Καϊμακόγλου: «Θέλουμε το τρόπαιο»

Την κατάκτηση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιθυμούν όλοι στον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τον Κώστα Καϊμακόγλου.

Την κατάκτηση του έβδομου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επιθυμούν όλοι στον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τον Κώστα Καϊμακόγλου. Ο Έλληνας παίκτης τόνισε πως ο στόχος του «τριφυλλιού» είναι η κατάκτηση του τροπαίου στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης, ενώ αναφέρθηκε και στον ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Καϊμακόγλου μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague. Αναλυτικά δήλωσε:

Πόσο ενθουσιασμένος είσαι που θα λάβετε ξανά μέρος στο Final 4;
«Πάντα είναι σπουδαίο να παίρνεις μέρος σε ένα Final 4, καθώς αποτελεί τη μεγαλύτερη σκηνή για έναν παίκτη στην Ευρώπη. Είναι πολύ δύσκολο και συνάμα συνιστά μεγάλη επιτυχία να φτάσεις σε δύο σερί σεζόν στο Final 4. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να πάω στην Κωνσταντινούπολη για το δεύτερο Final 4 της καριέρας μου».

Πόσο δύσκολο ήταν να αποκλείσετε τη Μακάμπι;
«Η σειρά αυτών των αγώνων ήταν η πιο δύσκολη στη φετινή Ευρωλίγκα. Και οι δύο ομάδες άξιζαν τη συμμετοχή στο Final 4 και όλα κρίθηκαν στο φινάλε του πέμπτου αγώνα. Όλα κρίθηκαν στη λεπτομέρεια, για την ακρίβεια σε μία βολή. Παίξαμε καλύτερα και φτάσαμε στην πρόκριση, αλλά ήταν πολύ δύσκολο να αποκλείσουμε τη Μακάμπι».

Φέτος έχεις κομβικό ρόλο στην ομάδα. Έχεις περισσότερο χρόνο συμμετοχής κι έχεις βγει μπροστά σε κρίσιμες στιγμές. Πιστεύεις πως είναι η καλύτερη σεζόν στην καριέρα σου;
«Πιθανώς. Ο ρόλος μου είναι διαφορετικός από πέρυσι. Όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό και υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και των συνεργατών του, δεν είναι εύκολο στην πρώτη σου χρονιά να παίξεις πολύ. Έπρεπε να μάθω τα συστήματα και πώς λειτουργεί η ομάδα. Το προπονητικό τιμ μού ζήτησε να παίζω φέτος περισσότερο και μου έδωσε μεγαλύτερο ρόλο. Είναι σημαντικό για μένα, γιατί κάθε παίκτης θέλει να αγωνίζεται και να βοηθά την ομάδα του να κερδίζει. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό σε άμυνα και επίθεση, χωρίς να κοιτάζω την προσωπική μου απόδοση και τους αριθμούς μου».

Πόσο σημαντικό είναι να αγωνίζεσαι σε μία τόσο έμπειρη ομάδα, με τόσους παίκτες που έχουν κατακτήσει την Ευρωλίγκα και έχουν εμπειρία από Final;
«Οι καλές ομάδες έχουν πάντα εμπειρία. Κάθε ομάδα που πηγαίνει στο Final 4 έχει ίσες πιθανότητες για τον τίτλο με τις υπόλοιπες. Δεν πιστεύω πως κάποια από τις τέσσερις ομάδες θα πάει στην Τουρκία απλώς για να απολαύσει την εμπειρία της συμμετοχής. Κάθε ομάδα πιστεύει στις δυνατότητές της και θέλει να κατακτήσει τον τίτλο. Κάθε παιχνίδι είναι σαν τελικός και όλα κρίνονται σε μία μέρα. Αν είσαι συγκεντρωμένος και παίξεις καλά για 40 λεπτά, σε αυτό το επίπεδο κάθε ομάδα μπορεί να νικήσει την άλλη. Η ομάδα που θα φτάσει στην Κωνσταντινούπολη με την καλύτερη ψυχολογία και τη μεγαλύτερη συγκέντρωση, θα έχει και τις περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη».

Ο κόουτς Ομπράντοβιτς δουλεύει πολύ στο ψυχολογικό κομμάτι. Πώς σας προετοιμάζει ψυχολογικά για το Final 4;
«Ξέρει τα πάντα για τη δουλειά του και τι πρέπει να κάνει. Δεν είμαι ειδικός για να μιλήσω για αυτό το θέμα. Όλοι ξέρουν τι έχει πετύχει στην καριέρα του. Δεν θέλει ποτέ να χάνει και θέλει πάντα να κερδίζει. Ξέρει τον τρόπο για να τα καταφέρει καλύτερα σε ένα Final 4, ειδικά με την εμπειρία του σε τόσες διοργανώσεις και με τόσες κατακτήσεις. Γνωρίζει καλά τι πρέπει να κάνει, πώς να δουλέψει με την ομάδα ψυχολογικά, αλλά και στο γήπεδο. Αν ένας παίκτης θέλει να μιλήσει μαζί του, μπορεί να το κάνει ιδιωτικά, αλλά ό,τι κι αν θες να πεις, μπορείς να το πεις και μπροστά σε όλη την ομάδα. Ξέρει πώς πρέπει να προετοιμαστεί η ομάδα και θα μας προετοιμάσει κατάλληλα για το Final 4».

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα είναι η αντίπαλός σας στα ημιτελικά. Τους έχετε αντιμετωπίσει ήδη δύο φορές φέτος. Πόσο διαφορετικό θα είναι αυτό το παιχνίδι;
«Θα είναι τελείως διαφορετικό. Τα προηγούμενα ματς ήταν για την πρώτη φάση και έχει περάσει πολύς καιρός από τότε. Και οι δύο ομάδες δεν ήταν 100% έτοιμες και δεν μπορούσαν να παρουσιάσουν το καλύτερο μπάσκετ που μπορούσαν. Κάθε ομάδα θέλει να δείξει τον καλύτερό της εαυτό στο τέλος της σεζόν, όταν κρίνονται οι τίτλοι. Η ΤΣΣΚΑ θα είναι πολύ καλύτερη, αλλά το ίδιο πιστεύω και για την ομάδα μου. Κάθε ομάδα έχει πιθανότητες να φτάσει στον τελικό, αν κάνει ένα καλό ματς».

Ποιες είναι οι βασικές αρετές της ΤΣΣΚΑ;
«Πρώτα απ’ όλα, ο Αντρέι Κιριλένκο θέλει να κατακτήσει έναν μεγάλο τίτλο με την ΤΣΣΚΑ. Πιστεύω πως έμεινε στην ομάδα γιατί αυτό θέλει, να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Είναι ένας παίκτης που δεν σταματά να κινείται και κάνει δύσκολο το μαρκάρισμά του. Έχει πολλή ενέργεια, κυνηγά κάθε παίκτη στην άμυνα και μάχεται για τα ριμπάουντ. Είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την ΤΣΣΚΑ. Ο Μίλος Τεόντοσιτς είναι ένας σπουδαίος πλέι μέικερ, που δημιουργεί για τον εαυτό του και την ομάδα. Ο Νέναντ Κρστιτς πασάρει σαν γκαρντ στο χαμηλό ποστ. Είναι οι πιο σημαντικοί παίκτες της ομάδας, αλλά και οι 15 που έχουν στο ρόστερ είναι πραγματικά καλοί και έτοιμοι να παίξουν. Επειδή ξεχώρισα τους τρεις, δεν σημαίνει πως δεν μας απασχολούν οι υπόλοιποι».

Περιμένεις στον ημιτελικό να γίνει ένα δυναμικό παιχνίδι; Θα κριθεί στο ποιος το θέλει περισσότερο;
«Ναι, φυσικά. Όταν φτάνεις στο Final 4, το μόνο που έχεις στο μυαλό σου είναι ο ημιτελικός. Θα είναι ένας πόλεμος και μάλιστα μεγάλος. Θα υπάρχουν πολλές σωματικές επαφές και όποιος παίξει πιο σκληρά, με περισσότερη καρδιά και είναι πιο έξυπνος, θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να πάει στον τελικό».

Το γεγονός ότι είστε πρωταθλητές Ευρώπης σάς εμπνέει να προσπαθήσετε να πάρετε ξανά τον τίτλο;
«Όταν έχεις κατακτήσει τον τίτλο, είναι ακόμη πιο δύσκολο να τα καταφέρεις την επόμενη σεζόν. Αυτό ισχύει και για μας. Όλοι θέλουν να νικήσουν τους πρωταθλητές. Ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα με την παρουσία μας σε Final 4 για δεύτερη συνεχή φορά, είναι μεγάλο».

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει κατακτήσει ποτέ διαδοχικούς τίτλους στην Ευρωλίγκα. Τι θα σήμαινε κάτι τέτοιο;
«Όντως, δεν το έχει πετύχει αυτό ο Παναθηναϊκός και αποτελεί ένα μεγάλο κίνητρο για όλους μας. Μπορούμε να πετύχουμε κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό. Όλοι θέλουμε να κατακτήσουμε έναν δεύτερο συνεχή τίτλο. Οι πιο έμπειροι παίκτες και ο προπονητής μας έχουν κατακτήσει πολλούς τίτλους, αλλά είναι ακόμη διψασμένοι. Όλοι μας θέλουμε να κατακτήσουμε όλους τους τίτλους. Η συμμετοχή στο Final 4 είναι καλή, αλλά αυτό που πραγματικά θέλουμε είναι να ξανακατακτήσουμε τον τίτλο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.