Γιάνκοβιτς: «Θα τα δώσουμε όλα»

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς υπογράμμισε πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα παλέψουν για την ισοφάριση.

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς υπογράμμισε πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα παλέψουν για την ισοφάριση. Ο παίκτης των «πράσινων» ξεκαθάρισε πως η ομάδα του θα προσπαθήσει να φέρει την προημιτελική σειρά με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα ίσια, προκειμένου να διεκδικήσει το εισιτήριο της πρόκρισης στο πέμπτη ματς, στη ρωσική πρωτεύουσα. 

Αρχικά, ο Γιάνκοβιτς τόνισε στην εφημερίδα «Sportday»: «Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια σε όλους. Ήταν μια μάχη και έχουμε και συνέχεια. Πρέπει ωστόσο να δείξουμε το ίδιο πρόσωπο, να καταθέσουμε ξανά καρδιά και ψυχή στο παρκέ. Κάτι που ζητούν όλοι από εμάς, αλλά και οι ίδιοι μας οι εαυτοί».

Σχετικά με τα δυο πρώτα ματς στη Μόσχα, ο Γιάνκοβιτς τόνισε: «Θεωρώ ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Άλλο να χάνεις και να προσπαθείς και άλλο να χάνεις με κατεβασμένα τα χέρια. Πρέπει να δίνουμε πάντα τον καλύτερό μας εαυτό, να δίνουμε μάχη σε κάθε λεπτό του αγώνα. Δεν είμαστε μόνο ομάδα με ταλέντο και δεν στηριζόμαστε μόνο στην ευστοχία στο δίποντο ή στο τρίποντο, αλλά οφείλουμε να βάζουμε τα κορμιά μας στη φωτιά».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις ημέρες που ακολούθησαν των δυο ηττών  στη Μόσχα: ««Ήταν δύσκολες μέρες γιατί σε βάζει να σκέφτεσαι πολύ, να κοιτάς πράγματα εκτός μπάσκετ, να μην περνάει η ώρα και να βλέπεις εφιάλτες. Όταν δεν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και την προσπάθεια που έχεις κάνει δεν περνάς και ωραία. Άρα θεωρώ ότι μια χρονιά όσο επιτυχημένη και να είναι, άλλο τόσο ρόδινα περνάς τις μέρες σου».

Ο Γιάνκοβιτς μίλησε και για τη μεταμόρφωση του Παναθηναϊκού στο τρίτο ματς: «Δεν υπάρχει τσιπάκι σε νίκη ή ήττα. Παλεύεις ή δεν παλεύεις. Το θέμα είναι να παλέψεις και ότι βγει. Παναθηναϊκός σημαίνει μαχητική ψυχή. Έτσι είναι! Ξαφνιάστηκα με τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε. Μακάρι να το ζήσει κάθε αθλητής αυτό στην καριέρα του. Ένιωσα ξανά τι σημαίνει αυτός ο κόσμος και πόσο κοντά είναι οι φίλαθλοί μας. Διότι το δείγμα που δείξαμε στη Μόσχα ήταν αρνητικό εκτός από μερικές περιπτώσεις. Ήμασταν στενοχωρημένοι και δεν ξέραμε τι να περιμένουμε. Μας αποστόμωσαν. Νιώθω συγκινημένος. Τους το χρωστούσαμε, όπως και σε όλη την ομάδα».

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού τόνισε για τους στόχους της ομάδα του: «Δεν μπορούμε να βάλουμε ταμπέλες και όρια. Υπάρχει μπροστά μας άλλο ένα μεγάλο ματς για την ιστορία του Παναθηναϊκού και θέλουμε να κάνουμε το 2-2 ώστε να πάμε στη Μόσχα. Δεν χρειάζονται μεγάλα λόγια. Πρέπει να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί, να παίξουμε σκληρά και αν χρειαστεί να βγούμε… όλοι και με 5 φάουλ. Πάντως θα δώσουμε το 150% των δυνατοτήτων μας».

Τέλος, ο Γιάνκοβιτς υπογράμμισε: «θα αγωνίζομαι σε όποια θέση θέλει ο προπονητής μου. Σε όποια θέση με έχει ανάγκη η ομάδα. Από πλέι μέικερ μέχρι και σέντερ. Αν χρειαστεί θα μαρκάρω και τον Κάουν. Άλλωστε στο μπάσκετ δεν υπάρχουν θέσεις. Σημασία έχει να δουλέψεις στον τρόπο μαρκαρίσματος. Ο Νίκος βγήκε μπροστά. Πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση για άλλη μια φορά και απέδειξε γιατί έφτασε έως εδώ και τι τύπος είναι. Μας οδήγησε μαζί με τον Διαμαντίδη και τον Φώτση σε αυτή την μεγάλη νίκη και είμαι διπλά χαρούμενος».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.