Οδοστρωτήρας ο Παναθηναϊκός!

Καταιγιστικός ήταν ο Πρωταθλήτης Ευρώπης, Παναθηναϊκός, ο οποίος όχι απλώς πέρασε άνετα από το Κάουνας, αλλά πάτησε στο... λαιμό τη Ζαλγκίρις και με το ταμπλό να γράφει 94-59 υπέρ του, απέδειξε ότι τους αρκούσε να «βόλτα» στη Λιθουανία για να πάρει τη νίκη, στην 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Καταιγιστικός ήταν ο Πρωταθλήτης Ευρώπης, Παναθηναϊκός, ο οποίος όχι απλώς πέρασε άνετα από το Κάουνας, αλλά πάτησε στο… λαιμό τη Ζαλγκίρις και με το ταμπλό να γράφει 94-59 υπέρ του, απέδειξε ότι τους αρκούσε να «βόλτα» στη Λιθουανία για να πάρει τη νίκη, στην 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Με τους Σμιθ και Καλάθη να βρίσκονται σε πολύ καλή μέρα επιθετικά και να σημειώνουν από 17 πόντους έκαστος και τον Ρομέιν Σάτο να κάνει εκπληκτική δουλειά -σε όλο το πρώτο ημίχρονο- με την άμυνα του πάνω στον Γουίμς, οι «πράσινοι» εξουδετέρωσαν τον κινητήριο μοχλό της ομάδας του Τριφούνοβιτς. Άφησαν μόνο του τον Πόποβιτς (14π.) και όταν πλέον… ξύπνησε ο Αμερικανός φόργουορντ (σ.σ. στην επανάληψη) και σκόραρε 16 πόντους, ήταν πλέον αργά. Παρά το γεγονός ότι οι Λιθουανοί χρειάζονταν αυτή τη νίκη, για να έχουν πιθανότητες πρόκρισης στους «16», δεν κατάφεραν να την πάρουν, καθώς δεν τους το επέτρεψαν οι «πράσινοι». 
 
Εντυπωσιάσε για 10΄
Με άστοχα τρίποντα ξεκίνησε το παιχνίδι το «τριφύλλι» και προσπαθώντας να «απαντήσει» στο 4-0 από τον Γιαβτόκας, έκανε συνολικά επτά προσπάθειες για σουτ χωρίς επιτυχία όμως. Με τους Σιμθ και Λόγκαν στην αρχική τους πεντάδα, να συμπληρώνουν τους Διαμαντίδη, Σάτο και Μπατίστ, πήγαιναν τη μπάλα στην περιφέρεια και πέτυχαν τους πρώτους πόντους τους στο 2ο λεπτό (4-2). Οι δύο ομάδες δεν είχαν βρει ακόμη ρυθμό και φαινόταν από τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν κυρίως στην επίθεση (6-3, 5΄). Οι «πράσινοι» ισοφάρισαν γρήγορα (6-6), αν και έφτασαν τα 9 άστοχα σουτ (4 τρίποντα, 5 δίποντα), αλλά νευρικότητα υπήρχε εκατέρωθεν. Παρόλα αυτά, οι Λιθουανοί πήραν το προβάδισμα με Πόποβιτς και Γιανκούνας (11-7, 7΄) και ζητώντας να πιέσουν, ο «Ζοτς» πέρασε στο παρκέ τους Καλάθη και Καϊμακόγλου, με τον τελευταίο να καλείται να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι οι Γιανκούνας και Γιαβτόκας πήγαιναν το παιχνίδι κάτω από τα καλάθια. Για βοήθεια είχε τον Βουγιούκα (11-11, 8΄), με τον τελευταίο να… αντιδρά στο νέο τρίποντο του Πόποβιτς και να γράφει το 14-15 του δεκαλέπτου.

Καλάθης και Καϊμακόγλου έδωσαν πίσω το προβάδισμα στην ομάδα τους (16-17, 12΄) , ο Μπατίστ τους ακολούθησε, όπως και ο Γιασικεβίτσιους και έκανε το 16-22 (13΄), στέλνοντας τη διαφορά στους έξι πόντους τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής στο ματς. Στο μεταξύ, η ζώνη που έπαιζε ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να εξουδετερώσει τον Γουίμς, τον παραδοσιακά κινητήριο μοχλό της Ζαλγκίρις, με τον Σάτο να κάνει εξαιρετική δουλειά σε αυτό το κομμάτι.

Παράλληλα, το «τριφύλλι» είχε κάνει τους αντιπάλους του να έχουν υποπέσει ήδη σε εννέα λάθη (16-26, 15΄), με τον Καλάθη να είναι απειλητικός. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς τα εκμεταλλεύθηκαν όλα αυτά επιθετικά και έτρεξαν σερί 18-0 (!), κάνοντας το σκορ 16-33 (17΄), με ηγέτη τον Στίβεν Σμιθ. Το επιμέρους σκορ έφτασε να είναι 1-22 (17-39, 19΄) με τους φιλάθλους της Ζαλγκίρις να φωνάζουν και να διαμαρτύρονται για την απραξία του Τριφούνοβιτς, ο οποίος δεν έλεγε να ζητήσει τάιμ άουτ. Τελικά, το πήρε ο Ομπράντοβιτς και οι Πρωταθλητές Ευρώπης ολοκλήρωσαν ένα εκπληκτικό δεκάλεπτο με σκορ 19-41, όπου οι αντίπαλοι τους σημείωσαν μόλις 5 πόντους, χάρη στον Πόποβιτς κυρίως.

«Αφυπνίστηκε» αργά ο Γουίμς
Γιαβτόκας και Γιανκούνας προσπάθησαν να κερδίσουν ξανά την χαμένη αξιοπρέπεια της ομάδας τους στην επανάληψη (23-46, 23΄). Απ’ την άλλη, οι Πρωταθλητές, παρά την αστοχία που δεν έλεγε να τους εγκαταλείψει τελικά, κατάφερναν να συντηρούν τη διαφορά που κέρδισαν στη δεύτερη περίοδο (27-53, 26΄) με τον Σμιθ να ξεχωρίζει και τους Σάτο και Μπατίστ να βοηθούν επιθετικά. Ο Σόνι Γουίμς έμοιαζε με φάντασμα του εαυτού του, ο Πόποβιτς αν και ήταν εύστοχος μπέρδευε το παιχνίδι της ομάδας του κάτι που εκμεταλλεύονταν Σμιθ, Καλάθης και Λόγκαν (31-63, 28΄). Ο Αμερικανός ηγέτης των Λιθουανών είχε μαι αναλαμπή προς το τέλος της περιόδου και με 4 πόντους έγραψε το 38-65 (30΄).

Όπως αποδείχθηκε και στη συνέχεια, ο Γουίμς προσπαθούσε να μαζέψει τα… ασυμάζευτα (46-67, 32΄) και με τον Παναθηναϊκό να χαλαρώνει λίγο η διαφορά… έπεσε στους 21 πόντους (50-71, 33΄), ο «Ζοτς» τα «είπε» με τουςε παίκτες του στο τάιμ άουτ, οι οποίοι αν και δεν σταματούσαν πλέον τον Γουίμς, «απαντούσαν» και με το παραπάνω (53-83, 35΄). Οι γηπεδούχοι, παρά τη συμπαράσταση του κόσμου τους δεν κατάφερναν να κάνουν και πολλά (85-53, 37΄), σε αντίθεση με τα λάθη τους, που έφταναν τα 18. Με τον Μάριτς να μπαίνει και αυτός στο παιχνίδι του σκοραρίσματος το σκορ έγινε 56-89 (38΄).

Ο Πόποβιτς έφτασε τα 4 φάουλ, τηνώρα που η ομάδα του είχε χάσει την επαφή της με το καλάθι, σε αντίθεση με τον Καλάθη, τον Πατ, που έκανε το 56-91 για να έρθει και το τρίποντο του Καϊμακόγλου και να γράψει το τελικό 59-94.
  
Τα δεκάλεπτα: 14-15, 19-41, 38-65, 59-94.

Ζαλγκίρις (Τριφούνοβιτς): Πόποβιτς: 14 (2), Λιπκεβίτσιους, Καλνιέτις 8, Ντελινικνκάιτις, Ράκοβιτς 3, Κλιμαβίτσιους, Γιανκούνας 4, Μπουτκεβίτσιους, Γιαβτόκας 8, Κουζμίνσκας 6 (1), Γουίμς 16.
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 6, Μπατίστ 13, Λόγκαν 6 (1), Σάτο 7, Π.Καλάθης 2, Διαμαντίδης 5 (1), Βουγιούκας  8, Ν.Καλάθης 17, Κυρίτσης, Σμιθ 17 (3), Καϊμακόγλου 7 (1), Γιασικεβίτσιους 6.




Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.