Ο Βίκτορ Χριάπα προειδοποιεί πως ο Ολυμπιακός διαθέτει και άλλα «όπλα» πλην του Βασίλη Σπανούλη και δηλώνει πως η επικράτηση στο Final Four είναι συχνά και θέμα τύχης.

Ο Βίκτορ Χριάπα προειδοποιεί πως ο Ολυμπιακός διαθέτει και άλλα «όπλα» πλην του Βασίλη Σπανούλη και δηλώνει πως η επικράτηση στο Final Four είναι συχνά και θέμα τύχης.

Ο 32χρονος Ρώσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μιλώντας στο R – Sport, αναφέρθηκε πως στο τελευταίο της στάδιο η Euroleague είναι «λοταρία» και έτσι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιος θα κερδίσει.

«Θέλω να κερδίσω στη Μαδρίτη, όπως και το 2008. Θα πάμε στην ισπανική πρωτεύουσα για να κατακτήσουμε τον τίτλο. Όμως όπως γνωρίζω από την εμπειρία μου, το Final Four είναι λοταρία, δεν κερδίζει πάντα ο πιο δυνατός, αλλά και ο πιο τυχερός. Πέρσι το απόδειξε η Μακάμπι. Ακόμα και ο τότε προπονητής της Ντέιβιντ Μπλατ παραδέχτηκε πως αν η μορφή του τουρνουά δεν ήταν έτσι, η Μακάμπι δεν θα μπορούσε να κερδίσει».

Όσον αφορά τον Δημήτρη Ιτούδη και τις διαφορές που έχει με τους προκατόχους του στον πάγκο, ο Χριάπα τόνισε:

«Πολλά εξαρτώνται από τον προπονητή, εμείς αλλάζουμε συνεχώς. Φέτος πάμε με τον Δημήτρη Ιτούδη, οπότε η προπόνηση εξαρτάται από το δικό του όραμα και τον δικό του τρόπο κατανόησης του μπάσκετ. Έχουμε προετοιμαστεί με πολλούς τρόπους στο παρελθόν, άλλοι προπονητές έδιναν βάση στην άμυνα, άλλοι στην επίθεση. Φέτος είμαστε πιο ισορροπημένοι. Ο Ιτούδης δεν μας δείχνει ότι το Final Four είναι κάτι ιδιαίτερο γι’ αυτόν, αλλά σίγουρα είναι. Κάθε άνθρωπος το αντιμετωπίζει διαφορετικά, αλλά σε ό, τι έχει να κάνει με την προπόνηση και την ανάλυση, είναι ένας επαγγελματίας που κάνει τη δουλειά του».

Τέλος, ο αρχηγός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας εξέφρασε την άποψη ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ο Βασίλης Σπανούλης:

«Στο εντός έδρας παιχνίδι μας με τον Ολυμπιακό ο Σπανούλης δεν ήταν εκεί, αλλά οι Έλληνες ήταν δυνατοί και έχασαν μόνο στο τέλος. Στον Ολυμπιακό υπάρχουν και άλλοι πολύ καλοί παίκτες, όπως ο Πρίντεζης και ο Ντάρντεν. Οπότε δεν μπορούμε να πούμε ότι αν σταματήσουμε έναν παίκτη θα αποτύχει ο Ολυμπιακός. Πρέπει να το θέλουμε περισσότερο».