Φιλιπόφσκι: Παίκτης-“κλειδί” ο Διαμαντίδης

Η Ολίμπια Λιουμπλιάνα υποδέχεται την Παρασκευή στη Σλοβενία τον Παναθηναϊκό, με τις δύο ομάδες να «μετρούν» μία νίκη και μία ήττα στον 1ο όμιλο της Ευρωλίγκας.

Η Ολίμπια Λιουμπλιάνα υποδέχεται την Παρασκευή στη Σλοβενία τον Παναθηναϊκό, με τις δύο ομάδες να «μετρούν» μία νίκη και μία ήττα στον 1ο όμιλο της Ευρωλίγκας. Ο τεχνικός της ομάδας, Σάσο Φιλιπόφσκι, σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης χαρακτήρισε «παίκτη-κλειδί» τον Δημήτρη Διαμαντίδη, «απειλή» τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ενώ τόνισε ότι για να φτάσει η Ολίμπια στη νίκη θα πρέπει να επωφεληθεί από τα λάθη του Παναθηναϊκού και να έχει συγκέντρωση στην άμυνα.

«Ο Παναθηναϊκός άλλαξε πολλούς παίκτες και τον προπονητή του σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης παραμένει ο παίκτης-“κλειδί”, όντας ο ηγέτης της ομάδας εδώ και χρόνια. Η επίθεση κι άμυνα τελειώνουν σ’ αυτόν. Σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι είναι η κοινή παρουσία στο παρκέ των Διαμαντίδη κι Ούκιτς. Γνωρίζουν πώς να διεισδύσουν κι έπειτα είτε να σκοράρουν είτε να δημιουργήσουν για τους συμπαίκτες τους. Ο Παναθηναϊκός απέκτησε και τον Σχορτσανίτη, ένα δυναμικό σέντερ, που με τον όγκο του και το ύψος του αποτελεί απειλή για κάθε ομάδα στην Ευρώπη. Είναι ένας παίκτης που πρέπει να σταματήσουμε ως ομάδα», είπε αρχικά και συνέχισε: «Ο Παναθηναϊκός αμύνεται με πολλές βοήθειες. Αγωνίζεται με αρκετή υπομονή κάτω απ’ το καλάθι. Μέχρι και οι κοντοί του παίζουν με πλάτη προς το καλάθι, το ίδιο ισχύει και για τους ψηλούς του. Παίζουν σε αργό ρυθμό, αφού θέλουν να ρίξουν τον ρυθμό και της αντίπαλης ομάδος. Ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ έμπειρη ομάδα, που διαθέτει ποιοτικούς παίκτες. Πιστεύω πως διδαχτήκαμε πολλά απ’ τις τελευταίες δύο αναμετρήσεις μας, στις οποίες ηττηθήκαμε στα τελευταία 5 λεπτά. Πρέπει να αγωνιστούμε με μεγαλύτερη υπομονή και συγκέντρωση. Πρέπει να επωφεληθούμε απ’ τα λάθη του Παναθηναϊκού και να αποδώσουμε με υψηλή συγκέντρωση στην άμυνα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το αντίστροφο. Η άμυνά μας στο pick n roll θα αποτελέσει “κλειδί”».

Από την πλευρά του ο Ντίνο Μούριτς, είπε: «Προετοιμαζόμαστε για το ματς με τον Παναθηναϊκό, όπως σε κάθε άλλο παιχνίδι. Ο αντίπαλος είναι πιο έμπειρη ομάδα από εμάς αλλά έχουμε δείξει πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στα ίσια κάθε αντίπαλο και η έδρα μας θα είναι “καυτή”. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα στην άμυνα, να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και έτσι θα αποδείξουμε πως μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.