Παναθηναϊκός… εξάψυχος (video)

Σε παιχνίδι «must win», ο Παναθηναϊκός αν και είδε την διαφορά του να εξανεμίζεται στην τελευταία περίοδο, έδειξε χαρακτήρα και επικράτησε 69-66 της Καρσίγιακα, πετυχαίνοντας το πρώτο του φετινό ευρωπαϊκό «διπλό» που του εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στο Top-16 της Ευρωλίγκας.

Σε παιχνίδι «must win», ο Παναθηναϊκός αν και είδε την διαφορά του να εξανεμίζεται στην τελευταία περίοδο, έδειξε χαρακτήρα και επικράτησε 69-66 της Καρσίγιακα, πετυχαίνοντας το πρώτο του φετινό ευρωπαϊκό «διπλό» που του εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στο Top-16 της Ευρωλίγκας.

Οι «πράσινοι» αν και ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι, «χτίζοντας» από νωρίς μια διαφορά ασφαλείας, την οποία διατήρησαν για περισσότερα από 30 λεπτά, στην τελευταία περίοδο έδειξαν τάσεις… αυτοκτονίας και λίγο έλειψε να το πληρώσουν. Παρόλα αυτά, ο Φελντέιν κράτησε όρθιο το «τριφύλλι» στις δύσκολες στιγμές και οι Καλάθης (τρίποντο) και Γκιστ (τάπα) «σκότωσαν» την Καρσίγιακα, χαρίζοντας στον Παναθηναϊκό την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη. 

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, η οποία ήταν πολύ καλή αμυντικά, όχι όμως και επιθετικά, ήταν ο Φελντέιν με 17 πόντους, ενώ 14 πρόσθεσε ο Γκιστ. Ο Καλάθης σημείωσε 10 και το πιο κρίσιμο σουτ του αγώνα. Από την τουρκική ομάδα πρώτος σκόρερ ήταν ο Άιβερσον με 14 πόντους, ενώ μεγάλη ζημιά στην άμυνα των «πρασίνων» έκανε και ο Άλτιντιγκ με 12 πόντους. 

Ο Παναθηναϊκός, πλέον, βρίσκεται στο 3-4 και ουσιαστικά έχει «αγκαλιάσει» την πρόκριση στο Top-16 της Ευρωλίγκας. Στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές θα αντιμετωπίσει διαδοχικά τις Μπαρτσελόνα (εντός), Ζιελόνα Γκόρα (εντός) και τη Ζάλγκιρις Κάουνας (εκτός) με στόχο να «σφραγίσει» το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Από την άλλη πλευρά, η τουρκική ομάδα την επόμενη αγωνιστική θα ταξιδέψει στο Κάουνας για να αντιμετωπίσει την Ζαλγκίρις (3-4). 

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι, αφού παρά την… καυτή ατμόσφαιρα που είχαν δημιουργήσει οι Τούρκοι, ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος στο πλάνο του, πήγε σε σωστές επιλογές στην επίθεση και προηγήθηκε με 8-0, αναγκάζοντας τον Σαρίτσα να καλέσει εσπευσμένα time out, πριν καν συμπληρωθούν τρία αγωνιστικά λεπτά. Η Καρσίγιακα, έσπασε το… ρόδι στην επίθεση με τρίποντο του Παλάσιος (3-8), όμως αυτό δεν επηρέασε την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Η «πράσινη» άμυνα εξακολουθούσε να λειτουργεί άψογα, Καλάθης, Γκιστ και Φελντέιν ήταν άκρως αποτελεσματικοί στην άλλη πλευρά του γηπέδου και η διαφορά εκτοξεύτηκε γρήγορα πάνω από τους δέκα πόντους (5-16). Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι επιχειρούσαν να «ψαλιδίσουν» τη διαφορά με σουτ τριών πόντων, όμως η πλειοψηφία αυτών έβρισκε σίδερο. Έτσι, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο, έχοντας κάνει εξαιρετική δουλειά και με προβάδισμα 12 πόντων (9-21). 

Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο Φώτσης έστειλε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (+14), έως τότε στο παιχνίδι, (9-23), όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι «πράσινοι» έπαθαν «μπλακ άουτ» στην επίθεση, με αποτέλεσμα να σκοράρουν μόλις έναν πόντο σε περίπου πέντε αγωνιστικά λεπτά. Το μόνο θετικό για την ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, σε εκείνο το διάστημα, ήταν ότι δεν δέχονταν εύκολους πόντους, αφού η Καρσίγακα το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 16-24. Ο Φελντέιν που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν από τους πιο σταθερούς και αποτελεσματικούς παίκτες του Παναθηναϊκού, έδωσε επιθετική ανάσα στην ομάδα του (16-27) και ουσιαστικά «ξύπνησε» τους συμπαίκτες του. Ραντούλιτσα και Φώτσης ανέλαβαν δράση στην επίθεση και οι «πράσινοι» πήγαν στα αποδυτήρια με… αέρα 13 πόντων (23-36).

Όπως στην αρχή της δεύτερης περιόδου, έτσι και στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Παναθηναϊκός έστειλε τη διαφορά στο +14 (23-37), όμως και πάλι «μπλόκαρε» στην επίθεση. Μόνο που αυτή τη φορά οι Τούρκοι ήταν πιο αποτελεσματικοί και με μπροστάρη τον Άιβερσον «ψαλίδισαν» τη διαφορά (30-39). Ο Ραντούλιτσα έδωσε κάποιες λύσεις στο σκοράρισμα, όμως οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό στην επίθεση, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι και «ροκάνισαν» κι άλλο τη διαφορά (34-41), σηκώνοντας στο… πόδι 5.000 Τούρκους. Ο Παναθηναϊκός πάντως αν και έδειχνε να έχει χάσει τη συγκέντρωση του είχε και πάλι την απάντηση. Ο Γιάνκοβιτς αρχικά και ο Φώτσης στη συνέχεια με τρίποντες «βόμβες» έστειλαν το «τριφύλλι» στο +9 (41-50) και «πάγωσαν» το γήπεδο της Καρσίγιακα.   

Στην τελευταία περίοδο, όπως ήταν λογικό, η Καρσίγιακα βλέποντας τον Παναθηναϊκό να μην… τελειώνει το ματς, έκανε την αντεπίθεση της. Με τον Άιβερσον να βάζει το ένα καλάθι μετά το άλλο, οι Τούρκοι μείωσαν στους 5 (48-53) και έβαλαν… φωτιά στο παιχνίδι, αναγκάζοντας τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να καλέσει εσπευσμένα time out. Ο Καλάθης με τρίποντο έδωσε επιθετική ανάσα στην ομάδα του (48-56), όμως δεν ήταν αρκετή αφού οι γηπεδούχοι είχαν βρει για τα καλά ρυθμό και πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής (59-60). Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Φελντέιν, ο οποίος με τέσσερις σερί πόντους κράτησε όρθιο τον Παναθηναϊκό (59-64). Η Καρσίγιακα πάντως δεν πτοήθηκε. Παίρνοντας τρομερή ενέργεια από τον κόσμο της, απάντησε με σερί 5-0 και ισοφάρισε σε 64-64, 1:49’ πριν το φινάλε του αγώνα. Το παιχνίδι είχε γίνει πραγματικό ντέρμπι και κάπου εκεί βγήκε μπροστά ο Νικ Καλάθης. Ο διεθνής γκαρντ με τρίποντο έγραψε το 64-67, ο Γκιστ «καθάρισε» στην άμυνα με μία… αριστοκρατική τάπα και ο Φελντέιν διαμόρφωσε το τελικό 66-69, με το οποίο ο Παναθηναϊκός πέτυχε την πρώτη του φετινή εκτός έδρας νίκη στην Ευρωλίγκα.

Τα δεκάλεπτα: 9-21, 23-36, 41-50, 66-69 

Καρσίγιακα (Σαρίτσα): Ράγκλαντ, Παλάσιος 5 (1), Άιβερσον 14, Μπαϊγκούλ 8 (2), Αλτιντίγκ 12 (1), Κάρτερ Τζάστιν 11 (2), Γκονλούμ 7, Γκάμπριελ 4, Κάρτερ Τζος, Σιπάχι 5 (1), Σεντσούρκ.
 
Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς, Γιάνκοβιτς 6 (1), Φώτσης 8 (2), Ραντούλιτσα 11, Φελντέιν 17 (3), Διαμαντίδης, Γκιστ 14 (2), Καλάθης 10 (2), Κούζμιτς 3.  

Live Blog Καρσίγιακα – Παναθηναϊκός


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.