Βατούτιν: «Μαθαίνουμε από τον Παναθηναϊκό»

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν.

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν. Όπως υπογράμμισε, η ομάδα του προσπαθεί να μαθαίνει από τους «πράσινους», ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους Διαμαντίδη και Ομπράντοβιτς. Ο Βατούτιν μίλησε στην εφημερίδα «Goal». Αναλυτικά:

Αρχικά, δήλωσε: «Πάντα προσπαθούμε να μάθουμε από τους καλύτερους και φυσικά ο Παναθηναϊκός είναι η κυρίαρχη ομάδα στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία, όπως ήταν η Μακάμπι πριν. Η σταθερότητα του συλλόγου, το τεχνικό επιτελείο, η συνέχεια των γενεών, η διατήρηση ενός συγκεκριμένου ηγετικού πυρήνα από εποχή σε εποχή. Πάνω σε αυτά τα στοιχεία και τις αρχές η ΤΣΣΚΑ χτίστηκε».

Στην συνέχεια δήλωσε για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Ήταν ο καλύτερος παίκτης της Ευρωλίγκας πέρυσι και ο καλύτερος αμυντικός παίκτης της Ευρώπης. Σκεφτείτε το πρόσφατο παιχνίδι στη Μάλαγα. Ποιος άλλος θα μπορούσε να πετύχει ένα τέτοιο θαύμα; Είναι ένας παίκτης που δημιουργεί το ίδιο το σύστημα. Επιπλέον, έχει κερδίσει τίτλους που δύσκολα θα μπορούσε να βρει κανείς κάτι για να προσθέσει. Ίσως έχω κάποιους διεθνείς αστέρες στα όνειρά μου, που θα ήθελα να τους δω με την κόκκινη-μπλε στολή, αλλά πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Δεν παίζουμε το Basketball Manager στον υπολογιστή. Ωστόσο, μου αρέσει το σημερινό ρόστερ της ΤΣΣΚΑ τόσο πολύ».

Επίσης, αναφέρθηκε στους Παπαλουκά, Ζήση, Ντικούδη και Χατζηβρέττα, οι οποίοι έχουν φορέσει τη φανέλα της ομάδας του: «Όλοι τους είναι σπουδαία παιδιά και μεγάλοι παίκτες. Όλοι είχαν το ίδιο πρόβλημα: την έλλειψη του ελληνικού ήλιου εδώ στη Μόσχα. Θέλω να δώσω έμφαση σε δύο από αυτούς, στον Παπαλουκά, έναν από τους μεγαλύτερους Ευρωπαίους παίκτες της εποχής μας, έναν λαμπρό δημιουργό, παμπόνηρο, τεχνικά προικισμένο και με το κεφάλι στη θέση του. Περιέργως, ένιωθε πολύ πιο άνετα ερχόμενος στο γήπεδο από τον πάγκο κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ ο ίδιος θα μπορούσε να αποφασίσει την τύχη του κάθε αγώνα σχεδόν μόνος του. Ο Τεό ήταν και παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς παίκτες της ΤΣΣΚΑ στη σύγχρονη εποχή, αν και αρχικά είχε αποκτηθεί ως προσθήκη του φίλου του Νίκου Χατζηβρέττα. Ο Νίκος Ζήσης είναι άλλος ένας σπουδαίος άνθρωπος, οικογενειάρχης, που πρόσφερε πολύ μεγάλη βοήθεια σε εμάς στις στιγμές της παρουσίας του στο γήπεδο».

Ο Βατούτιν τόνισε για τον Ομπράντοβιτς: «Κάθε μεγάλος σύλλογος ενδιαφέρεται για τους καλύτερους παίκτες και προπονητές. Σέβομαι βαθύτατα τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς ως επαγγελματία και έχω πολύ μεγάλη προσωπική συμπάθεια για αυτόν ως άνθρωπο. Έχουμε πολύ καλή προσωπική σχέση, την οποία διατηρώ. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς αλλιώς ο πιο επιτυχημένος επαγγελματίας της Ευρώπης και ένας πανάξιος άνθρωπος θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί».

Τέλος, έκανε ειδική αναφορά και στον Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Είναι ένας από τους ιδρυτές της ΤΣΣΚΑ όπως τη γνωρίζετε σήμερα. Το 2002, όταν η ομάδα είχε επικεφαλής κάποιους νέους ανθρώπους, είχαμε μόνο μια χούφτα παικτών και το δικό μας ενθουσιασμό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εμπειρία και η γνώση Ντούσαν ήταν εξαιρετικά χρήσιμες για τη δημιουργία της ομάδας μας. Εισήγαγε μια αυστηρή τάξη και πειθαρχία στην ομάδα και βοήθησε στη διαχείριση με τις πολύτιμες συμβουλές του».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.