Καϊμακόγλου: «Σε 40 λεπτά τα πάντα μπορούν να συμβούν»

Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να θεωρεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα, ωστόσο ο Κώστας Καϊμακόγλου ξεκαθάρισε πως σε έναν αγώνα 40 λεπτών τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να θεωρεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκα, ωστόσο ο Κώστας Καϊμακόγλου ξεκαθάρισε πως σε έναν αγώνα 40 λεπτών τα πάντα μπορούν να συμβούν.

Ο Έλληνας φόργουορντ του Παναθηναϊκού μέσω του προσωπικού του blog αναφέρθηκε στην προετοιμασία της ομάδας του, τόνισε πως το κίνητρο τους είναι πολύ μεγάλο και υποστήριξε πως η αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ για τα ημιτελικά της διοργάνωσης θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Κώστας Καϊμακόγλου:

«Καλησπέρα.

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για το Final 4 της Κωνσταντινούπολης. Μετά το τέλος της ημιτελικής φάσης των play offs του πρωταθλήματος, το μυαλό μας είναι μόνο στον επόμενο στόχο. Είχαμε κι έχουμε το χρόνο να προετοιμάσουμε τον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Εμείς ως παίκτες έχουμε το μυαλό μας εστιασμένο 100% στη δουλειά που κάνουμε τώρα, μια μίνι προετοιμασία. Κάθε μέρα στην προπόνηση  πρέπει να γίνεται «πόλεμος». Το διπλό είναι ίσως καλύτερο και από κάποιο φιλικό, καθώς υπάρχει ένταση και μεγάλη προσπάθεια από όλους. Όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σοβαροί πρέπει να είμαστε.

Βρισκόμαστε αρκετές ώρες στο γήπεδο, έχουμε βάλει και κάποιες πρωινές προπονήσεις στο πρόγραμμα, καθώς όλοι χρειάζεται να βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση. Κάποιο κομμάτι έχει αναλάβει και ο γυμναστής μας, ο Σάββας Αρώνης, καθώς η φυσική κατάσταση είναι κι αυτή ένα σημαντικό κομμάτι. Όλα αυτά με μέτρο, αφού το τεχνικό επιτελείο γνωρίζει πολύ καλά αυτές τις καταστάσεις. Με τη λογική αυτή και βαδίζοντας σε αυτό το δρόμο, όταν φτάσουμε στην Πόλη θα έχουμε ένα ξεκάθαρο πλάνο και θα είμαστε έτοιμοι και ψυχολογικά, αλλά και αγωνιστικά. Κανένας μας δεν θεωρεί κάτι δεδομένο.

Πολλοί πάλι θεωρούν τελειωμένη υπόθεση τον ημιτελικό, καθώς η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι το μεγάλο φαβορί όχι μόνο για τη μεταξύ μας αναμέτρηση, αλλά και για την κατάκτηση του τίτλου. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του. Εμείς όταν μπαίνουμε στο γήπεδο, μπαίνουμε για τη νίκη. Διαφορετικά γιατί να μπεις; Όταν πατάς στο παρκέ, στόχος είναι η νίκη. Οπότε, όταν φτάσει αυτή η στιγμή ξέρουμε παίκτες και προπονητές ότι θα έχουμε ισχυρό κίνητρο.

Η ΤΣΣΚΑ έχει παίξει φανταστικά φέτος, είναι ομάδα πλήρης σε όλες τις θέσεις, αλλά σε έναν αγώνα 40 λεπτών όλα μπορεί να συμβούν. Αυτό θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και να είμαστε καλά ψυχολογικά. Επιβάλλεται να είμαστε έτοιμοι κάθε δευτερόλεπτο του αγώνα. Σε τέτοιους αγώνες, αν ξεχαστείς λίγο, τελείωσες! Οι αγώνες αυτοί κρίνονται σε λεπτομέρειες. Ένα άουτ κάτω από το καλάθι, ένα μακρινό σουτ στη λήξη κάποιας περιόδου μπορεί να μετρήσουν, γιατί αυτά τα παιχνίδια παίζονται μέχρι το τέλος και στις λεπτομέρειες. Είναι σημαντικό να είμαστε πανέτοιμοι!

Πιστεύω ότι σημαντικό είναι και το γεγονός ότι έχουμε ήδη αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε δύο αγώνες με πολύ διαφορετικό «χαρακτήρα». Είναι ακριβώς αυτό που λέω για τη συγκέντρωση και τη σημασία της με διαφορετική «μετάφραση» στους δύο αγώνες. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε περισσότερες πιθανότητες να φτάσουμε στη νίκη. Από μια λάθος συνεννόηση, από μια έλλειψη συγκέντρωσης δευτερολέπτων ουσιαστικά χάσαμε τον αγώνα. Στο δεύτερο αυτή η έλλειψη συγκέντρωσης είχε μεγαλύτερη διάρκεια. Επιτρέψαμε στους αντιπάλους μας ένα 14-0 στο δεύτερο ημίχρονο και κάπου εκεί τελείωσαν όλα. Πάψαμε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν γίνεται να επιτρέψουμε να γίνει ξανά αυτό. Ούτε για λίγα δευτερόλεπτα, ούτε εννοείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Όλα μετράνε. Είναι μεγάλος οδηγός αυτοί οι δύο αγώνες. Έχουμε εικόνα του τι κάναμε σωστά και τι λάθος. Από την άλλη καμία σχέση το τότε και το τώρα. Διαφορετική χρονική στιγμή, διαφορετική σημασία.

Το θέμα είναι να είμαστε έτοιμοι, να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, να πιστέψουμε στους εαυτούς μας και ο καθένας μας στους συμπαίκτες του και να μπούμε στο γήπεδο αποφασισμένοι. Θα πρέπει να παίξουμε καλά, θα πρέπει να βάλουμε μεγάλα σουτ, να βγάλουμε μεγάλες άμυνες. Χρειάζεται προσπάθεια και συνέπεια.
Για την ώρα συνεχίζουμε τη δουλειά θέλοντας να πετύχουμε το στόχο που έχουμε μπροστά μας. Θα σας δούμε στην Κωνσταντινούπολη, είμαστε σίγουροι γι’ αυτό..
Να είστε καλά.

Κώστας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.