Μια ομάδα, μια ιστορία

Με στόχο να απογειωθεί για μια ακόμη χρονιά στους... επτά ουρανούς και να μετρήσει ισάριθμα αστέρια στη φανέλα του, ο Παναθηναϊκός πάει στην Κωνσταντινούπολη και το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας.

Με στόχο να απογειωθεί για μια ακόμη χρονιά στους… επτά ουρανούς και να μετρήσει ισάριθμα αστέρια στη φανέλα του, ο Παναθηναϊκός πάει στην Κωνσταντινούπολη και το Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας. Το 11ο για το «τριφύλλι». Με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να καθοδηγεί τους «πράσινους» και παρέα με τον Δημήτρη Ιτούδη να έχουν μελετήσει καλά πρώτη απ’ όλες την αντίπαλο της ομάδας στον ημιτελικό, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, οι Πρωταθλητές Ευρώπης σκοπεύουν να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πέρυσι στη Βαρκελώνη.

Ξέρουν ότι τα πράγματα δε θα ειναι εύκολα, καθώς οι Ρώσοι δεν αστιεύονται, αλλά ούτε και ο Παναθηναϊκός. Οι «μπαρουτοκαπνισμένοι» Διαμαντίδης, Μπατίστ, Τσαρτσαρής και Γιασικεβίτσιους έχουν κάνει τα απαραίτητα… μαθήματα στους λιγότερο έμπειρους από ανάλογες διοργανώσεις. Νικ Καλάθης, Στράτος Περπέρογλου, Ρομέιν Σάτο, Κώστας Καϊμακόγλου και Ίαν Βουγιούκας έχουν πάρει… γεύση, γι’ αυτό και το «φροντιστήριο» σε Λόγκαν και Σμιθ ανέλαβε ο Μάικ (σ.σ. Μπατίστ).

Η άμυνα θα είναι το βασικό συστατικό για να φτάσει η ομάδα στην επιτυχία, κάτι που φωνάζει ο «Ζοτς» σε κάθε προπόνηση. Δημήτρης Διαμαντίδης, Νικ Καλάθης και Ρομέιν Σάτο, με τη συμβολή και του… μπόμπερ «Σάρας» θα αναλάβουν τη δύσκολη αποστολή στην περιφέρεια και δη στην επίθεση, με τους τρεις πρώτους να επικεντρώνονται και στην άμυνα. Εκεί θα έχουν βοήθειες και από τους Ντέιβιντ Λόγκαν και Στίβεν Σμιθ, οι οποίοι θα αναλάβουν και τα μακρινά σουτ. Η μπάλα θα πάει πολύ και μέσα στη ρακέτα και δη στον Μάικ Μπατίστ, που θα έχει πλάι του τους Τσαρτσαρή και Καϊμακόγλου και τον Βουγιούκα να του δίνει τις απαραίτητες «ανάσες» και στον Παναθηναϊκό το ύψος που θα χρειάζεται απέναντι σε «καθαρόαιμους» σέντερ. Το… παρών στις προσπάθειες «αναχαίτισης» των αντίπαλων ψηλών θα δώσει και ο Άλεξ Μάριτς. Το μεγαλύτερο βάρο όμως -κακά τα ψέμματα- θα πέσει στον «Μιχάλη», ο οποίος θα παίξει τα πικ εν ρολ με τον Διαμαντίδη, αλλά το… βαρόμετρο θα είναι ο «3-D». Αν εκείνος είναι σε καλή μέρα, ο Παναθηναϊκός θα έει σε μεγάλο βαθμό το κεφάλι του ήσυχο. Ο «Ζοτς», που ξέρει πως κάθε αντίπαλος θα στοχεύει στο να βάλει stop στον αρχηγό της ομάδας, θα του δώσει βοήθειες με τον Καλάθη να του ανοίγει δρόμους στην επίθεση και τους ψηλούς να κάνουν σκριν στην άμυνα.

Από εκεί και πέρα, όλοι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να χαρίσουν ένα ακόμη ευρωπαϊκό στο «τριφύλλι» και στον Ομπράντοβιτς τον όγδοο τίτλο του ως Πρωταθλητή Ευρώπης (μετρά πέντε με τον Παναθηναϊκό και από έναν με Παρτιζάν, Μπανταλόνα και Ρεάλ Μαδρίτης).

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
6. Άλεξ Μάριτς σέντερ
7. Στράτος Περπέρογλου φόργουορντ
8. Μάικ Μπατίστ φόργουορντ
9. Ντέιβιντ Λόγκαν φόργουορντ
10. Ρομέιν Σάτο φόργουορντ
11. Πατ Καλάθης φόργουορντ
12. Κώστας Τσαρτσαρής φόργουορντ
13. Δημήτρης Διαμαντίδης γκαρντ
14. Ίαν Βουγιούκας σέντερ
15. Νικ Καλάθης γκαρντ
16. Αλέξης Κυρίτσης γκαρντ
17. Στίβεν Σμιθ φόργουορντ
18. Κώστας Καϊμακόγλου φόργουορντ
19. Σαρούνας Γιασικεβίτσιους γκαρντ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.