Σλούκας: «Μοιρασμένες πιθανότητες»

Ίδιες πιθανότητες πρόκρισης στον τελικό της Euroleague έχουν οι Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τον Κώστα Σλούκα

Ίδιες πιθανότητες πρόκρισης στον τελικό της Euroleague έχουν οι Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με τον Κώστα Σλούκα. Ο Έλληνας παίκτης υπογράμμισε πως οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να αφήσουν εκτός συνέχειας τους «μπλαουγκράνα», ενώ αναφέρθηκε και στην έως τώρα πορεία της ομάδας του στη διοργάνωση. Ο Σλούκας μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague. Αναλυτικά:

Γεια σου Κώστα. Ποια είναι τα συναισθήματα ενός νέου παίκτη πριν βρεθεί για πρώτη φορά σε Final 4; Τι περιμένεις από αυτή τη γιορτή του μπάσκετ. Συγχαρητήρια για την απίστευτη πάσα στου στον Χάινς στο τελευταίο ματς με τη Σιένα!

«Σε ευχαριστώ Γιώργο! Όπως είπε, αυτό είναι το πρώτο Final 4 της καριέρας μου. Δεν ήμουν στις προηγούμενες δύο συμμετοχές τις ομάδες το 2009 και το 2010. Σίγουρα είναι κάτι συναρπαστικό και σπουδαίο πράγμα για έναν αθλητή να το επιτυγχάνει. Ελπίζω να κατακτήσουμε την Eurolegue και αν και ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο για εμάς, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα προσπαθήσουμε σκληρά».

Γεια σου Κώστα. Ο Ολυμπιακός είναι η νεαρότερη ομάδα στην φετινή Euroleague. Ποιο παράγοντες θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε το εμπόδιο μιας έμπειρης και δοκιμασμένης ομάδας, όπως είναι η Μπαρτσελόνα; Καλή τύχη στο Final 4.

«Γεια σου Μιχάλη, σε ευχαριστώ για τις καλές σου ευχές. Η Μπαρτσελόνα είναι πραγματικά ταλαντούχα ομάδα και όπως είπες δεν είμαι όσο έμπειροι όσο οι δικοί της παίκτες. Πρέπει να είμαστε δυναμικοί και να παίξουμε έξυπνα. Αν το κάνουμε αυτό, νομίζω ότι μπορούμε να τους νικήσουμε. Πρέπει να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο αγωνιστικό μας πλάνο».

Πως κατάφερες να βάλεις το τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο με τη Γαλατασαράι; Έμεινα έκπληκτος όταν συνέβη αυτό. Ήμουν στο γήπεδο! Ο Ολυμπιακός έπαιξε πραγματικά καλά στα play offs. Καλή τύχη στην Κωνσταντινούπολη!

«Σ’ ευχαριστών Ντορούκ. Ναι, παίζαμε καλύτερα καθώς η σεζόν προχωρούσε και ελπίζω να τα πάμε ακόμα καλύτερα στο Final 4. Όσο για το μακρινό μου σουτ; Ήταν τυχερό! Ποτέ δεν σουτάρω από το κέντρο του γηπέδου, ούτε καν στο τέλος της προπόνησης. Στάθηκα τυχερός, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ και για αυτό το αγαπώ!»

Γεια σου Κώστα. Μπορεί ο Ολυμπιακός να κατακτήσει την Euroleague και με αφετηρία αυτό να συνεχίσει τις διακρίσεις στη διοργάνωση και στο μέλλον;

«Γεια σου Γιώργο. Είμαστε ομάδα με πολύ μέλλον. Έχουμε ταλέντο, νέους παίκτες και ελπίζω μελλοντικά να πετύχουμε σπουδαία πράγματα. Όσο για φέτος; Πρέπει να επικεντρωθούμε στην Μπαρτσελόνα και να ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Πιστεύω οι δύο ομάδες έχουν 50-50 πιθανότητες να πάρουν το ματς».

Γεια σου Κώστα. Θα είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για τον Ολυμπιακό να σταματήσει τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Χωρίς να μπεις σε λεπτομέρεις, θα προσπαθήσετε κάτι συγκεκριμένο για να σταματήσετε εκείνο και τις «βόμβες» του; Καλή τύχη!

«Ευχαριστώ Αντόνιο! Σίγουρα, ο Ναβάρο είναι ένας από τους καλύτερους σκόρερ στην Ευρώπη. Μου αρέσει πολύ! Είναι πολύ καλός παίκτης, το έχει αποδείξει πολλές φορές και τον σεβόμαστε πολύ. Δεν γνωρίζω το ακριβές πλάνο που θα χρησιμοποιήσουμε για να τον σταματήσουμε, αλλά είναι μεγάλο ‘κλειδί’ για εμάς αν θέλουμε να νικήσουμε το παιχνίδι. Οπότε δεν μπορώ να πω αν θα κάνουμε κάτι συγκεκριμένο ή όχι».

Πως είναι να δουλεύεις με τον κόουτς Ίβκοβιτς; Επειδή πρόκειται για μια νεανική ομάδα δημιουργεί πρόβλημα η διαφορά ηλικίας; Ελπίζω να μας φέρεται τον τίτλο όπως το 1997!

«Σε ευχαριστώ πολύ Ιωάννη. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είναι ένα από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη και πολύ έμπειρος. Ξέρει τα πάντα γύρω από το μπάσκετ και μας έχει βοηθήσει πολύ. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα και η διαφορά ηλικίας πότε δεν αποτέλεσε πρόβλημα για κανέναν από εμάς. Ξέρει πώς να επικοινωνεί με τους παίκτες του και πώς να παίρνει από τον καθένα το 100%».

Γεια σου Κώστα. Είσαι προληπτικός ως άνθρωπος; Αν ναι ελπίζω να έχεις αυτό που χρειάζεσαι για να κατακτήσεις τον τίτλο της Euroleague!

«Σε ευχαριστώ για την ερώτησή σου Παβέλ. Ναι, είμαι λίγο προληπτικός, αλλά δεν νομίζω ότι υπερβαίνω τα όρια. Δεν ξέρω αν οι συμπαίκτες μου είναι πολύ προληπτικοί ή όχι, αλήθεια. Υποθέτω κάθε παίκτης έχει το δικό του γούρι. Το δικό μου είναι να σουτάρω με τα ρούχα της προθέρμανσης, είτε είναι καλοκαίρι είτε χειμώνας είτε κάνει κρύο είτε ζέστη».

Γεια σου Κώστα. Η ερώτηση μου αφορά τον Κάιλ Χάινς. Τι πιστεύεις για εκείνον ως παίκτη και πως είναι εκτός παρκέ. Καλή επιτυχία!

«Ευχαριστών Μπερντ. Κάιλ Χάινς! Στο παρκέ είναι εξαιρετικός παίκτης. Δεν είναι πολύ ψηλός, αλλά είναι έξυπνος και ξέρει πώς να φτιάχνει παιχνίδι για τους συμπαίκτες του. Παίζει πάντα με πολλή ενέργεια. Εκτός γηπέδων, έχει σπουδαίο χαρακτήρα, είμαστε φίλοι και έχουμε επικοινωνία. Είναι πολύ καλό παιδί που ποτέ δεν δημιουργεί προβλήματα. Ένα εξαιρετικό παιδί».

Λοιπόν, Κώστα, αν κατακτήσετε τον τίτλο της Euroleague πως θα το γιορτάσετε;

«Πρώτα από όλα, Θανάση, ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε στο τέλος του Σαββατοκύριακου. Πραγματικά δεν ξέρω τι θα κάνουμε, όμως δεν θα είναι πανηγυρισμοί που θα διαρκέσουν για πολύ καθώς έχουμε μπροστά μας αμέσως μετά το Final 4 τους τελικούς της Α1 με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Όταν τελειώσουν και τα play offs στο ελληνικό πρωτάθλημα, ελπίζω να έχουμε πολλούς λόγους και να κάνουμε μια μεγάλη, μεγάλη γιορτή».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.