Το κανε ΠΑΛΙ! (video)

Δεν γίνονται αυτά! Με 0/11 σουτ για 26 λεπτά, ο Σπανούλης πέτυχε 11 πόντους στο τελευταίο τρίλεπτο με απίστευτα καλάθια και οδήγησε τον Ολυμπιακό του "μαέστρου" Σφαιρόπουλου σε νίκη με 70-68 επί της ΤΣΣΚΑ και στον τελικό της Κυριακής!

Δεν γίνονται αυτά! Με 0/11 σουτ για 26 λεπτά, ο Σπανούλης πέτυχε 11 πόντους στο τελευταίο τρίλεπτο με απίστευτα καλάθια και οδήγησε τον Ολυμπιακό του “μαέστρου” Σφαιρόπουλου σε νίκη με 70-68 επί της ΤΣΣΚΑ και στον τελικό της Κυριακής!

Ο Ολυμπιακός έμεινε 9 πόντους πίσω με 3:39 να απομένουν (63-54), ωστόσο ο αρχηγός του Ολυμπιακού έβαλε πολύ δύσκολα καλάθια και το ματς ήρθε τούμπα!

Για να γίνουν όλα αυτά, είχε προηγηθεί φοβερή εμφάνιση από Παπαπέτρου και Αγραβάνη, επιθετική βοήθεια από τον Πρίντεζη στο πρώτο ημίχρονο, καθαρό μυαλό από τον Σλούκα αλλά και σπουδαία κίνηση του Σφαιρόπουλου, που έχοντας τον Ντάνστον φορτωμένο με 4 φάουλ, γύρισε το σχήμα σε εξαιρετικά χαμηλό με δύο 4άρια και τρία γκαρντ, πιέζοντας στην άμυνα και κάνοντας τα χέρια των Ρώσων να τρέμουν όσο περνούσε η ώρα. 

Οι Πειραιώτες έτρεξαν 16-5 στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, τα ψυχικά αποθέματα τους ήταν απύθμενα για ακόμα μία φορά και ο Βασίλης Σπανούλης έκανε (ξανά) αυτά που δεν γίνονται. 

Οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν ραντεβού στον τελικό της Κυριακής, με στόχο το τέταρτο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο και τρίτο την τελευταία τετραετία.

Στους 14 πόντους ο Πρίντεζης (8ρ), 13 από τον Σπανούλη και 10 από τον Σλούκα, στους 18 ο Ντε Κολό και στους 11 ο Κάουν, με την ομάδα του Ιτούδη να έχει το ματς εκεί που ήθελε για 36 λεπτά, αλλά όχι για 40…

Το ματς

Το παιχνίδι πήγε από την αρχή στη δύναμη και στις δύο πλευρές του παρκέ. Η ΤΣΣΚΑ είχε οχυρώσει τη ρακέτα με τα πελώρια κορμιά της, αναγκάζοντας τον Ολυμπιακό να ψάξει το σουτ απ’ έξω. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν σχετικά καλά σε αυτό τον τομέα με Μάντζαρη (3-0), Πρίντεζη. 

Οι Ρώσοι ακούμπησαν τη μπάλα στους ψηλούς, με Κάουν και Βοροντσέβιτς να δίνουν πόντους (10-9) με τους διαιτητές πάντως να έχουν δύο σταθμά στη λογική των φάουλ, αφού οι επαφές σφυρίζονταν στην άμυνα του Ολυμπιακού, όχι όμως και στην άλλη πλευρά. 

Ντε Κολό και Κιριλένκο έδωσαν προβάδισμα 15-9 με τον Ολυμπιακό να βρίσκει πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Παπαπέτρου. Ο μικρός έκανε καταληπτικό πρώτο ημίχρονο, σκόραρε με όλους τους τρόπους, κέρδισε μάχες στα ίσια από τον Κιριλένκο και έβγαλε μεγάλη ενέργεια. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε 17 όλα και πήγε στο -3 στο τέλος της πρώτης περιόδου (20-17). 

Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ωσεί παρών. Με την άμυνα του Ιτούδη άριστα προσαρμοσμένη πάνω του, ο αρχηγός των Πειραιωτών, δεν μπορούσε να βρει στόχο, ολοκληρώνοντας το πρώτο μισό με 0/8 εντός πεδιάς και μόλις δύο πόντους από βολές. 

Ο Τζάκσον δημιούργησε αίφνης πολλαπλά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού και με δικούς του πόντους έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα επτά πόντων στην ομάδα του (24-17). Τα (αναγκαστικά) σουτ των ερυθρολεύκων δεν έμπαιναν, ενώ πολλές φορές η μπάλα έμενε στα χέρια των παικτών του Σφαιρόπουλου. Η λύση ήρθε (φυσικά) από μακριά (Πέτγουεϊ) αλλά και από την παλικαριά του Παπαπέτρου που έπαιζε σαν αφηνιασμένος. Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 24-22 και ήταν ξανά μέσα στο ματς, ενώ οι συνεχείς αλλαγές στην άμυνα, δυσκόλευαν τα σουτ των Ρώσων με τον Ντάνστον να δίνει προβάδισμα 28-27. 

Ο Γουίμς πήρε και τελείωσε προσπάθειες ενώ με ακόμα ένα τρίποντο, ο Πρίντεζης  (11 πόντοι, πρώτος σκόρερ στα πρώτα 20 λεπτά) διαμόρφωσε το 33 όλα και ο Χάντερ αμέσως μετά κάρφωσε για το 33-35. 

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 36-35, με τον Σφαιρόπουλο να παίζει άμυνα ζώνης (match up) στο τέλος του δεκαλέπτου…

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ άσχημα στο τρίτο δεκάλεπτο. Χωρίς καλάθι εντός πεδιάς για 6:30 έμειναν οι ερυθρόλευκοι, που είδαν την ΤΣΣΚΑ να ξεμακραίνει με 47-39. Οι Πειραιώτες έμεναν μέσα στο παιχνίδι χάρη στην καλή τους άμυνα, με τον Ντάνστον να χρεώνεται με τρίτο φάουλ, ενώ ο Σλούκας με καλάθι έκανε το 47-41. Μέσα από τη δυνατή άμυνα, Πρίντεζης και Αγραβάνης βρήκαν ρυθμό και μείωσαν σε 49-47. Με λέι απ του Τεόντοσιτς το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 51-47 με τον Ολυμπιακό να «μαζεύει» τα πράγματα. 

Παρά την υπεροχή του στα ριμπάουντ (31-23 με 15 επιθετικά σε εκείνο το σημείο) ο Ολυμπιακός δεν έπαιρνε πολλά από τις δεύτερες ευκαιρίες ενώ ο Τεόντοσιτς βρήκε ρυθμό και έκανε το 57-49 με τρίποντο. Τα πολλά λάθη στην επίθεση, δεν επέτρεπαν στον Ολυμπιακό να πλησιάσει, ενώ με Κάουν και Ντε Κολό, η ΤΣΣΚΑ ήταν μπροστά με 63-54 στα 3:39 για το φινάλε. 

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απέσυρε τον Ντάνστον που είχε τέσσερα φάουλ και αγωνίστηκε με δύο 4άρια (Πρίντεζη, Αγραβάνη) έχοντας ταυτόχρονα τρία γκαρντ στο παρκέ, πιέζοντας πολύ στην άμυνα. 

Τα τελευταία 3:39 αποτελούν τη ραψωδία του Βασίλη Σπανούλη. Τρίποντο για το 63-57, με τον Σλούκα με τέσσερις συνεχόμενους πόντους να κάνει το 63-61, ενώ τα φαντάσματα των Ρώσων άρχισαν να ξεπροβάλλουν…

Νέο τρίποντο του Σπανούλη για το 63-64, κι άλλο καλάθι μπροστά στα απλωμένα χέρια του Βοροντσέβιτς και 63-66! Με μία βολή του Χάινς και μεγάλο καλάθι του Γουίμς, η ΤΣΣΚΑ ισοφάρισε 66 όλα με 31 δεύτερα να μένουν. Η μπάλα πήγε στα χέρια του μεγάλου αρχηγού. Ροκανίζοντας όλον τον διαθέσιμο χρόνο, μπροστά στον Ντε Κολό από τα 8 μέτρα, ο V-Span γράφει το 66-69, ενώ ο Ντε Κόλο με δύο βολές μειώνει σε 68-69. Το τελευταίο φάουλ της ΤΣΣΚΑ έγινε στον Σλούκα, μέσα η πρώτη, έξω η δεύτερη (68-70), ο Ολυμπιακός παίζει καλή άμυνα, ο Κιριλένκο δεν προλαβαίνει να κάνει το (έτσι κι αλλιώς άστοχο) σουτ και οι Πειραιώτες είναι στον τελικό!

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 36-35, 51-47, 68-70 

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 18 (2), Τεόντοσιτς 8 (1), Νίκολς, Τζάκσον 9, Μαρκοϊσβίλι, Γουίμς 9, Βοροντσέβιτς 5 (1), Κάουν 11, Χριάπα 2, Χάινς 1, Κιριλένκο 5. 

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 5 (1), Χάντερ 2, Ντάνστον 5, Σπανούλης 13 (3), Παπαπέτρου 9 (1), Σλούκας 10, Πρίντεζης 14 (2), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 5 (1), Λαφαγέτ 3 (1), Ντάρντεν, Λοτζέσκι 2. 

Live Blog Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.