Το «στολίδι» της Μαδρίτης

Το Final Four της Ευρωλίγκας επιστρέφει στην Ισπανία και τη Μαδρίτη και το Novasports.gr παρουσιάζει το «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες» ή «Barclaycard Center» όπως ονομάζεται από τον Ιούλιο του 2014 που θα φιλοξενήσει τους τέσσερις αγώνες.

Το Final Four της Ευρωλίγκας επιστρέφει στην Ισπανία και τη Μαδρίτη και το Novasports.gr παρουσιάζει το «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες» ή «Barclaycard Center» όπως ονομάζεται από τον Ιούλιο του 2014 που θα φιλοξενήσει τους τέσσερις αγώνες. 

Όπως το 2008, όπου η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κατέκτησε το 6ο Ευρωπαϊκό της ιστορίας της μέσα στη Μαδρίτη, έτσι και φέτος επτά χρόνια αργότερα το «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες» θα ανοίξει τις πόρτες του για να φιλοξενήσει το κορυφαίο γεγονός του Ευρωπαϊκού μπάσκετ σε συλλογικό επίπεδο. 

Το «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες» αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά γήπεδα όχι μόνο της Ιβηρικής χερσονήσου, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης. Χτίστηκε το μακρινό 1960, όμως στις 28 Ιουνίου του 2001 καταστράφηκε ολοσχερώς λόγω μιας μεγάλης πυρκαγιάς. Την ανακατασκευή του η οποία ξεκίνησε στις 20 Φεβρουαρίου και έφτασε τα 124 εκατομμύρια ευρώ ανέλαβαν οι αρχιτέκτονες Ενρίκε Ερμόσο και Παλόμα Ουιντόμπρο, οι οποίοι του έδωσαν ένα πιο μοντέρνο στυλ. 

Έτσι, λοιπόν σχεδόν τρία χρόνια αργότερα (16 Φεβρουαρίου του 2005) το «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες», άνοιξε και πάλι τις πόρτες του για να φιλοξενήσει τα κορυφαία γεγονότα της Μαδρίτης. Τα εγκαίνια έκαναν ο δήμαρχος Αλμπέρτο Ρουίθ Γκαγιαρντόν και η πρόεδρος της κοινότητας της Μαδρίτης, Εσπεράνσα Αγκίρε. Από τον Ιούλιο του 2014 το ιστορικό γήπεδο ονομάζεται «Barclaycard Center» για λόγους χορηγίας. 

Πριν την καταστροφή του το «στολίδι» της Μαδρίτης είχε φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, το οποίο είχαν κατακτήσει οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής νικώντας με 87-85 στον τελικό τη Σοβιετική Ένωση. Μετά την ανακατασκευή του στο «Παλάθιο ντε Ντεπόρτες» έχουν φιλοξενηθεί το Ευρωμπάσκετ του 2007, το Final Four της Ευρωλίγκας το 2008, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και τρεις τελικοί του Κόπα Ντελ Ρέι (2006, 2009, 2011).

Από εκεί και πέρα, αποτελεί έδρα των Ρεάλ Μαδρίτης και Εστουντιάδες με χωρητικότητα 13.000 θέσεις, χρησιμοποιείται για αγώνες χάντμπολ (14.000 θέσεις), ενώ κατά καιρούς φιλοξενεί συναυλίες κορυφαίων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων. 

Η πρόσβαση στο γήπεδο είναι πολύ εύκολη για τους οπαδούς των ομάδων που θα δώσουν το «παρών» στο φετινό Final Four, καθώς σε απόσταση λίγων μέτρων υπάρχουν δύο στάσεις μετρό. Επίσης κοντά στο «Barclaycard Center» βρίσκεται το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Σάντα Κριστίνα». 

Η ταυτότητα του Barclaycard Center:

Έδρα: Μαδρίτη
Χωρητικότητα
Μπάσκετ: 13.000
Χάντμπολ: 14.000
Συναυλίες: 15.500
Αρχιτέκτονες: Ενρίκε Ερμόσο – Παλόμα Ουιντόμπρο


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.