Διαμαντίδης: «Πρέπει να κερδίσουμε»

Ως μονόδρομο χαρακτήρισε τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Ως μονόδρομο χαρακτήρισε τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο Έλληνας άσος των «πρασίνων» με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκα αναφέρθηκε στην αποψινή αναμέτρηση, ξεκαθάρισε πως στο μυαλό τους υπάρχει μόνο η νίκη και τόνισε πως το «κλειδί» είναι η συγκέντρωση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Διαμαντίδης:

Για το ότι χρειάζονται τουλάχιστον μία νίκη απέναντι στη Μακάμπι στο Ισραήλ: «Ξέρουμε ότι πρέπει τουλάχιστον να κερδίσουμε ένα παιχνίδι διότι πριν από τρεις μέρες χάσαμε το πλεονέκτημα της έδρας. Ξέρουμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα με τον κόσμο της. Θα είμαστε συγκεντρωμένοι θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να πάρουμε τουλάχιστον μία νίκη».

Για το τι το ξεχωριστό έχουν οι αναμετρήσεις μεταξύ του Παναθηναϊκού και της Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Είναι δύο ομάδες που όλοι ξέρουν ότι είναι παραδοσιακές ομάδες στο μπάσκετ με πολλές παρουσίες στο φάιναλ-φορ και πιστεύω ότι είναι καλό για τον κόσμο που θα δει ένα τέτοιο παιχνίδι. Ο στόχος μας είναι να πάμε στο φάιναλ-φορ. Αυτό βέβαια δεν είναι εύκολο, καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα με πολύ καλούς παίκτες και εξαιρετικό προπονητή. Ο στόχος μας όμως είναι απλός: Πρέπει να κερδίσουμε».

Για το αν νιώθει διαφορετικά όταν αντίπαλος είναι η Μακάμπι: «Δεν νιώθω κάτι διαφορετικό κάθε παιχνίδι θέλω να κερδίζω, όλοι οι αντίπαλοι γενικά στην Ευρωλίγκα είναι πολύ καλοί, ο στόχος μας είναι πάντα να νικάμε, αλλά δεν είναι εύκολο. Για εμένα δεν είναι κάτι διαφορετικό όταν παίζουμε με τη Μακάμπι, φυσικά όμως ξέρουμε ότι η Μακάμπι είναι πολύ δυνατή ομάδα και θα πρέπει να παλέψουμε για να πάμε στο φάιναλ-φορ».

Για το αν είχε αυτοπεποίθηση στα μεταξύ τους ματς μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι στα μεταξύ τους παιχνίδια: «Η περασμένη χρονιά πέρασε. Νικήσαμε και πήραμε την Ευρωλίγκα. Τώρα είναι νέα σειρά, χρειαζόμαστε τρεις νίκες για το φάιναλ-φορ, η σειρά τώρα είναι στο 1-1, παίζουμε στην έδρα τους είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα εδώ και θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Το μόνο που πρέπει να σκεφτούμε είναι πώς θα νικήσουμε, η περασμένη χρονιά πέρασε».

Για την ατμόσφαιρα στο “Nokia Arena” δήλωσε: «Πιστεύω το πιο σημαντικό για εμάς είναι από την αρχή του ματς να ξεκινήσουμε πολύ καλά. Ο κόσμος κάνει πολύ θόρυβο, υποστηρίζει με ενθουσιασμό την ομάδα του και τους παίκτες της Μακάμπι, οπότε θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μπούμε καλά από την αρχή και να επικεντρωθούμε στα μικρά πράγματα. Τα λάθη, τα ριμπάουντ, όλες αυτές τις μικρές λεπτομέρειες που είναι πολύ σημαντικές για εμάς».

Για το τι θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να επαναλάβει από το πρώτο ματς και να αλλάξει από το δεύτερο: «Από το πρώτο παιχνίδι το σουτ από την περιφέρεια ήταν πολύ καλό, πιέζαμε και τους δημιουργήσαμε προβλήματα και όλα κύλησαν ομαλά για εμάς. Στο δεύτερο, όμως δεν αρχίσαμε καλά, δεν παίξαμε καλή άμυνα, οπότε είμαστε επικεντρωμένοι στον τρόπο που αμυνόμαστε, αυτό θα πρέπει να βελτιώσουμε».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.