ρυθμό και τις προσωπικές άμυνες, χάνοντας συνέχεια τους αντιπάλους τους. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν επτά λεπτά περίπου χωρίς σκορ, δέχθηκαν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό κι αυτό είχε ως φυσική συνέπεια το 56-27 του 20λεπτου.

Ημίχρονο διαδικαστικού χαρακτήρα

Με το παιχνίδι να έχει κριθεί στο πρώτο ημίχρονο και το δεύτερο ματς της σειράς ν΄ ακολουθεί σε δύο ημέρες, Δημήτρης Ιτούδης (και για λόγους fair play) και Ντούσκο Ιβάνοβιτς έδωσαν ανάσες στους βασικούς τους παίκτες, με τους Κιριλένκο, Τεόντοσιτς και Διαμαντίδη να δίνουν μηδαμινό «παρών» στο διάστημα αυτό. Ο Παναθηναϊκός κινδύνευσε με διασυρμό. Όχι πώς το τελικό 93-66 και το -27 είναι τιμητικό, όμως η διαφορά έφθασε και στους 35 πόντους (77-42), με τους «δεύτερους» Μαρκοίσβίλι και Ντεμέτρις Νίκολς να τα δίνουν όλα για να δείξουν στον προπονητή τους, ότι αξίζουν περισσότερο χρόνο.

Αυτό ήταν και το σκορ της τρίτης περιόδου, με το κέρδος του τελευταίου δεκάλεπτου να είναι η μείωση της διαφοράς κάτω από τους 30 πόντους για το «τριφύλλι». Από το 86-56 και μετά η απόσταση δεν εκτοξεύθηκε περαιτέρω, με το μπάσκετ και από τις δύο πλευρές να είναι πιο ελεύθερο. Χρόνο συμμετοχής για την ΤΣΣΚΑ πήρε ο μέχρι πρότινος τραυματίας Κριάπα, ενώ ο Ιβάνοβιτς έδωσε την ευκαιρία και στον Λούντζη να εξασφαλίσει λεπτά σημειώνοντας, μάλιστα, το πρώτο του καλάθι στην Ευρωλίγκα. Του εφιαλτικού αγώνα αυτού, για την ελληνική ομάδα, ακολουθεί το δεύτερο παιχνίδι στη Μόσχα την Πέμπτη (16/4). Εκεί όπου οι Μοσχοβίτες θα μπουν με 1-0 εμπρός στη σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 29-21, 56-27, 77-42, 93-66.

Οι πόντοι:
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Δημήτρης Ιτούδης): Ντε Κολό 7 (4 ασίστ), Τεόντοσιτς 18 (8 ασίστ), Νίκολς 13, Τζάκσον 7 (4 ριμπάουντ), Μαρκοϊσβίλι 13, Κορόμπκοφ 4, Ουίμς 2, Βοροντσέβιτς 7 (4 ριμπάουντ), Κάουν 6, Κριάπα 2, Χάινς 2, Κιριλένκο 12 (4 ριμπάουντ).
Παναθηναϊκός (Ντούσαν Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 4, Γιάνκοβιτς 7, Φώτσης 3, Νέλσον 2, Παππάς 16 (4 ριμπάουντ), Μαυροκεφαλίδης 10, Διαμαντίδης, Γκιστ 14, Μπατίστα 8, Μπλουμς, Λούντζης 2.

Το Live του αγώνα, όπως τον κάλυψε το Novasports.gr:

Live Blog ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ – ΠΑΟ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.